Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 svi 2025 19:55. Sada je: 14 svi 2025 19:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Ketogena prehrana
PostPostano: 29 stu 2019 23:42 
Administrator

buje3000 je napisao:
editirao sam post

Editiraj jos jednom :zu: kilogram masti je 9000 Kkcal.
Usput kilogram secera i proteina imaju po 4000 Kkcal.

Ne nadaj se previse od trakica jer nisu tocne, moze posluziti samo kao orjentir. I zabava naravno ... dok punis casicu. :lol:

A za vodu je pravilo piti 30ml po kilogramu tjelesne tezine plus pola litre do litru za svaki sat vjezbanja. Medjutim kad si u ketozi to i nije tocno jer se znojis bitno manje (nema viska vode kod pretvaranja glikogena) i znoj je puno gusci.

Povratak na vrh

PostPostano: 29 stu 2019 23:52 
Administrator

catevs je napisao:
Ja svaki dan popijem 375mg kapsuli magnezija, a kada treniram onda i 2.

Razmišljam pojačati vitamine sa K2D3 i sa ribljim uljem. Ima li smisla ili ću imati samo skupu pišaću, kao od raznoraznih multivitamina

Magnezij uzimaj zajedno s c-vitaminom jer je iskoristivost puno veca.
Riblje ulje je dobro zbog omega 3 masnih kiselina kojih nam nedostaje, pogotovo sto u hrani imamo previse omega 6 pa je omjer jako los.
D vitamin nije nuzan ako se kreces po suncu, ali u zimskim mjesecima i kad si previse unutra moze doci do manjka. Ljudsko tijelo ima veliku špajzu u koju sprema D-vitamine ali ipak kod nekih ljudi dolazi do manjka.

Povratak na vrh

PostPostano: 30 stu 2019 11:02 

Kinta je napisao:
buje3000 je napisao:
editirao sam post

Editiraj jos jednom :zu: kilogram masti je 9000 Kkcal.
Usput kilogram secera i proteina imaju po 4000 Kkcal.

Ne nadaj se previse od trakica jer nisu tocne, moze posluziti samo kao orjentir. I zabava naravno ... dok punis casicu. :lol:

A za vodu je pravilo piti 30ml po kilogramu tjelesne tezine plus pola litre do litru za svaki sat vjezbanja. Medjutim kad si u ketozi to i nije tocno jer se znojis bitno manje (nema viska vode kod pretvaranja glikogena) i znoj je puno gusci.

Jedna 0 više-manje, kako bi bankari rekli :zu:
Mislio sam napisati 9 000
znam da trakice od dolara ne mogu bit točne, oću se malo igrat s njime i gađanjem :lol:

vidiš ovo za 30ml po kili nisam znao.
Da, ne znojim se ništa, a čak sam primjetio da mi se koža na faci manje masti i manje znoji. Ja kad vjezbam znam uredno maznut litru i pol vode u sat vremena. pa se popnem na 6L na dan :D

Povratak na vrh

PostPostano: 01 pro 2019 19:22 
Administrator

buje3000 je napisao:
Da, ne znojim se ništa, a čak sam primjetio da mi se koža na faci manje masti i manje znoji. Ja kad vjezbam znam uredno maznut litru i pol vode u sat vremena. pa se popnem na 6L na dan :D

Ha, ima jedna zgodna pricica, ne direktno vezana ali moze posluziti. Jednom se skupio trust mozgova pa se zaputili u Keniju da vide u cemu je tajna njihovih dugoprugasa. Preskocit cu sve sto su pronasli ... osim vode. Ono sto su zapazili da kenijci tokom trcanja piju jako malo vode a oni najbolji nista. Ali se jako malo ili nista i ne znoje. Navecer kad se skupe nakon svih treninga ispijaju ogromne kolicine rooibos caja. Ujutro su im mjerili elektrolite i sve je bilo u normali.

Eto zasto ja svaku vecer vec godinama popijem pola litre rooibos caja. :) Stogo gledano to nije caj ali zato i ne sadrzi kofein koji bi smetao za spavanje.

I nesto da vas razbudim :lol:

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2019 14:25 

Kak taj keto utjece na secer u krvi?

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2019 15:58 
Administrator

lutherus je napisao:

Naravno GUK pada. Klasicne vrijednosti su 3,xx.

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2019 16:26 

Danas sam bio vaditi krv, KKS, secer, LDL, HDL kolesterol i trigliceride, sutra ću imati nalaze pa cu napisati kako je. Dakle, zadnji put sam vadio prije cca 8 mjeseci, a na ketu sam točno 5 punih mjeseci

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2019 17:48 
Administrator

buje3000 je napisao:
Danas sam bio vaditi krv, KKS, secer, LDL, HDL kolesterol i trigliceride, sutra ću imati nalaze pa cu napisati kako je. Dakle, zadnji put sam vadio prije cca 8 mjeseci, a na ketu sam točno 5 punih mjeseci

Hajde da se igram vidovitog milana :lol:

Guk 3,82
LDL 4,4
HDL 1,6
trigliceridi 0,9

:zu:

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2019 18:29 

Kinta je napisao:
lutherus je napisao:

Naravno GUK pada. Klasicne vrijednosti su 3,xx.

Kul. Imam ga viska za skuriti. 6.9

Povratak na vrh

PostPostano: 02 pro 2019 19:27 
Administrator

lutherus je napisao:
Kul. Imam ga viska za skuriti. 6.9

Mozda imas a mozda i nemas. Obicno se veli da je 6 nula. Ispod 6 mrsavljenje iznad 6 debljanje.

Ali tu postoji i down efekt ako si vadio krv ujutro nataste. Tijelo kad se priprema za budjenje spricne hormone, masti i glikogen u krv. Ako se krv vadi prije nego se to sve normaliziralo moze dati povisene lazne rezultate.

Isto tako jedna analiza ne govori previse. Ako si jedno jutro imao GUK 6,9 drugo jutro mozes imati 7,8 ili 5,2.

Najbolje je koristiti aparatic kojima dijabeticari mjere glukozu pa obaviti vise mjerenja. Recimo ovako nesto:

https://www.ebay.com/itm/ABBOTT-FREESTY ... SwRytb5Tms

Povratak na vrh

[ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: