Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 24 lip 2017 02:02. Sada je: 24 lip 2017 02:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




 [ 97 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Mein Kampf
PostPostano: 16 vel 2015 20:19 
Offline
Avatar

Pridružen: 19 vel 2013 23:26
Postovi: 62
Lokacija: Osijek
OK, evo me doma i vidim da sam totalno zabrijao krvnu sliku (očito me sjećanje nije dobro služilo).

Dakle, točan nalaz ide ovako:

Kolesterol - 5.1 mmol/L (preporučeno < 5.0)
HDL kolesterol - 0.9 mmol/L (preporučeno > 1.0)
LDL kolesterol - 3.8 mmol/L (preporučeno < 3.0)
Trigliceridi - 0.90 (preporučeno < 1.7)

Dakle, HDL je definitivno prenizak, trigliceridi su u normali (jeeee).

Sve ostalo je u normali ili vrlo blizu (npr. glukoza je 4.3, a preporučeno je između 4.4 i 6.4).

@sanja: jel' to neki proteinski kruh? Može li to nekako u pekač (kontam da bi moralo moći)?

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Mein Kampf
PostPostano: 17 vel 2015 17:54 
Offline
Avatar

Pridružen: 03 ožu 2011 16:24
Postovi: 1369
Lokacija: Zagreb,Krapinhagen
Da,proteinski je.Dal ide u pekač,ne znam,nemam iskustva s tim osim da mi taj kruh nije baš fini.U pećnici se peče dosta kratko i onak je, fini reš izvana.

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov:
PostPostano: 17 vel 2015 22:43 
Offline
Avatar

Pridružen: 07 ožu 2011 11:16
Postovi: 2853
Lokacija: Slavonski Brod
Peci ga u pećnici, u pekaču ćeš dobiti ciglu. Ili nabavi psyllium prašak i tutni žličicu unutra. Ove mekinje trebaju nabubriti u vodi i koriste se umjesto kvasca, ali meni u pekaču s njima nije uspjevalo. Mislim da ga zezne ono miješanje prije drugog dizanja tijesta, a ne mogu ga izbjeći jer na programu za kratko pečenje ne ispadne ok.

_________________
slika
Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules...
ipv Mini, Kaya lite v2+ klon


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Mein Kampf
PostPostano: 25 vel 2015 09:03 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 08 ožu 2013 10:24
Postovi: 4003
Lokacija: ZG, Prexico City
Dovedena je u pitanje poznata američka studija iz 1970. godine o uzrocima srčanih bolesti ( "Coronary heart disease in seven countries. 1970." ) provedena pod vodstvom Ancel Keys-a koja je 1977. godine dovela do preporuka kako treba biti izbalansirana prehrana po izvorima energije ( ugljikohidrati, masti, bjelančevine ). Propituje se sama metodologija studije i dobiveni rezultati.

Orginalni rad Zoë Harcombe i suradnika koji analizira studiju, njenu metodologiju i rezultate:

http://osservaprevenzione.it/documenti/ ... rcombe.pdf
http://openheart.bmj.com/content/2/1/e0 ... l.pdf+html

reakcije na rad Zoë Harcombe:

http://www.sciencemediacentre.org/exper ... e-on-fats/
http://www.nhs.uk/news/2015/02February/ ... rgues.aspx
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 050947.htm


Komentar Zoë Harcombe, jedne od autora:

http://www.zoeharcombe.com/2015/02/us-a ... ntroduced/

Komentar iz večernjeg lista:

http://www.vecernji.hr/moje-zdravlje/sl ... ija-991552

_________________
slikaslika
MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus
Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Mein Kampf
PostPostano: 25 vel 2015 11:40 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 10778
Lokacija: Samobor
spavle je napisao:
Dovedena je u pitanje poznata američka studija iz 1970. godine o uzrocima srčanih bolesti ( "Coronary heart disease in seven countries. 1970." ) provedena pod vodstvom Ancel Keys-a koja je 1977. godine dovela do preporuka kako treba biti izbalansirana prehrana po izvorima energije ( ugljikohidrati, masti, bjelančevine ). Propituje se sama metodologija studije i dobiveni rezultati.


:plus:

˝Nije realno da starija osoba ima kolesterol ispod pet – navodi A. Šupe˝

Ono sto treba napraviti je ˝klik˝ tako da organizam prebacimo s ugljikohidrata na potrosnju masti.

