Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 25 kol 2019 07:38. Sada je: 25 kol 2019 07:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




 [ 102 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Jedna piva svaki dan tjera doktora van
PostPostano: 01 lip 2015 21:00 
Offline
Avatar

Pridružen: 03 lis 2013 19:28
Postovi: 1395
Lokacija: Zagreb
ima mi cura pivsku enciklopediju... nisam znao dok nisam procitao iliti prolistao da sve one case u koje ti toce stock kole, bambuse, a imam ih doma, su namjenjene za pivu, odredenu, nemrem se sjetit koja je vrsta... a svaka birtija ima te case, i ne toce pive u njih

_________________
slika

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Jedna piva svaki dan tjera doktora van
PostPostano: 13 lip 2015 19:11 
Offline
Avatar

Pridružen: 21 ruj 2011 15:00
Postovi: 2304
slika
slika

_________________
Ako ikad budemo išli u zatvor zbog ilegalnog skidanja muzike,
volio bih da nas razvrstaju po žanrovima...


slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Jedna piva svaki dan tjera doktora van
PostPostano: 21 lip 2015 19:18 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 10973
Lokacija: Samobor
Ove srijede 24. lipnja po prvi put u Hrvatskoj održava se utrka Pivska milja ili Beer mile. Mjesto radnje je Savski nasip u Zagrebu, a trči se nešto više od 1600 metara koje treba pretrčati sa četiri piva u sebi. Organizator AK Sljeme podijelio je sa nama propozicije ovog vrhunskog spoja hedonizma i sporta

GDJE: Savski nasip, klupice ispred Močvare (podno mosta Slobode, onaj srednji ako ne znate).

KADA: 24.06. Srijeda, 19:00

KOLIKO: 40kn (uključuje 4 piva)

PRIJAVE: isključivo online na dnu ove stranice, podizanje startnih brojeva na licu mjesta od 18:00

NAGRADE: vječna slava i bačvica piva za pobjednika

PROPOZICIJE:

1 – Trči se 4 kruga, na početku svakog kruga se pije pivo i nakon toga se otrči krug.

2 – Pivo se mora popiti u zoni tranzicije koje je duga 10m prije početka svakog kruga.

3 – Utrka počinje pijenjem piva u zadnjem metru tranzicijske zone, kako bi se osiguralo da se otrči puna milja.

4 – Žene piju isto količinu kao i muškarci.

5 – Pije se Heineken 0,4.

6 – Pivo ne smije biti otvoreno prije nego natjecatelj uđe u zonu tranzicije.

7 – Dokazivanje popijenosti piva na način da se prazna limenka/boca okrene naopako nad glavom.

8 – Povraćanje se kažnjava dodatnim krugom trčanja, trči se jedan krug bez obzira na broj povraćanja.

9 – Vremenski limit iznosi 13 minuta*, obzirom da se starta u grupama po 20 trkača svakih 15 minuta.

10 – Konačni poredak se radi na osnovu pojedinačnih rezultata.

11 – Tko ne završi trku u vremenskom limitu bit će u poretku iza onih koji jesu.

* – U tempu od 7min/km milja se završi za 11 minuta i 12 sekundi, što znači da ostaje sasvim dovoljno vremena (1:48) da se popiju 4 piva, u prosjeku po svakom pivu 27 sekundi.

* – Za rezultat bolji od 10 minuta treba trčati tempom oko 5min/km, što ostavlja još pune dvije minute za popit 4 piva, mada dobro utrenirani “atletičar” može to riješiti za manje od minute :)

Svjetski rekord u “Pivskoj milji” iznosi 4 minute i 57 sekundi (James Nielsen), uz sljedeću statistiku:
1. pivo = 7 sekundi
1. krug = 63 sekunde (prolaz 1:10)
2. pivo = 8 sekundi
2. krug = 68 sekundi (prolaz 2:26)
3. pivo = 12 sekundi
3. krug = 67 sekundi (prolaz 3:45)
4. pivo = 9 sekundi
4. krug = 63 sekunde (4:57)

Dakle, Nielsen je na piva potrošio ukupno 36 sekundi (u prosjeku 9 po limenki), a milju je otrčao za 4 minute i 21 sekundu, što znači u prosječnom tempu 2:42/km.




