Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 12 kol 2020 14:56. Sada je: 12 kol 2020 14:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
 [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Država s tvorničkom greškom
PostPostano: 09 vel 2014 21:09 
Online
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11057
Lokacija: Samobor
Bosna i Hercegovina još prije dvije godine svrstana je među 20 „najjadnijih država“ na svijetu. S indeksom siromaštva koji iznosi 47 posto, nezaposlenošću od 44 posto, BiH se našla u društvu Kenije i Zimbabvea. Službene statistike govore da s prosječnim primanjima od 430 eura oko 70 posto obitelji ne može pokriti ni osnovne životne potrebe. Vrijednost potrošačke košarice, odnosno osnovnih prehrambenih i higijenskih troškova četveročlane obitelji u BiH iznosi skoro 900 eura.

U takvoj situaciji nije tajna da se socijalni mir održava uglavnom toleriranjem sive ekonomije, proračunskim davanjima socijalnim kategorijama i priljevom sredstava koje iseljeništvo šalje kao pomoć rođacima u BiH.Razlozi ovako sumornog socijalno-ekonomskog stanja u zemlji su slojeviti. Dok je ostatak bivših socijalističkih zemalja prolazio kroz političku, gospodarsku i socijalnu tranziciju, u BiH je bjesnio rat.

Gospodarstvo zasnovano na velikim industrijskim sustavima u ratu je uglavnom uništeno, a ono što je preostalo opustošeno je u sumnjivim privatizacijskim aktivnostima u drugoj polovini devedesetih godina prošlog stoljeća. U to su se vrijeme u BiH slijevale i znatne strane donacije, a neslužbene procjene govore da je u zemlju tako ušlo više od četiri milijarde eura, od kojih je samo manji dio iskorišten za obnovu, dok je ostatak završio u privatnim džepovima.

Parlamentarna istraga o trošenju donacija nikada nije okončana iako je utvrđeno da je bilo pronevjera. Međutim, donacije su odavno prestale dolaziti, a kako nije bilo priljeva većih stranih investicija u državu s najglomaznijom administracijom u Europi (14 vlada na državnoj, entitetskoj i županijskoj razini plus 142 lokalne samouprave), vrlo se brzo našla u ekonomski i socijalno teškoj situaciji.

Broj zaposlenih i broj umirovljenika izjednačen je pa mirovinski sustav jedva funkcionira. Slabašna ekonomija ne omogućava odgovarajuće porezne i druge prihode pa su i deficiti proračuna na svim razinama sve veći. Kakav-takav spas pokušao se naći u kreditnim aranžmanima s MMF-om. Posljedica je toga uvećanje vanjskog duga BiH sa 1,3 milijarde eura u 2008. godini na više od pet milijardi eura krajem prošle godine.

Taj je novac otišao isključivo u potrošnju, odnosno u krpanje proračunskih rupa i kupnju socijalnog mira do idućih izbora.Umjesto da pokrene reforme kojima će potaknuti izvozno orijentirana poduzeća, unaprijediti poslovno okruženje i privući strane investicije, vlast, posebno u zadnjem mandatu, zaokupljena je isključivo unutarnjom borbom za pozicije i stalnim promjenama političkih savezništava. U nekadašnjim industrijskim područjima, kao što je Tuzla, posljedice ovako neučinkovite vlasti su i najizraženije. Zbog propale industrije na ovom prostoru više je od 100 tisuća nezaposlenih, što je gotovo petina od ukupnog broja u BiH.

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Država s tvorničkom greškom
PostPostano: 09 vel 2014 22:38 
Online
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11057
Lokacija: Samobor
slika


Svaki zaposleni radnik u našoj zemlji plaća 31 posto doprinosa na plaću. Ukoliko uzmemu prosječnu prošlogodišnju plaću u BiH koja se kreće oko 830 KM, za doprinose vam se odbija približno 260 KM.

Kada na ovu cifru dodate još 10,5 posto koje uplaćuje vaš poslodavac, onda dođete do nevjerovatne cifre. Poređenja radi, radnik u Hrvatskoj plaća 19,5 a u Srbiji samo sedam posto.

