Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 24 ruj 2020 06:01. Sada je: 24 ruj 2020 06:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
 [ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: FDA - Američka agencija za hranu i lijekove
PostPostano: 26 vel 2012 13:21 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11066
Lokacija: Samobor
Četiri dokaza da FDA uopće ne brine o ljudskom zdravlju

Osnovna misija Američke agencije za hranu i lijekove je zaštita i unapređenje ljudskog zdravlja kroz niz propisa koji obuhvaćaju široko područje-od prehrambenih proizvoda do farmaceutskih lijekova.Utemeljena na posredničkom djelovanju (ili, u stvarnosti, na ozbiljnim propustima u tom djelovanju ), očigledno je da ova vladina agencija pokazuje bezobrazan nedostatak poštovanja prema zdravlju ljudi, a sasvim sigurno ne obavljaju djelatnost unapređivanja zdravlja.Predstavljamo 4 slučaka gdje je FDA postupila protiv ljudskog zdravlja i sigurnosti.


1.FDA je potpuno nezainteresirana što se kroz hranu koja se konzumira, unosi živa!

Unatoć tome što je imala pristup svim studijama , koje su usput jedva pronašle svoj put do portala javnih medija, FDA očito ne vidi ništa zabrinjavajuće u tome što vas kancerogena živa truje preko prehrambenih artikala. Prisustvo žive potvrđeno je u trećini od 55 popularnih brendova hrane i pića.Istraživanja pokazuju da najviše izgleda da živu unesete u tijelo imate ako konzumirate prerađenu hranu ili neki od mnoštva napitaka koji sadrže kukuruzni sirup sa visokim udijelom fruktoze. Tu se ovaj štetoćina najčešće pronalazi, što zabrinjava posebno zbog činjenice da je npr. prosječni amerikanac u 2008. konzumirao prosječno 17 kg. proizvoda koji sadrže kukuruzni sirup s visokim udijelom fruktoze.

Unatoč upozorenjima stručnjaka koji pozivaju FDA da napravi nešto po tom pitanju, agencija još uvijek nije reagirala. „Živa je toksična u svim oblicima. S obzirom na to da je poznato u kolikim količinama djeca konzumiraju proizvode sa visoko fruktoznim kukuruznim sirupom, trebalo bi razmotriti činjenicu da se pojavio dodatan, važan izvor žive koji se dosad nije uzimao u obzir. Pozivamo na neodložne promjene u radu FDA koja bi trebala pomoći da se zaustavi kontaminacija namirnica živom,“ rekao je u svom priopćenju za javnost, dr. David Walling sa Instituta za agrikulturu i trgovinsku politiku, ko-autor obje studije na ovu temu.


2.FDA pokušava progurati prodaju neobilježenog genetski modificiranog lososa!

2011. američki kongres poduzeo je legalnu akciju protiv odobrenja genetski modificiranog lososa, blokiranjem FDA-ovog odobrenja, zbog zabrinutosti za posljedice po ljudsko zdravlje. Tražeći dodatna istraživanja, Kongres je poslušao upozorenja stručnjaka o potencijalnoj opasnosti od genetički modificiranih tvorevina.Poznat kao AquAdvantage , proces stvaranja određene vrste ribe, uključuje kombiniranje genoma uzetih iz druge vrste ribe. Određene vrste slatkovodne ribe koje u SAD nazivaju „pout“ (vjerojatno –sjeverni živorodac, Zoarces viviparus, stanovnik Sjevernog mora ) i imaju gen koji sprečava smrzavanje, miješa se sa uzgojenim genom Chinook lososa koji raste 4 puta brže od običnog lososa. Novouzgojeni losos iz inženjeringa tekođer će rasti mnogo brže.