_________________
slikaslika
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Jedna piva svaki dan tjera doktora van
PostPostano: 28 lip 2015 12:47 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 10973
Lokacija: Samobor
Vukovarsko pivo je nepasterizirano, pa se ne prodaje u trgovačkim lancima jer se ne može skladištiti. No zato je hit u kafićima, osobito zagrebačkim. U Vukovaru ga slabo piju, otkrivaju nam

U zraku težak miris kvasca i hmelja. Iz masivnih, limenih kotlova šiklja para, toliko vruća da ti u tren oka ofuri lice ako nisi dovoljno brz da se malo pomakneš čim se podigne poklopac. “Ma bolje i ne gledaj, pivo ko pivo”, strogo mi prigovori 52-godišnji Andrija Šebeledi, ali potom usta razvuče u osmijeh jer se nikako ne može predugo držati ozbiljnim. Kako to, uostalom, i priliči jednom pivaru koji usred Vukovara, u obiteljskoj kući obnovljenoj negdje nakon rata, vodi proizvodnju vjerojatno najposebnijeg hrvatskog piva.

Oni koji ne znaju za “Vukovarsko”, vjerojatno i nisu pivopije. A oni koji ga redovito piju, vjerojatno pak ne znaju da mu Šebeledi i vlasnik pivovare Nenad Blažev redovito sočno opsuju kad im s pivske flaše, onako pod gasom i u žaru razgovora, noktom sastružu naljepnicu na kojoj je oslikana vučedolska golubica. Razlog je vrlo jednostavan: proizvodnja ovog piva zapravo je manufaktura iza koje stoji samo 12 zaposlenika i nekoliko starih strojeva zaostalih iz predratnog doba.

Sjetite se zato ovoga kad sljedeći put naručite svoje Vukovarsko pivo: da je obje naljepnice na bocu ručno dobro centrirao, a onda i lijepio 25-godišnji Igor Bradarić. Da je Vukovarac Miroslav Čorak lijevim okom dobro provjerio je li vaša boca prije punjenja kristalno čista. I da je tek tada flaša, u kojoj će se ubrzo naći tekućina od hmelja, stigla u ruke 32-godišnjeg bivšeg konobara Srđana Tomića.

On ju je osobno nasadio na “primitivnu” punionicu, a nakon što se boca napunila do vrha, ručno na nju stavio limeni čep te flašu piva spustio u plastični sanduk.

“Ma, čekajte, jel vi to za ozbiljno?”, u šoku pitam poslovođu Šebeledija, ali on se samo smije dok nadgleda kako se peru boce.

“Da, ovo vam je čista manufaktura”, skromno mi kaže pa bijelom, gumenom čizmom zagazi u lokvu vode ispred ulaznih vrata u pivovaru.

Dobar status. Da, tako izgleda proizvodnja jedinog stoposto domaćeg nepasteriziranog piva koje posred bijele, obiteljske dvokatnice u potocima teče već četiri godine.

Pokrenuo ga je 52-godišnji građevinski tehničar i klavijaturist Nenad Blažev, a samo godinu dana nakon što se pivo našlo u hladnjacima zagrebačkih kafića, odmah ga je Društvo prijatelja piva proglasilo najboljim domaćim pro­izvodom te od male tvornice hmelja napravilo gotovo kultno mjesto.

Baš je taj dobar status vjerojatno i glavni razlog zašto Vukovarac Blažev dosad nije posustao u svojim naporima da održi ovaj pivarski biznis koji bi po logici brojki neki “ambiciozniji” poduzetnik već odavna otpisao i bacio se tamo gdje ima veće zarade. A u pivovari - posebno ovako maloj - velike love sigurno nema, posebno ako si u startu eliminirao suradnju s trgovačkim lancima jer baš nikako ne želiš da ti proizvodi dugo stoje u skladištu. Što si Blažev ne može dopustiti želi li i dalje biti ponosni vlasnik najboljeg domaćeg piva.

To je i razlog zašto je “Vukovarsko” nepasterizirano: proces pasterizacije ubija ono najbolje u ovoj alkoholnoj tekućini, ali zato pivo može na sobnoj temperaturi izdržati dosta dugo, i do nekoliko mjeseci koliko je velikim trgovinama nekad potrebno da sve zalihe rasprodaju.