"Najveći problem vezano za doprinose je to što uposleni nije uopće svjestan da se ovo njemu pripisuje na teret. Nama je cilj da pozovemo akademsku zajednicu na raspravu o opravdanosti takvog izdvajanja, da pozovemo vanbudžetske fondove na veću efikasnost i vlasti da više urade na zapošljavanju velikog broja nezaposlenih kako bi se poreska osnovica proširila što bi za posljedicu imalo eventualna smanjenja stope doprinosa kako bi se radnici olakšali", kaže za Klix.ba Damir Mehmedbašić, finansijski analitičar i direktor Centra za zastupanje građanskih interesa.

Sistem doprinosa u Federaciji sastoji se od obaveznog penzionog osiguranja, koji se uplaćuje u Federalni zavod PIO (radnik 17 posto, poslodavac 23 posto), obaveznog zdravstvenog osiguranja (radnik 12,5 posto, poslodavac 16,5 posto) koji se uplaćuje u kantonalne zavode zdravstvenog osiguranja i osiguranja u slučaju nezaposlenosti (radnik 0,5 posto, poslodavac 2 posto) koji se uplaćuje u kantonalone zavode za zapošljavanje odnosno Federalni zavod za zapošljavanje.

Od 114 zemalja koje su učestvovale u istraživanju, najmanja stopa doprinosa je u Španiji i ona iznosi 3,3 posto.

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Država s tvorničkom greškom
PostPostano: 14 vel 2014 00:47 
Offline
Avatar

Pridružen: 07 ožu 2011 11:16
Postovi: 2860
Lokacija: Slavonski Brod
Redateljica Jasmila Žbanić obratila se građanima Hrvatske nakon što je dio njih oštro reagirao na njenu poruku premijeru Zoranu Milanoviću "Marš kući!" poslije njegove posjete Mostaru i obilaska spaljene zgrade HDZ-a. Uslijedio je Milanovićev odgovor u kojem je proziva za novac koji je dobila za svoj film od te države, a zatim i Jasmilin odgovor koji prenosimo u cjelini:

Poštovani građani Hrvatske,

U trenutku kada se u BiH konačno rađa sveopšta pobuna protiv vladajućih, kriminalnih i korumpiranih struktura, premijer Hrvatske obilazi zapaljene kancelarije HDZ-a sa Draganom Čovićem (zapaljene su kancelarije SDA odmah u blizini) kao znak da Hrvatska stoji iza vladajuće strukture, koja je zemlju dovela do potpunog siromaštva.

Dragan Čović, Milanovićev domaćin, za vrijeme svoje političke karijere stekao je: stan u Mostaru vrijedan 200 tisuća maraka, vikendicu od pola milijuna maraka, dva stana u Hrvatskoj vrijedna 550 tisuća maraka, te automobile vrijedne 140 tisuća maraka. Kuću vrijednu 320 tisuća eura ima Čovićev punac koji prima mirovinu od 300 maraka.

Dragan Čović je prije rata bio komunist, zaposlen u Mostarskom sokolu, gdje je do 1992. servisirao avione JNA koji su napadali Hrvatsku, da bi kasnije postao veliki Hrvat, vjernik i zaštitnik interesa hrvatskog naroda.

Svi predstavnici Hrvatske ili bilo koje druge zemlje koji koriste socijalnu pobunu građana za svoje interese i produbljuju podjele u BiH moraju shvatiti da će izazvati bijes! BiH se nalazi u važnom trenutku kada su građani rekli NE godinama pljačke i pokušavaju izgraditi pravednije društvo. Sve građane Hrvatske molim da nas podržite, jer je borba protiv nepravednog sistema u kojem manjina živi odlično, a većina loše, naša zajednička borba.

_________________
slika
Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules...
ipv Mini, Kaya lite v2+ klon


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Država s tvorničkom greškom
PostPostano: 16 vel 2014 14:54 
Offline
Avatar

Pridružen: 10 vel 2014 11:38
Postovi: 244
Lokacija: Osijek
državE sa tvorničkom greškom

_________________
NI DIOS NI AMO


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Država s tvorničkom greškom
PostPostano: 22 srp 2014 11:33 
Online
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11057
Lokacija: Samobor
Veleposlanik Japana u Bosni i Hercegovini Hideo Yamazaki pristojno je i odmjereno očitao lekciju političarima u toj zemlji poručivši im da su korumpirana i bezobzirna kasta koja vodi računa samo o vlastitim interesima oglušujući se o potrebe siromašnih.