Zabrinjava mogućnost da bi ova GM riba mogla pobjeći sa ribljih farmi i ugroziti genetski kod kod lososa širom svijeta. Što je najgore, usprkos svemu FDA uopće ne namjerava razmotriti označavanje GM lososa. To bi značilo da, bez vašeg znanja možete konzumirati AquAdvantage lososa, zahvaljujući potunoj ignoranciji FDA o potencijalnoj opasnosti i zabrinutosti koju iskazuju i stručnjaci i javnost.


3.FDA dopušta da kancerogeni aspartam preplavi namirnice!

Sveprisutni umjetni zaslađivač aspartam, uobičajeno nalazimo u žvakaćim gumama, dijetnim gaziranim pićima i sve većem broju proizvoda koji se reklamiraju kao proizvodi „bez šećera“. Aspartam je, ustanovljeno je, djeluje štetno na ljudski organizam, što potkrepljuju studije koje direktno povezuju konzumaciju aspartama sa rastom tumora.

Jedna studija posebno rasvjetljava ulogu aspartama kao uzročnika raka. Predstavljena od strane istraživačice Victorie Innes-Brown, studija prikazuje 48 miševa na kojima se vršio eksperiment i kod kojih je 67% svih ženskih jedinki razvilo tumor veličine loptice golfa, pa čak i veće. Ni muška populacija nije prošla najbolje s obzirom da je 21% mužjaka također dobilo rak. FDA potpuno ignorira ove činjenice i dopušta da se aspartam konzumira masovno, pod različitim imenima (NutraSweet,Equal,…).


4.FDA daje Monsantu potpunu slobodu djelovanja!

Ne samo što FDA daje Monsantu političku moć bez presedana u pokušajima da progura svoju genetski modificiranu hranu kroz naše grlo, nego su im dali i zeleno svjetlo u kontaminiranju američkih mljekarskih prizvoda svojim hormonom rasta (rBGH) dobivenim genetskim inženjeringom. Ova supstanca povezana je sa nastankom raka dojke i raka gastrointestinalnih organa i zabranjena je u 27 država. Na žalost, procjenjuje se da je oko 1/3 krava u SAD-u tretirano dobivenim hormonom, što znači-ako živite u SAD ili jedete američke mljekarske proizvode, velika je vjerojatnost da ćete biti izloženi djelovanju rBGH-a.

Možda ovo ima veze sa činjenicom da su bivši zaposlenici Monsanta sad visoko pozicionirani unutar FDA? Jedan od mnogih primjera za to je Margaret Miller. Ona je bila zadužena za pripremu izvještaja o rBGH, kojim je Monsanto tražio odobrenje za taj svoj proizvod. Margaret Miller je kasnije bila zadužena za ocjenu svog vlastitog izvještaja o rBGH kao direktorica zadužena za ljudsku sigurnost i konzultacije pri FDA! Kako se na taj način štiti i promovira zdravstvo?


Ovo je vrlo kratka lista načina na koji FDA zapravo ugrožava zdravstvo, umjesto da ga štiti. Lista bi se mogla nastaviti unedogled ako bi spomenuli brojne lijekove koji su odbreni od strane FDA, a bili su uzrokom mnogih smrtnh slučajeva , brojnih popratnih efekata i još mnogo toga. Nevjerojatno je da je velik postotak američke farmaceutike proizveden u prekomorskim zemljama, naročito kineskim tvornicama koje nemaju nikakvu regulaciju u propisima, a koje FDA nikad nije posjetio s namjerom da ih pregleda.


Izvor Natural Society

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: FDA - Američka agencija za hranu i lijekove
PostPostano: 26 vel 2012 13:36 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11066
Lokacija: Samobor
FDA je uspjela uništiti kompletnu proizvodnju sirovog mlijeka farmera Amiša!


slikaS velikom tugom obavještavamo javnost da je nakon dvogodišnjeg rata FDA – Food and Drug Administration SAD-a pobijedila protiv farmera Amiša iz Pensylvanjie. The Washington Times i druge tiskovine su izvijestile kako je sudac Judge Lawrence F. Stengel donio presudio kako farmer Dan Allgyer i drugi Amiši više ne mogu transportirati sirovo mlijeko po SAD-u, na takav način će se ugasiti sve Amiške „Rainbow Acres“ farme.

