hm...ja cijeli život imam te +- 10 ili +-15 kg faze...sada sam trenutno na - fazi...udario sam u neki gornji limit...moram izgubiti točno 15 kg...

imam sreću da mogu vrlo brzo izgubiti ali zato i vrlo brzo vratiti...

samo je jedan recept za izgubiti kg...prvo izračunaš koliko tvoje tijelo troši kalorija u mirovanju dnevno, ako se baviš nekom tjelovježbom dodaš na to još plus kalorija...i onda kada dođeš do te brojke kreneš dnevno unositi samo 20% manje kalorija nego što trošiš...vrlo jednostavno i apsolutno niti jedna metoda na svijetu ne vrijedi nego ovo...one priče kada treba jesti ili da ne treba navečer jesti ne vrijede...jedi kada si gladan ali samo onoliko da ubiješ glad, pa ako treba i 15 puta dnevno i u 11 sati navečer...
ova cijela priča vrijedi i za gojenje samo unosi 20% više kalorija i eto ga...
zašto naglašavam 20%...zato jer sam 2010 godine napravio sebi dijetu u kojoj sam u nepuna dva mjeseca, od 1.1. do 26.2. izgubio točno 20 kg, tj. došao sa 108 na 88 kg...u tome trenutku sam bio toliko oslabljen da mi se mantralo cijelo vrijene, nisam imao snage doći do auta, i to je rezultiralo da sam slijedećih 6 mjeseci navalio na sebe 100 nekakvih bolesti...ništa ekstreno nije dobro...