U pisanoj izjavi dostavljenoj u ponedjeljak lokalnim medijima u BiH Yamazaki je objasnio kako njegova zemlja, bez obzira na dobru volju, ubuduće neće olako financijsku pomagati BiH sugerirajući da se pomoć nerijetko neracionalno koristi i rasipa.

Za primjer je naveo bespotrebne policijske pratnje političarima kako bi oni mogli "brzom i bezobzirnom vožnjom" ugrožavati druge sudionike u prometu.

U istupu neuobičajenom za krajnje odmjerenu japansku diplomaciju u BiH veleposlanik Yamazaki podsjetio je da je vlada njegove zemlje na nedavnoj donatorskoj konferenciji potvrdila da će izdvojiti dodatnih pet milijuna eura bespovratne pomoći za obnovu područja pogođenih poplavama.

Istaknuo je ipak kako će aktiviranje tih sredstava ovisiti isključivo o konkretnim projektima koji će se onda izravno financirati bez posredovanja vlasti u BiH.

"Drugim riječima, vlada Japana ne može jednostavno izvršiti transfer novca na račun institucija BiH", poručio je veleposlanik.

Time je neizravno sugerirao kako je svima u Tokiju jasno da bi u protivnom barem dio doniranog novca završio u džepovima političara na različitim razinama vlasti.

Japanski diplomat poruku bosanskohercegovačkoj javnosti "začinio" je vrlo pristojnom no jasnom kritikom ponašanja političara u BiH koje se ne može okarakterizirati drukčije nego kao bahato ponašanje.

Navodeći kako je često u prilici putovati Bosnom i Hrecegovinom veleposlanik Yamazaki je naveo da redovito viđa "veći broj vozila pod policijskom pratnjom kako pretječu druga vozila".

Takve su kolone pod plavim rotirkama pretjecale i službeno vozilo veleposlanstva Japana, a veleposlanik Yamazaki je opet pristojno konstatirao kako te kolone pod pratnjom "potpunoi zanemaruju važeće prometne propise i bahatom vožnjom dovode u neposrednu opasnost druge sudionike u prometu".

Na uglavnom lošim i nepreglednim bosanskohercegovačkim prometnicama, koje su rizične i onda kada se vozi 60 kilometara na sat. redovito se mogu sresti kolone od najmanje tri crne limuzine ili terenca s uključenim plavim i crvenim svjetlima kako jure i pretječu sve koji su im na putu bez obzira na rizik koji time izazivaju.

Gotovo svi istaknutiji dužnosnici u BiH, a takvih s obzirom na komplicirani administrativni ustroj vlasti ima na desetke, koriste pravo na službena vozila koji uz to imaju barem po jedno, a često i dva i više vozila u pratnji.

Primjerice, kada tri člana Predsjedništva BiH putuju zajedno, iako je to rijetkost, to znači angažiranje najmanje devet vozila.

Slične mjere osiguranja prate predsjedatelja Vijeća ministara, gotovo sve ministre i druge dužnosnike na državnoj i entitetskim razinama, ali najspektakularnije su kolone predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji za službeno vozilo rabi luksuzni "Mercedes".

Za veleposlanika bogatog Japana takvo je ponašanje neshvatljivo u siromašnoj zemlji kao što je BiH.

"To me potiče da se zapitam tko su ti dužnosnici BiH kojima se dodjeljuje policijska pratnja i koliko se novčanih sredstva izdvaja iz proračuna za te namjene? Da li i danas, gotovo 20 godina nakon završetka sukoba u BiH, doista postoje objektivni razlozi za provedbu ovakvih sigurnosnih mjera? Postoje li bolji načini trošenja novca poreskih obveznika u BiH?", pitanja su koja je bosaskohercegovačkoj javnosti, ali i političarima otvoreno postavio veleposlanik Yamazaki.