“A između bogatog buketa okusa i dugog vijeka trajanja, mi smo se ipak odlučili za ovo prvo. Pa pivo nije stvoreno da stoji, već da se konzumira što svježije. Zato vjerojatno nikad nećemo raditi masovnu proizvodnju našeg piva, ali ćemo morati pronaći neki model poslovanja koji će nam biti isplativiji”, objašnjava mi Nenad Blažev s kojim sam se susrela u Zagrebu.

Ovaj vukovarski poduzetnik zbog svog se piva i preselio iz Vukovara u metropolu. Njegov se proizvod, naime, znatno bolje primio u Zagrebu nego u gradu po kojem nosi ime pa Blaževljevi kombiji triput tjedno prelaze po 600 kilometara kako bi nepasterizirano pivo razvezli po naprednijim zagrebačkim kafićima. Kažem naprednijim jer većina ugostitelja radije u ponudi drži piva iz masovne proizvodnje, čiji im djelatnici za par gajbi uvale tendu i reklamne suncobrane, staklene krigle i pokoji stolnjak.

Ugostitelji. Mala si priručna vukovarska pivovara tako nešto ne može priuštiti, niti to želi: Blažev je zadovoljan što je s Vukovarskim pivom napravio hrvatski “brendić”, što isplaćuje 12 plaća i u rastrganom Vukovaru drži barem nekakav oblik proizvodnje.

Iako grad njegovo pivo - baš nikako ne želi. Dok je u Zagrebu na svoju stranu uspio pridobiti dvjestotinjak kafića i nešto manjih trgovina, Vukovarsko se pivo u Vukovaru može popiti možda najviše na tri mjesta.

_________________
slikaslika
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Jedna piva svaki dan tjera doktora van
PostPostano: 28 lip 2015 22:37 
Offline
Avatar

Pridružen: 21 ruj 2011 15:00
Postovi: 2304
slika

[img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/28/ddfb8a3cd8ac617e01982f70dce2ca08.jpg[/img]

_________________
Ako ikad budemo išli u zatvor zbog ilegalnog skidanja muzike,
volio bih da nas razvrstaju po žanrovima...


slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Jedna piva svaki dan tjera doktora van
PostPostano: 29 lip 2015 11:19 
Offline

Pridružen: 13 vel 2014 11:01
Postovi: 376
boook , dok ne probate hanfbier - tada sve postaje drugachije.
LP
alois


Povratak na vrh
  
 
 Naslov:
PostPostano: 29 lip 2015 11:32 
Offline
Avatar

Pridružen: 25 vel 2013 00:01
Postovi: 3959
Lokacija: Karlovac
Uglavnom se drzim staropramena,ima kod nas birc di je 10kn pol litre tako da...
Takodjer u zadnje vrijeme karlovacka royal koja je jedina vrijedna spomena od tog brenda

Kod nas naveliko ide paulaner psenicno al meni nije nest,od psenicne najbolja erdinger,al brate mili 13kn pol litre u ducanu!!

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re:
PostPostano: 29 lip 2015 11:34 
Offline
Avatar

Pridružen: 07 lis 2014 12:54
Postovi: 1634
Lokacija: Zagreb
vulja je napisao:
Uglavnom se drzim staropramena,ima kod nas birc di je 10kn pol litre tako da...
Takodjer u zadnje vrijeme karlovacka royal koja je jedina vrijedna spomena od tog brenda

Kod nas naveliko ide paulaner psenicno al meni nije nest,od psenicne najbolja erdinger,al brate mili 13kn pol litre u ducanu!!

Staropramen :plus: ali bolja mi je njihova selection, nekako ima bolji šmek.

_________________
slika
Practice what you preach

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"


Povratak na vrh
  
 
 Naslov:
PostPostano: 29 lip 2015 11:40 
Offline
Avatar

Pridružen: 25 vel 2013 00:01
Postovi: 3959
Lokacija: Karlovac
E vidis meni bas obrnuto,bolji klasicni pramen

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re:
PostPostano: 29 lip 2015 11:41 
Offline
Avatar

Pridružen: 28 ožu 2014 15:35
Postovi: 1836
Lokacija: sukošan
vulja je napisao:
Kod nas naveliko ide paulaner psenicno al meni nije nest,od psenicne najbolja erdinger,al brate mili 13kn pol litre u ducanu!!

Vidis, meni je psenicni paulaner super, a erdinger mi je hmmm nekako bezveze

_________________
slika
slika
Glup si ko Karamarko
http://goo.gl/A9lj9A


Povratak na vrh
  
 
 [ 102 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club