Provociranje Allgyera da ugasi sve njegove farme je izgleda i bio glavni cilj FDA cijelo vrijeme, ova nepravedna bitka je počela 04.02.2010., kada se u gestapovskom upadu federalaca i FDA-ja okupiralo Allgyrovu farmu Kinzers u Pensylvaniji, kako bi otkrili da li ima dokaza da ovaj farmer prenosi sirovo mlijeko po cijeloj državi. Nakon nelegalnog upada na posjed farmera Allgyera, agenti su ga nastavili maltretirati zbog njegovog navodnog upletanja u šverc- komerc unutar države Pensylvanije.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, 20.04.2010., FDA je ponovo poslala svoje nacističke simpatizere na farme Rainbow Acres, ovaj put u 4:30 ujutro dok je farmer Allgyer još uvijek spavao, kako bi izvršili upad i detaljan pretres farmi. FDA i njeni agenti su ponovno legalno upali u posjede i to s nalozima suda u kojima je jasno pisalo da se inspekcija mora obaviti „u razumne sate, za vrijeme radnog vremena farmi.“ Agenti su još jednom uspjeli pretresti farme u potrazi za dokazima za navodne tvrdnje da je Allgyer uključen u ilegalnu trgovinu i transport u državi.

Nakon ovog drugog uboda, FDA je počela tvrditi da je zaista otkrila dokaze, i istovremeno su farmeru Allgyeru poslali pismo upozorenja u kojemu su ga obavijestili da krši državne trgovinske zakone, te da je to stanovište FDA. Ta ista agencija je napravila civilnu (što je jako čudno jer FDA obično ne pravi civilne tužbe i žalbe ako ima dokaze) žalbu protiv istog farmera Amiša.

Sa stotinama sretnih i zadovoljnih korisnika koju su se oslanjali na isporuke sirovog mlijeka od farmera Allgyera, isti je pokušao zadovoljiti uslove FDA restrukturirajući svoje farme i proces distribucije na privatne dioničarske ugovore s potrošačima koji su dionicama imali udio na vlasništvu krava. Takvi dogovori dozvoljavaju privatnim osobama da direktno kupuju dionice krava i na takav način dobivaju mlijeko, što znači da osobno posjeduju kravu, o tada nisu pod nadležnošću FDA.

03.02.2012., sudac Lawrence F. Stengel je donio presudu da je Allgyer ipak kršio zakon o trgovini unutar države Pensylvanije iako je restrukturirao vlasništvo nad kravama uz pomoć dionica i ugovora s kupcima – dioničarima, i naredio mu je da prestane distribuirati sirovo mlijeko u potpunosti. Privatni ugovori za dioničarstvu nad kravama ne sadrži državnu trgovinu, naravno da ne, no sudac Stengel na to izgleda nije obraćao pažnju niti na osobne slobode, proglašavajući kako, u biti, FDA sada ima jurisdikciju nad privatnim vlasništvom.

Allgyer je ovakvim konstantnim maltretiranjem dotučen, i lini se da je jednostavno odlučio odustati od borbe protiv ove tiranije bez presedana i zatvoriti svoje farme. Na stotine obitelji koje su ovisile o svježem mlijeku farmera Allgyera, njegovim proizvodima kao što je: maslac, sir, jaja i drugih kvalitetnih proizvoda, će od sada morati pronaći nove izvore zdrave i svježe hrane bez otrova, barem dok FDA i njih ne zatvori.