Poručio im je istodobno da bi možda mogli proučiti kako se to radi u njegovoj domovini Japanu u kojem " jedino premijer države ima pravo na dodjelu vozila pod pratnjom", objasnio je neupućenima Yamazaki.

Političarima u BiH uz to je poručio kako bi im bilo bolje da usmjere energiju na poboljšanje uvjeta života svojih građana umjesto da je troše na međustranačke i unutarstranačke sukobe.

"Od političara se također očekuje da razmisle koji je najbolji način da se utrošak javnih prihoda iskoristi za dobrobit građana, posebice onih koji su pretrpjeli najveće štete tijekom nedavnih poplava. Samo kada ovi uvjeti budu ispunjeni Japan će biti u mogućnosti pomoći BiH", jasno je naveo japanski veleposlanik Yamazaki.

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Država s tvorničkom greškom
PostPostano: 08 vel 2015 21:10 
Online
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11057
Lokacija: Samobor
U Cazinskoj Krajini vehabije teroriziraju stanovnike

Lokalnog su imama zamalo ubili, a svakome tko se usudi kritizirati radikale prijeti se smrću


Nisu se ni osušile suze na licima članova obitelji 20-godišnjeg Emraha Pilipovića, mladića iz Male Kladuše koji je poginuo u Siriji, a put tuđeg rata iz ovog su kraja zapadne Bosne otišli Alija Keserović i Mirel Karajić. I nisu jedini. Prema podacima Državne agencije za zaštitu i istrage BiH (SIPA), na ratištima u Siriji trenutačno je oko 150 državljana Bosne i Hercegovine. Njih 26 je poginulo.

Čuvao ovce i regrutirao ga

Prividni mir u ratom opustošenoj i podijeljenoj Krajini naslonjenoj na granicu s Hrvatskom, u kojoj se i danas među muslimanima osjeti podjela na pristaše Armije BIH i "autonomaše" Fikreta Abdića Babe, posljednjih mjeseci, osim regrutiranja mladeži za odlazak u džihad, remete i napadi na imama džemata Trnovi, efendiju Selvedina Beganovića. U samo mjesec dana Beganovića je u blizini džamije netko dočekao tri puta. Pod okriljem noći najprije ga je onesvijestio, zatim izmlatio letvom, a u trećem je pohodu napadač efendiju nožem ubo u predjelu srca. Jesu li razlozi napada na vjerskog službenika to što je efendija javno prozivao Huseina Bilala Bosnića, nedavno optuženog da je kao vjerski autoritet u vehabijskoj zajednici vrbovao ljude da se priključe terorističkoj organizaciji Islamske države, ovdašnja policija još istražuje. Čuvši da je potkraj 2013. Pilipović otišao na ratište u Siriji, upravo je Beganović na svome Facebook profilu objavio pismo u kojem od Bosnića traži da prestane ispirati mozgove mladima, zamjerivši mu što uvlači djecu u rat dok on istodobno u toplom domu uživa s četiri svoje žene.

– Policija je pokupila svu omladinu iz kraja. I mene su zvali. Drže te po pola dana, pitaju jesi li istukao Beganovića. I onda te puste – kaže nam brat Alije Keserovića dok stojimo pred kućom u Trnovima pokraj Velike Kladuše. Odavde je 19-godišnji Alija otišao lanjskog studenog. Sa sobom nije ništa ponio. Njegov brat s kojim razgovaramo bio je na radu u inozemstvu kada je Alija preko Sarajeva i Turske stigao u Siriju. Kažu da je toga momka na odlazak pripremao upravo ljetos uhićeni Bosnić kod kojeg je i živio čuvajući ovce i koze na Bilalovu imanju u obližnjem Bužimu.

– Radio je Alija sa mnom povremeno na građevinama. Nije htio u škole. Vjerujem da nije bio od razmišljanja kada je otišao. Zreo čovjek to ne bi učinio. Ne razumijem ljude koji tako odvode mladost. Treba ih kazniti. Povremeno mi se brat javi. Kaže da je dobro. Je li stvarno tako, ja ne znam – govori mladić od čije je kuće do džamije i imamske kuće u Trnovima dvjestotinjak metara zračne linije.