_________________
slikaslika
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Mein Kampf
PostPostano: 16 ožu 2015 21:58 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 10778
Lokacija: Samobor
Gdje nestaje tjelesna masnoća kad smanjimo težinu?


Usprkos opsesiji društva o skidanju kilograma, novo istraživanje pokazuje da, iznenađujuće, većina stručnjaka za zdravlje zapravo ne zna što se dogodi s masnoćom kad je „izgubimo”. Ovo istraživanje proveo je tim s UNSW Science u Sydneyju i točno je izračunao što se događa s masnoćom kad smanjimo kilograme, te otkrio da su vodeće teorije o toj temi pogrešne – ne pretvaramo tu izgubljenu masu u toplinu ili enrgiju, već ju „izdišemo”. Rezultati objavljeni u časopisu British Medical Journal otkrivaju da se 10 kg masti pretvori u 8,4 kilograma ugljičnog dioksida kojeg izdišemo i 1,6 kilogram vode koju lučimo kroz mokraću, suze, znoj i druge tjelesne tekućine.

Točan odgovor je da većinu mase „izdišemo” kao ugljični dioksid. „Znači, kilogrami odlaze u zrak”, kaže voditelj istraživanja, fizičar Ruben Meerman. Meerman se zainteresirao za biokemiju gubitka kilograma kad je on sam smršavio 15 kg – i zapitao svoje liječnike gdje su otišli svi ti kilogrami, a nitko mu nije znao reći. Nakon anketiranja 150 liječnika, nutricionista i osobnih trenera, otkrio je da više od polovice smatra da se masnoća pretvara u toplinu ili enrgiju. No, budući da je fizičar, Meerman je znao da bi takav proces kršio zakon o očuvanju mase.

Kako bi jednom zauvijek odgovorio na to pitanje, Meerman je ponudio suradnju Andrewu Brownu, voditelju UNSW Smjera za biotehnologiju i biomolekularne znanosti, te su počeli izračunavati biomolekularne reakcije koje uzrokuju gubitak težine. Dobivamo na težini kad se uneseni ugljikohidrati i proteini pretvore u trigleciride (spojeve sastavljene od ugljika, vodika i kisika) i takvi se pohrane u lipidne kapljice unutar stanica masnoće. Kako bi izgubili na težini, potrebno je prekinuti te trigleciride i doći do njihovog ugljika. Rezultati su pokazali da se treba udahnuti 29 kilograma kisika (te negdje usput, sagorjeti 94 000 kalorija) kako bi se izgubilo 10 kilograma težine. Ta reakcija proizvede 28 kilograma ugljičnog dioksida i 11 kilograma vode. „Naša istraživanja pokazuju da su pluća glavni organ za mršavljenje”, objašnjava tim.

Međutim, nisu mogli u potpunosti shvatiti što se događa sa stanicama masnoće u toj reakciji. Nakon mjeseci istraživanja, Brown je otkrio formulu u radu objavljenom 1949. godine koja je riješila taj problem – pokazala je da su atomi kisika podijeljeni između ugljika i vodika u masti u omjeru 2:1 (formirajući ugljični dioksid i vodu). Sve to omogućilo im je izvesti zaključak prema kojem 84% molekule masti izlazi kao ugljični dioksid, a 16% kao voda.

No, nažalost ne znači da ćemo jednostavno dubokim disanjem izgubiti na težini – svejedno moramo vježbati kako bi otključali ugljik i slomili molekulu masti. „Možete disati samo određeni broj puta dnevno; na dan odmora udišete otprilike 12 puta u minuti, što znači da taj dan udišete 17 280 puta i dnevno gubite 10 miligrama ugljika dišući”, objašnjava Meerman. „Prema tome, postoji granica koliko težine možete izgubiti dnevno, bez vježbanja.”

No, hoće li sva ta masnoća koju izdišemo pridonijeti klimatskim promjenama? Odgovor je ne. „Ovo pitanje otkriva zabrinjavajuća pogrešna mišljenja o globalnom zatopljenju koje je uzrokovano otključavanjem drevnih atoma ugljika zarobljenih u fosiliziranim organizmima. Atomi ugljika koje ljudi izdišu vraćaju se do atmosfere i nakon samo nekoliko mjeseci ili godina možete ih pronaći zarobljene u hrani koju proizvode biljke”, kaže Meerman.

