Kinta je napisao:
buje3000 je napisao:
8.11.2018.
Glukoza 5.6 ............ interval normale 4.4 - 6.4
Kolesterol 7,3 ........ manje od 4.7
HDL 1.1 ......... veće od 1
LDL 5.1 ........ manje od 3
Trigliceridi 2,7 ........ manje od 1.7
U grubo sve je dobro osim triglicerida. Da nisi ti malo varao kod prehrane? Visak UH znaci visak inzulina pa jetra proizvodi vise triglicerida.
Glukoza je previsoka s obzirom na tvoju prehranu.
Ukupan kolesterol je nevazan podatak. To je isto kao da zbrojimo sve tekucine u autu: benzin, ulje u motoru, ulje u getribi, antifriz, tekucina za pranje stakla i kisa koja je preko noci napadal kroz otvoren prozor.
HDL je premali. udri po plavoj ribi i omegi 3.
LDL oko 5 je u redu ma sto oni govorili. Ali je previsok s obzirom na tvoju prehranu.
A trigliceride treba rijesiti. Cudi me da su tako visoki jer ih je lako spustiti.
Majoneza nema sto raditi u tvojoj prehrani. Isto kao i margarin, biljna mast i rafinirana biljna ulja. To sve prekrizi odmah.
Sirevi i sirni namazi ako su industrijski - kupovni iz ducana zaboravi. BTW na sto si mazao sirni namaz?
I opleti po vjezbanju. Sve mi je cudno kad velis kako si se hranio, ti si jako daleko od ketoze.
Debelo sam ispod 20g UH na dan, dobivam ih kroz povrće, a njega jedem cca 600g na dan.
Salata, pomidor, kelj, blitva, špinat, karfiol, tikvica, avokado, brokula zelena i brokule okrugle. To rotiram. Od voća ne jedem baš ništa, 3put sam 30g malina i borovnica uzeo.
Ovo što si citirao su stari podaci, noviji su dole.
ovo su novi:
mjerenje 2.12.2019.
Glukoza 5.8
Kolesterol 9.7
HDL 1.2
LDL 7.0
Trigliceridi 3.5
Ribu jedem 1-2 obroka na tjedan. Dakle da povećam, ok
Hdl je stvarno premali.
Sirne namaze bih jeo "na vilicu" uz meso, ponekad bih radio umake od njih, Da, kupovni su svi sirni namazi. Recimo da ih pojedem 400g na tjedan. Ove koje jedem imaju cca 3g UH na 100g
Mislim da jesam na ketu, jer ne jedem ništa UH ni šećera ni mlijeko, te postim skoro svaki dan po minimalno 19 sati do 21 sat. Samim time ulazim u ketozu. Naručio sam trakice pa ću vidit. Ne vjerujem da bih otpao toliko kg da nisam na ketu.
Jedem jedno 200g vrhnja za šlagu 4 dana, pa 10 dana ništa. Često znam par žličica kupovnog kikiriki namaza pojest.
Znao sam 3 puta radit tortu od 800g sirnog namaza i 400g kikiriki namaza, i to pojest kroz 8 dana, zadnjih mjesec dana to nisam.
3-5 puta tjedno maznem 3 jaja za prvi obrok. domaća. češće omlet, ponekad tvrdo kuhana
@Lutherus, vjerovatno te uhvatila "keto flu", pogledaj malo na youtubeu o tome, ja pratim Erica Berga i DeLauera. Mene to ne lovi uopće pa nisam ni zapamtio što u tom slučaju treba