Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 05 tra 2020 02:10. Sada je: 05 tra 2020 02:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
 [ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Popis 10 mobitela koji najviše zrače
PostPostano: 12 vel 2012 23:08 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11042
Lokacija: Samobor
10 najgorih i 10 najboljih

Najviša razina zračenja:

1. Motorola Bravo : 1,59 W/kg

2. Motorola Droid 2 : 1,58 W/kg

3. Palm Pixi : 1,56 W/kg

4. Motorola Boost : 1,55 W/kg

5. Blackberry Bold: 1,55 W/kg

6. Motorola i335 : 1,55 W/kg

7. HTC Magic : 1,55 W/kg

8. Motorola W385 : 1,54 W/kg

9. Motorola i290 : 1,54 W/kg

10. Motorola DEFY / Motorola Quantico / Motorola Charm : 1,53 W/kg


Najniža razina zračenja:

1. LG Quantum : 0,35 W/kg

2. Casio EXILIM : 0,53 W/kg

3. Pantech Breeze II : 0,55 W/kg

4. Sanyo Katana II : 0,55 W/kg

5. Samsung Fascinate : 0,57 W/kg

6. Samsung Mesmerize : 0,57 W/kg

7. Samsung SGH-a197 : 0,59 W/kg

8. Samsung Contour : 0,60 W/kg

9. Samsung Gravity T (T-Mobile): 0,62 W/kg

10. Motorola i890 / Samsung SGH-T249 : 0,63 W/kg

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Popis 10 mobitela koji najviše zrače
PostPostano: 09 ruj 2012 12:41 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11042
Lokacija: Samobor
Koiko god dugo ili kratko koristimo mobilni uređaj, svjesni smo njegove potencijalne štetnosti, a kolika je zapravo ona rasvjetljava nam nova studija.

U nedavno objavljenoj studiji provedenoj na Sveučilišnoj Bolnici Örebro u Švedskoj, otkriveno je da je desetgodišnje korištenje mobitelom rezultiralo 290% povećanim rizikom od razvoja tumora mozga. Zanimljivo, tumori su pronađeni na strani glave na kojoj se mobitel je najviše koristi.

kako navodi Natural Society, važno je da se uporaba mobitela značajno povećala u odnosu na prije 10 godina, što znači da noviji rezultati mogu pokazati još veći rizik. Statistički, prosječan čovjek u Velikoj Britaniji i mnogim drugim razvijenim zemljama uskoro će imati po 2 mobitela, a mnogi ih već i imaju. Povećanje broja mobitela po čovjeku dovodi do „sekundarne uporabe mobitela“. Baš kao i kod pušenja, sjedenje u autobusu, zrakoplovu ili vlaku izložit će vas utjecaju od nekoliko stotina mobitela odjednom.

Drugi ključni faktor je da su djeca prije 10 godina imala daleko manje mobitela, pokušajte se sjetiti nekoliko djece koja su ih imala. Sada nije nimalo neuobičajeno vidjeti djecu mlađu od 10 godina da razgovaraju ili šalju poruke sa svog mobitela. Dobro je poznata činjenica da su djeca u razvoju više pogođena zračenjima s mobilnih uređaja, a poznati su i slučajevi poremećaja u ponašanju koji su posljedica uporabe u ranoj dobi. Također je poznato da zračenje iz mobitela zapravo mijenja mozak.

U studiji, objavljenoj u magazinu Elektromagnetska Biologija i Medicina otkriveno je da su važna područja mozga poput hipokampusa, malog mozga i frontalnog režnja, koja su odgovorna za učenje, pamćenje i druge funkcije pod negativnim utjecajem mikrovalnog zračenja.

Istraživači su otkrili da je radiofrekvencijsko zračenje tijekom razdoblja od osam mjeseci negativno utjecalo na 143 proteina u mozgu. Ukupno izlaganje mobitelima u trajanju od tri sata, a tijekom 8 mjeseci, pokazalo je rezultate da su se mnoge nervne funkcije povezane s proteinskim funkcionalnim odnosima promijenile na gore.

Čak je i svjetska zdravstvena organizacija (WHO) klasificirala mobitele kao uzročnike pojave raka u istoj kategoriji kao i olovo, ispušne plinove i kloroform.

Drugim riječima, velika globalna uporaba mobitela je masivni biološki eksperiment. Pravi dugoročni učinci će biti apsolutno poznati tek kada se pojave.

Kao što sigurno znate, najbolji način za zaštitu od zračenja mobitela je da ga jednostavno ne koristite. Kad isključite telefon, to umanjuje stopu zračenja gotovo na nulu. To nije uvijek opcija za mnoge, no postoji nekoliko metoda smanjenja štete:

- Pokušajte koristiti opciju „zvučnik“ na svom mobilnom telefonu, kada je to moguće, držeći ga u ruci dalje od glave.

- Držite svoj telefon isključen noću ili kada ga ne koristite

- Stavite telefon u „avionski“ način rada, ako ga ne možete isključiti u potpunosti

- Držite ga podalje od sebe kada ga ne koristite

Obratite pažnju i na proizvode za zaštitu od zračenja za vaš mobitel. Budite svjesni da postoji i veliki broj lažnih pomagala za zaštitu od zračenja, pa potražite marke proizvoda sa stvarnim istraživanjima iza njega.