Zabavna strana svega toga jest da iako većina zdravstvenih stručnjaka ne zna što se događa kad gubimo na težini, vi to možete saznati odmah. Zapravo, ovaj nevjerojatan video objašnjava ne samo kako gubimo masnoću kroz disanje, već da bismo da smo u zatvorenom sustavu, zapravo postali biljke.




_________________
slikaslika
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Mein Kampf
PostPostano: 22 ožu 2015 13:36 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 08 ožu 2013 10:24
Postovi: 4003
Lokacija: ZG, Prexico City
Prva proljetna šetnja:

https://drive.google.com/file/d/0BwRlA_ ... sp=sharing

Aktivnost: hodanje
Opis: -
Ukupna udaljenost: 6,43 km (4,0 mi)
Ukupno vrijeme: 1:29:18
Vrijeme kretanja: 1:24:14
Prosječna brzina: 4,32 km/h (2,7 mi/h)
Prosječna brzina kretanja: 4,58 km/h (2,8 mi/h)
Najveća brzina: 9,00 km/h (5,6 mi/h)
Prosječan tempo: 13:53 min/km (22:21 min/mi)
Prosječan tempo kretanja: 13:06 min/km (21:05 min/mi)
Najbrži tempo: 6:40 min/km (10:44 min/mi)
Najveće povećanje visine: 170 m (557 ft)
Najmanje povećanje visine: 151 m (497 ft)
Povećanje nadmorske visine: 92 m (302 ft)
Najviši stupanj: 13 %
Najniži stupanj: -10 %
Zabilježeno: 22. 3. 2015. 10:31
Inače Jarun pun ljudi po terasama kafića, a neki čak i hodaju naokolo.
Ima ovih dana nova moda, a zove se "nordic walking" a svodi se na bacakanje nogu u koljenu uz mlaćenje štapovima, ukoliko se baš želite baviti time najbolje bi bilo proučiti ovaj video i naučiti pravilnu tehniku hodanja i korištanja štapova.



_________________
slikaslika
MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus
Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Mein Kampf
PostPostano: 24 ožu 2015 10:05 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 10778
Lokacija: Samobor
Jedan vrlo zanimljiv tekst na koji sam naletio:


Povišen holesterol mi se dogodio pre 2.5 godine a u to vreme ovo sam bila ja:

Kilaža ista kao i sada (ja tu ne bih ništa dirala)
Celulit isti kao i sada (nema)
Kondicija, drugačija nego sada, jer sam tada malo radila sa tegovima i trčala (sada više radim sa tegovima). Uglavnom odlična.
Procenat telesnih masti, isti kao i sada (oko 16% ali nikako da odem kod Marka da me premeri)

Zapravo ovo sam ja celog mog života uz zanemarljivo male oscilacije. Po svemu što je ikada moglo da se pročita u „mainstream“ medijima koji se bave nutricionizmom, u časopisima i knjigama o ishrani sportista i u literaturi baziranoj na zvaničnim nutricionističkim smernicama – moja ishrana je bila savršena.

integralne žitarice i mahunarke – spremljene onako kako ih spremaju makrobiotičari
meso – nemasna mesa i puno ribe. Ništa suhomesnato ni masno.
ulja – samo maslinovo i hladno ceđeano suncokretovo
povrće – zeleno, crveno i u ostalim bojama jer jako volim povrće – i sveže i kuvano na pari
voće – zar postoje drugi slatkiši? Uključeno i suvo i orašasto
industrijski i domaći slatkiši, sokovi, grickalice – kao i obično nisu postojali u mom životu – bez mučenja i odricanja jer ih ne volim
stres – inače sam temperamentna osoba ali se tada i dešavalo nešto loše po mene – kortizol mi je verovatno bio u nebesima

I tako ja, živa reklama za antiholesterolsku ishranu, bar onakvu kakvu je preporučuju – odem na sistematski pregled.

Naravno sve je bilo cakum pakum uključujući trigliceride na donjoj granici i hemoglobin koji bi poželeli muškarci – dok nisam ugledala holesterol! Bio je 6.2 :(

WTF?! Kako JA mogu da imam holesterol? Po mojim dotadašnjim saznanjima o ovoj tematici, ceo svet je mogao da ima holsterol – sem mene! Šta da izbacim po „zvaničnim“ preporukama? Onu prokletu jednu kafu koju popijem na dan?