„Ne mogu vjerovati kako 2012., federalna vlada gleda na farmere Amiše preko nišana i kako osporava naše osnovno ljudsko pravo da jedemo prirodnu hranu,“ izjavio je jedan od kupaca proizvoda Allgyerove farme, koji je želio ostati anoniman, ovu izjavu je dao The Washington Timesu. „U Marylandu, prisiljavaju obveznike plaćanja poreza da plaćaju i za abortuse, no nama je zabranjeno isto pravo čak i ako pijemo prirodno mlijeko kakvo su pili naši stari.“

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: FDA - Američka agencija za hranu i lijekove
PostPostano: 29 vel 2012 20:46 
Offline
Avatar

Pridružen: 07 ožu 2011 11:16
Postovi: 2860
Lokacija: Slavonski Brod
Joj, eov ideje za bogaćenje, nadam se da će lega Frenk poraditi na tom - ukrižati svinju i stonogu! I imaš 2x100 šunkica! Njamiiiiiiiiiiiiiii!

_________________
slika
Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules...
ipv Mini, Kaya lite v2+ klon


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: FDA - Američka agencija za hranu i lijekove
PostPostano: 11 ožu 2012 15:53 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11066
Lokacija: Samobor
Poznata i priznata online tiskovina Natural News je otkrila koliko je američka administracija u stanju napraviti gluposti, tvrdeći kako je jedan od najpoznatijih orašastih plodova na planeti – ORAH – ilegalni lijek!!??

Ovaj put se krovna američka agencija za hranu i lijekove FDA (Food and Drug Administration) pokazala u najgorem svijetlu. Kao odgovor na tvrdnje kompanije Diamond Food kako su orasi zdrava namirnica koja pozitivno djeluje na zdravlje, FDA je poslala istoj kompaniji pismo u kojemu je upozorila Diamond Food da nisu u pravu.

Što je Diamond Food krivo učinio?

Po zaključku FDA, orasi Diamond Fooda sadrže Omegu-3 što njihove orahe čini „ilegalnim lijekom ili drogom.“ FDA tvrdi kako se ovaj „lijek“ ne može ilegalno prodavati u SAD-u ako nemaju legalnu dozvolu za aplikaciju lijeka.

Akcije FDA u najmanju ruku pokazuju da je vlada u potpunosti poludjela

Čini se da je birokratska tiranija zaista oblikovala SAD u najgorem mogućem obliku. Unatoč 35 znanstveno priznatih studija o dobrobitima oraha u kojima se iznosi da orasi popravljaju vaskularno zdravlje i poboljšavaju rad srca, ti radovi se drže u Nacionalnoj Medicinskoj Biblioteci , FDA odbija dozvoliti Food Diamnodu da tako nešto iznese u javnost.

Dokazi o blagodati oraha se očigledno prvo moraju autorizirati od strane FDA prije nego li se te blagodati mogu predstaviti tržištu. U pismu koje je FDA poslala Food Diamondsu stoji sljedeće:

„Mi smo zaključili kako je vaš proizvod od oraha promoviran za stvari koje se koriste kao lijekovi jer su ti proizvodi namijenjeni prevenciji, mitigaciji i tretmanu bolesti.“

FDA je optužila istu kompaniju da je svoje proizvode krivo brendirala jer su ponudili i izjave o bolestima koje se ne mogu samo-dijagnosticirati i samo liječiti od strane osoba koje nisu liječnici; „zbog toga se ne mogu objaviti takve stvari osobama koje su laici niti takve osobe mogu sigurno koristiti takve lijekove (ORAHE) na svoju vlastitu ruku.“

No sve to vrijeme FDA zadovoljno dopušta marketing uzročnicima dijabetesa prepunim kemikalijama kao što su proizvodi Apple Jack Fruit Loops žitarica namijenjenim djeci. Ne samo to, za njih su bolji i zdraviji proizvodi koji uzrokuju opasne zdravstvene probleme nego li zdravi i prirodni proizvodi koji predstavljaju dio zdrave prehrane.

Akcije koje pravi vlada SAD-a protiv zdravih i prirodnih proizvoda su u najblaže rečeno bolesne, tvrditi da su orasi ili šipci (nar) lijekovi ili droga je u najmanju ruku lažna i pogrešna tvrdnja.