Najbitnije je da obavjestite vaše prijatelje i članove obitelji o opasnostima korištenja mobilnih uređaja, te da smanjite uporabu mobitela na najmanju moguću mjeru, pogotovo kod djece.


slika

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Popis 10 mobitela koji najviše zrače
PostPostano: 29 pro 2012 16:24 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11042
Lokacija: Samobor
Violinist Michael Nield je počinio samoubojstvo zbog alergije na zračenje iz mobilnog telefona. Nield, 36, je bio obrazovan čovjek, diplomant s Oxforda i žrtva nečega što bi moglo biti nazvano alergija ili ekstremna osjetljivost na zračenje koje emitira mobilni telefon.

Nield si je oduzeo život. Zbog čega? Nield je vjerovao da je to jedini izlaz. Samoubojstvo se činilo kao izlaz iz svakodnevne agonije u kojoj je živio. Električna osjetljivost , stanje vezano uz izlaganje elektromagnetskim poljima od izvora, uključujući i mobilne telefone, odašiljače, bežičnu tehnologiju, itd. utječe na povećani broj ljudi diljem svijeta.

Nield je poduzeo ekstremne mjere kako bi zaustavio svoju bol; one za koje je mislio da su moguće rješenje njegove dileme. Te su mjere uključivale preseljenje 100 milja dalje, život u odijelu napravljenom od mikrovlakana zbog alergije na zračenje iz mobitela i spavanje u šatoru također napravljenom od mikrovlakana. Koliko god se ta rješenja činila ekstremnima, ona očito nisu bila učinkovita pri eliminiranju beskrajnog „izgaranja“ kojeg je Nield proživljavao svakog dana.

Iako elektroosjetljivost nije priznata kao „stvarna“ bolest od strane medicinske zajednice, mnoge osobe, baš poput Nielda, tvrde da boluju od toga. Vrhovni je sud Italije nedavno opravdao te tvrdnje priznavanjem Innocentu Marcoliniju, financijskom menadžeru, odštetu zbog tumora dokazano proizašlog iz Marcolinijevog korištenja mobilnog telefona na poslu. Marcolinijev je tumor, dok je bio još benigan, lociran na petom kranijalnom živcu; živcu koji diktira osjećaj u licu i odgovoran je za određene ključne funkcije, kao što su griženje i žvakanje.

Ovakvo zračenje ima sposobnost zagrijavanja ljudskog tkiva baš kao što mikrovalne pećnice zagrijavaju hranu. Do oštećenja na tkivu uzrokovana zračenjem dolazi jer tijelo nije opremljeno za rasipanje velike količine topline. Oči su osobito osjetljive na nedostatak protoka krvi u tom području.

Nakon početnog odbijanja, te žalbenog postupka u njegovu korist, Marcolinijevo je stanje opravdano od strane talijanskog Vrhovnog suda. Presuda je konačna i , stoga, nepromjenjiva. Ova presuda postavlja pravi presedan za druge i njihove zdravstvene nevolje koje su povezane sa zračenjem iz mobitela i njihovim korištenjem.

Dr. Devra Davis,dr.sc., autor i osnivač Okolišne zdravstvene zaklade još od 2007.g postavlja pitanje: „Znate li da uz mobilne telefone dobivate upozorenja?“ Upozorenje (pisano sitnim slovima) na kojeg se dr. Davis odnosi, nam govori da bi zračenje iz mobitela moglo prelaziti smjernice Savezne komisije za komunikacije (FCC) o izloženosti zračenju ukoliko se nalazi bliže od 15 mm od tijela, npr. kao kada se nalazi u džepu.

Ono što je Michael Nield morao proživjeti dok je živio u stalnoj baraži očitih komplikacija zbog elektroosjetljivosti je bilo tragično, ali je li manje tragično živjeti s izlaganjem kojeg niste svjesni? Izlaganje, koje s vremenom može diktirati vašom propašću? To je upravo ono što potrošači rade kada prakticiraju opasno ponašanje (npr. čuvanjem mobitela u blizini tijela) a koje se čini bezopasnim.

39-godišnja žena s nekoliko invazivnih tumora u dojkama je svoj mobitel sedam godina, svakog dana, nosila u grudnjaku po četiri sata dnevno. Slučajnost? Dr. Davis nije sigurna; međutim, sigurna je da elektromagnetsko zračenje oštećuje DNK, narušava krvno-moždanu barijeru, oslabljuje i oštećuje spermu i mijenja metabolizam mozga.

Daljnji se problemi javljaju kada se BlackBerry drži blizu trudničkog trbuha, a izloženost zračenju je mjerljiva. Research in Motion, proizvođač, prodaje smartphone s upozorenjem: „Ne držati u blizini trudničkog trbuha.“

Učinak zračenja mobilnih telefona na ljudsko zdravlje je predmet novijeg interesa i istraživanja što je rezultat enormnog povećanja u korištenju mobitela diljem svijeta. Mobiteli koriste elektromagnetsko zračenje u mikrovalnom rasponu. Ostali digitalni bežični sustavi, kao što su komunikacijske mreže, stvaraju slično zračenje.

2011.g je Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) klasificirala zračenje iz mobitela na IARC skali u skupinu 2B – vjerojatni kancerogen. To znači da bi „mogao postojati rizik“ karcinogenosti. Svjetska zdravstvena organizacija je savjetovala javnost da prihvati sigurnosne mjere reduciranja izloženosti kao što su korištenje „hands-free“ uređaja ili slanje SMS poruka.

Bilo da su bolno svjesni ili u blaženom neznanju, korisnici mobitela su zaprimili poziv buđenja i na njega moraju odmah odgovoriti.

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 [ 3 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club