Uđem kod doktorke sa rezultatima. Dobra gospa ne diže glavu i ispali kao iz topa:

ONA: „Aha! 6 ti je holesterol! Dooobrooo… Nemoj slatko, nemoj grickalice i šetaj malo.“
JA: „Gospođo!!(podiže glavu i već vidim po faci da joj je jasno kakvu je glupost odvalila kod „šetaj malo“) Godinama nisam takla ni grickalice, slatkiši su mi odvratni a radim sa tegovima i trčim po sat vremena svaki dan. Da li treba da povećam na sat ipo?“
ONA: „Uf! Pa ništa onda. Kontroliši se pa mogu da ti dam lekove.“

Shvatila da mi je otpevala uobičajenu pesmicu i da ona zapravo blage veze nema odakle meni taj holesterol. Jer da – svi jedu grickalice i slatiše. Ja ne. Svima može to da kaže. Meni ne.

Drugo, shvatila sam da je spremna da mi uvali lekove tek onako „na keca“. I da je voljna da mi ih uvali za tako bezveznu cifru na rezultatu – bez da mi ponudi alternativu ili makar neki smislen i koristan savet! Zato što ne zna alternativu!

Kao i svaki čovek s malo mozga koji ne bi tek tako sebi poželeo redovno gutanje preskupih lekova a da pre toga nije pokušao ništa drugo – jedva sam sprečila da: „Prvo sebi prepiši malo mozga #cenzura#“ postane izgovoreno i besna kao ris krenula sam iz ordinacije. Kako je već uobičajeno sudarila se sa jednim od predstavnika farmaceutske kompanije koji uredno vise po čekaonicama lekara kao mali pilići oko kvočki. Ko zna – da sam danas pristala na statine verovatno bi mi uvalila baš njegov brend pošto je tog dana bio njegov red da je vodi na ručak.

Do kuće sam pomislila mali milon najgorih psovki i kamo sreće da sam ih i zapisala! Mogla sam da prodam kočijašima i platili bi i više nego što tražim. Pa zna se ko ima holesterol! Oni tamo što zgutaju pomfrit, sladoled i CocaColu u oba obroka koja imaju u toku dana! Holesterol je valjda rezervisan za „njih“, fast-fudovce?

Pozvala sam mamu da prozborimo koju o genetici pošto i ona ima povišen holsterol i pored toga je zdravstveni radnik. Nismo zaključile baš ništa korisno.
Zatim sam upalila kompjuter i pročitala ono isto što mi je doktorka rekla o šetanju i grickalicama. Sve je imalo još manje veze s mozgom.
Onda sam kao i uvek kada su teme o ishrani u pitanju rekla „batali ove naše“ i „opet je**ni saveti iz Kosmopolitena“ – i prebacila se na strane sajtove.
Ipak, nisam znala šta zapravo tražim dok nisam naletela naletela na blog „Istine i laži o hrani“, na kome sam konačno „sintetizovala“ sve informacije, smirila buku u glavi i pročitala još mnogo tekstova stranih stručnjaka zahvaljujući linkovima koji su tamo parkirani.
I na kraju završila sa knjigom mnogo boljeg i ozbiljnijeg stručnjaka od Ove-Moje-Šetaj-Malo. Po pitanjima vezanim za holesterol – za mene nikada više neće biti drugog boga sem Uffe Ravnskov-a.
Nije jedini stručnjak koji priča priču o holesterolskim mitovima – zapravo ima ih iznenađujuće mnogo i to decenijama – ali je svakako najpoznatiji.

Na kraju sam shvatila! Čitam o ishrani godinama zato što to volim. Pazila sam šta jedem, takođe zato što to volim. Kuvala sam da ne bih kupovala preradjevine, zato što i to volim. Naučila sam da kuvam hranu za makrobiotičare, vegetarijance, bildere – poznavala sam sve ove kuhinje i većinu zakonitosti. Ali sve vreme nisam imala „zaokruženu priču“. Jedno parče priče mi je nedostajalo i nisam umela da postavim pravo pitanje.

Pitanje je bilo – šta nije u redu?
Odgovor je bio – masti. Jedemo pogrešne masti! Jedemo masti na kojima se ostvaruje najveći profit, a ne masti koje su nam istorijski bile prirodne.