S druge strane sela i upola bliže domu efendije Beganovića jedna do druge tri su kuće braće Keserović – Mirsada, Jasmina i Almira. Rodbinski su oni nepovezani s Alijom i iz njihove kuće nitko nije otišao ratovati pod zastavom Islamske države. Ova braća tomu se protive.

Otkako je lanjskoga prosinca netko prvi puta napao Beganovića, ni Keserovići nemaju mira.

– S prvim mrakom eto ti svakog dana i nama belaja. Il' neko lupa po prozorima i nožem para staklo, il' baca kamenje na kuću, il' baca petarde. Neki dan nam je u dvorištu aktivirana eksplozivna naprava. Najvjerojatnije je to bio dinamit – govore Keserovići.

Policiju su do sada zvali, računaju, četrdesetak puta. Ali pomaka u istrazi nema.

– Sve i jedan policajac odavde zna da će, kad dođe na posao, morati u smjeni doći k nama. Jedini trag koji su policajci mogli naći jest otisak čizme broj 46 u snijegu – kazuju braća te opisuju onoga tko im dolazi pod prozore gotovo svakoga dana između 17.30 i 2.30 sati kao muškarca visokog oko dva metra, koji preko odjeće ima navučenu maslinastu vojnu kabanicu s kapuljačom.

– Lica mu nismo vidjeli – kažu.

Tvrde Keserović da ni s kim nisu u zavadi, da nikome nisu dužni i da im ništa nije pošlo po zlu u poslu s PVC stolarijom, kojim se bave, pa kažu da ne znaju zašto netko svake večeri plaši i njih i njihovu djecu u dobi od osam mjeseci do 14 godina. Opovrgavaju glasine da im noću dvorištem tumara neki ljubomorni muž, a u nevjerici vrte glavom kad čuju da ima i onih koji misle da Keserovići napadaju sami sebe! Njihov su jedini "grijeh", kažu, dobri odnosi s imamom Beganovićem.

Imam ugasio profil na Fejsu

– Je l' to radi netko koga poznajemo, teško je reći. Ali jedne je večeri našeg cuku svezao za ogradu, da ne pali senzore. Ne možemo mi reći da ovo zastrašivanje ima ikakve veze s vehabijama ili bilo kim drugim jer to ne znamo. Istina je da su napadi na nas počeli nakon napada na efendiju, kojeg podržavamo otkako je ovamo došao prije 18 godina. Ako policija utvrdi da to ima veze jedno s drugim, prvi ćemo kazati da je tako. Ovako ne možeš reći da su vehabije. Jer što ako nisu? Samo ćemo ih navući na vrat – govore Keserovići vodeći nas oko kuće i pokazujući oštećenja po prozorima nastala za noćnih posjeta nezvana gosta.

Braća kažu da ih s imamom Beganovićem veže prijateljstvo i da su se upravo oni založili kod naroda kada su efendiju neistomišljenici još prije petnaestak godina htjeli protjerati iz ovog džemata.

– Skupljali smo potpise da on ostane. I bogami je ostao. Ista struja koja ga je željela istjerati prije pokušala je isto učiniti lani. Nije prošlo. Mi bismo opet stali uz Beganovića i skupili potpise za njegov ostanak – objašnjavaju Keserovići, koji su zbog noćnog posjetitelja zatražili i pomoć Federalne policije i SIPA-e i Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS-a), čiji mandat u BiH traje već dva desetljeća.

– Radi sigurnosti svoje obitelji i vlastite, ne mogu ništa govoriti – kaže nam imam Selvedin Beganović koračajući od imamske kuće prema džamiji na podnevnu molitvu.