Ali zašto oni stvaraju takve luđačke tvrdnje?

Istina je da farmaceutska industrija, multinacionalne korporacije i vladini dužnosnici svi do iti jednih između sebe imaju indiskretne i nesumnjive financijske veze.

Proizvođači junk fooda ili brze nezdrave hrane imaju velike lobiste u saveznoj vladi koji rade u njihovom interesu, a uzavrat ostvaruju ogromnu novčanu korist.

Ljudi koji koriste takvu nezdravu hranu imaju svakakve nezdrave reakcije i zdravstvene komplikacije zbog kojih moraju potražiti pomoć od farmaceutske industrije.

Upravo zato farmaceutska industrija na sve moguće načine pokušava utjerati njihove proizvode i rješenja za naše probleme čija masovna reklama već godinama stvara vojsku ovisnika o njihovim rješenjima problema.

Na taj način se lijekovi predstavljaju kao jedino moguće rješenje umjesto da to bude zdrava prehrana!

Što se vlade tiče, ljudi uopće ne moraju zdravo živjeti i jesti jer bi tako mnogi vladini dužnosnici ostali bez velike sume novca.

FDA uopće ne mari za najbolje i najzdravije opcije. To u najmanju ruku pokazuje koliko je vlada poludila.

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: FDA - Američka agencija za hranu i lijekove
PostPostano: 12 ožu 2012 10:32 
Offline
Avatar

Pridružen: 03 tra 2011 14:28
Postovi: 3544
A vidi,boli mene q za njih.....samo strasno je kad se ta prevarantska privatna firma FDA uzima kao reper najmjerodavnije u svijetu-e to je ludost !!!
Izgubili sens za svako eticko ponasanje...opsto,sve sto je americko a ne samo ovi lopovi iz FDA.Otvoreno iz bez imalo brige oni okupiraju pola svijeta,dovoljna je dvomjesecna kampanja i agitiranje i uraaaa-udri....pa tako i ovo,ako netko od idiota tamo resi da su ti Amisi teroristi....onda su teroristi i dobro sto su i ovako prosli...

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: FDA - Američka agencija za hranu i lijekove
PostPostano: 12 ožu 2012 15:48 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11066
Lokacija: Samobor
Boli i mene kita za njih ali su mi na crnoj listi jer su uzeli e-cigaretu na zub jos prije par godina. A to sto se pise kakvi su pokvarenjaci i glupanderi mi lijepo lijeci rane ... hrani ego ... nesto ...

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: FDA - Američka agencija za hranu i lijekove
PostPostano: 25 lip 2014 12:17 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 08 ožu 2013 10:24
Postovi: 4005
Lokacija: ZG, Prexico City
orasi su najbolji prirodni izvor magnezija, znate ono što van reklamiraju i prodaju u Mg vodama i svim mogućim tabletama ....

just my 2c

_________________
slikaslika
MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus
Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: FDA - Američka agencija za hranu i lijekove
PostPostano: 25 lip 2014 13:25 
Offline
Avatar

Pridružen: 15 tra 2013 13:08
Postovi: 876
Lokacija: St
Jel se i orahovica ubraja? :zu:

_________________
Tilemahos, Expromizer 1 i 2, Kayfun V2+, Kayfun mini v3, Tajfun GT, VTC 2 mini, Eleaf pico, Poldiac, Nanos.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: FDA - Američka agencija za hranu i lijekove
PostPostano: 25 lip 2014 13:49 
Offline
Veliki Cezar splitske podružnice
Avatar

Pridružen: 01 ruj 2012 11:17
Postovi: 1620
Lokacija: Split
Orasi su super, oni se tucaju

_________________
HANA30_blue, Expromizer v1, Devils Marble 18650, Kayfun Lite+®


Povratak na vrh
  
 
 [ 9 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club