Ništa nije bilo tačno:

Zvanične nutricionističke smernice nikada nisu imale nikave veze sa načinom na koji smo oduvek jeli – već su imale veze sa razvojem industrije žitarica.
Pre 10, 20 godina je granica za holesterol je bila 7 i 8. Onda smo za kratko vreme „mutirali“ pa je sada granica 5. A najveća zarada farmaceutske industrije je na statinima. To je i pravi razlog što smo mutirali.
Početkom 20. veka srčane bolesti su bile nepoznanica a tada se sve spremalo na masti i jelo se masno. Takozvana „zdrava“ polinezasićena ulja nisu mogla da se kupe jer nisu postojala.

Zašto sam prešla na ishranu sa malo ugljenih hidrata, puno masti (LCHF)?

Zato što sam bila perfektno zamorče!

Meni nije problem bio imunitet, težina i celulit. Jedem pretežno kućno-prerađenu hranu oduvek (hvala mama!). Dosta sam se kretala i bavila različitim sportovima (hvala tata!).

Nije mi se javio New Religion zato što sam konačno skinula koje kilo ili zato što je to prva stvar za koju sam čula i koju sam ikada probala :)

Prešla sam na LCHF jer sam konačno imala savršeno logičnu priču – koju do tada nisam imala
Prešla sam na LCHF zato što sam doživela neviđenu budalaštinu koja je mogla da mi nanese zlo – jer ima više dokaza o štetnosti i opasnosti od statina, nego o njihovim koristima
Prešla sam na LCHF zato što su stvari koje nam danas pričaju o ishrani očigledne besmislice

Moj nekadašnji omlet je imao 3 belanca i 1 žumance (2 su se bacala), sir od 10%mm i (ako je doručak) parče „Tonus“ hleba od proklijale pšenice. Moj sadašnji omlet ima 3 cela jaja od domaćih koka, domaću slaninu, vezu zelja, punomasni domaći sir i nema hleba.

Moj ručak nije gumirana piletina sa nemasnog teflona uz 2 kašike integralnog pirinča – moj ručak je piletina u sosu od pavlake i gorgonzole sa tonom brokolija.

Nakon svih masti koje sam pojela, svog holesterola koji sam pojela – moji rezultati vezani za holesterol su isti! Pošto je normalan holsterol pre „otkrića“ extra profita na statinima bio 8 znači da meni sve vreme nije ništa.

Zato je i bio red da me zdravu i pravu nakljukaju lekovima kad se ovakva ne isplatim ni prehrambenoj ni farmaceutskoj industriji.

VIC ZA KRAJ:

Dođe čovek kod doktora i nešto se žali na srce. Kaže mu doktor: „Znate, da bi vam bilo bolje vi morate da šetate svaki dan!“

„Ma hoću, doktore! Zdravlje je najbitnije! Nego kažite mi kada da šetam? Pre ili posle raznošenja pošte?“



A ovo je ta zena ˝s viskom holesterola koja hitno mora smrsaviti˝



slika

_________________
slikaslika
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Mein Kampf
PostPostano: 16 tra 2015 10:28 
Offline
Avatar

Pridružen: 06 sij 2014 17:56
Postovi: 173
Lokacija: Sukošan
LCHF je zakon...

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Mein Kampf
PostPostano: 16 tra 2015 12:27 
Offline
Avatar

Pridružen: 06 srp 2014 19:56
Postovi: 2428
Lokacija: Vrbnik, Krk
i ja kreno sa LCHF-om prije cca 2-3 tjedna i sve super. mislio sam da će mi pašte i kruh falit ali ne fali nimalo, sad kad je meso ful sočno(nakon prestanka pušenja analognih), plus salaticeee njam. I smanjio kilu sve, samo se ponekad zeznem s malo alkohola, ali ne previše. Okušat ću se u pravljenju kruha i slastica, za to nikako uhvatit vremena...i sastojaka.
Primjetio sam da sam na ovoj prehrani puno duže "sit" a to mi ful odgovara, da ne moram stalno gledat šta ću pojest. Samo sam počeo malu žlicu nosit sa sobom, jer, nema više hamburgera i sendvića "za usput u gradu". Padne svj sirić za međuobrok il večera ak nisam doma.

_________________
slika

vamo + uta, sxk nebula + uta


Povratak na vrh
  
 
 [ 97 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club