Otkako su zaredali napadi na njega, Beganović je dezaktivirao svoj profil na Facebooku, odakle je kritizirao radikale koji vrbuju mlade za odlazak na sirijsko i iračko bojište. Morao je to učiniti, doznajemo, na zahtjev Islamske zajednice iz čijih je redova više puta naglašeno da osuđuju svaki oblik terorizma i da vjera nikako ne smije biti krinkom za nasilje. Bosna i Hercegovina prošle je jeseni donijela zakon kojim svojima državljanima zabranjuje odlazak na inozemna ratišta, propisavši za neposluh kaznu do deset godina zatvora. Veliki muftija Islamske zajednice BiH Husein ef. Kavazović išao bi i korak dalje pa kaže da onima koji odlaze ubijati u bijeli svijet treba oduzeti i državljanstvo. Dolaze sve te vijesti i do Hasibe Kantarević iz Glinice kod Vrnograča čija je kći Elvira prije više od godinu dana ostavila muža Salahudina Balića i djecu u dobi od četiri i 12 godina i otišla u Siriju.

– Moja je Elvira bila dijete za poželjeti, vrijedna da ne možeš ni zamisliti. Nju i još dvoje djece sama sam podigla, njihov je otac poginuo u ratu. Krenula je u srednju školu za kemijskog tehničara, ali ju je napustila zbog deset godina starijeg Salahudina. I sad da se ovo dogodi. Znam samo da mi je žao mog djeteta. Jednog se dana javila i samo kazala da je u Siriji. Udala se i prije četiri mjeseca rodila sina. Kako se zove, ja ne znam. Ne znam ni tko joj je čovjek ni je li ona promijenila ime. Javlja mi se, kaže mi da je dobro. Vidjela sam je i preko interneta. Kosa joj je još uvijek duga i crna, nije se prekrila – kaže nam Hasiba o svojoj 31-godišnjoj kćeri.

Nakon Elvirina odlaska policija ju je, kaže, ispitivala je li kći k njoj dolazila s Bilalom Bosnićem.

– Pitali me za njega, a ja ne mogu kazati da sam ga vidjela kad nisam. Ne znam s kim je Elvira otišla, tko joj je pomogao. Znam da, kad je dolazila k meni, nije išla na Fejs i dogovarala se s tim ljudima. Što god da je radila, dobro je to skrivala. Taj će internet, kažem ti, pokvariti mnogi narod. Ja se zbog svega ponekad zavučem u ćošak i plačem. Daj bože da se Elvira vrati, da s njom opet popijem kafu. A možda ju nikada više neću vidjeti – govori Hasiba Kantarević uvjeravajući nas da ne zna u kojem se gradu Elvira nalazi.

– Kad može, ona se meni javi. Ja njezina broja nemam – kaže majka.

Elvira Karalić javlja se djeci koju je ostavila u Poljicama, selu pet kilometara udaljenom od onog u kojem je odrasla. Javlja se i nekim prijateljicama, mati Hasiba kaže da je jednoj poslala fotografiju sina rođenog u Siriji. Vrijeme će pokazati hoće li koja od žena s kojima je u kontaktu otići za njom.

Ne zna je li njezina kći poznavala nekoga od mladića koji su iz ovoga kraja otišli u Siriju i Irak. Ne zna ni je li upoznala u Siriji nedavno ubijenog Suada Šabića, 26-godišnjaka iz Bosanske Bojne, zaselka u kojem su prošle godine Bilal Bosnić i njegovi pristaše kupili desetak posjeda. Nalazi se to selo na samoj granici s Hrvatskom pa nam zato jedan Kladušanin kaže:

– Vehabije nisu moj problem. Nisu ni problem BiH. Eno vam ih na granici. Oni su problem Hrvatske. I Europe. Zar to nitko ne vidi?

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Država s tvorničkom greškom
PostPostano: 12 vel 2015 22:11 
Offline
Avatar

Pridružen: 10 vel 2014 11:38
Postovi: 244
Lokacija: Osijek
1.Bosna ko Bosna,da nije žalosno bilo bi smiješno.
2. "Bosna i Hercegovina je prošle jeseni donijela zakon kojim svojim državljanima zabranjuje odlazak na inozemna ratišta,prosipavši za neposluh kaznu do deset godina zatvora". - A ovi naši kvislinzi još i ohrabruju svoje državljane (Azov)

_________________
NI DIOS NI AMO


Povratak na vrh
  
 
 [ 7 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club