Fosna je napisao:
Ponukala me ona vaša rasprava koja je završila u kahlici (Miščafla oli škavacjera)
da li sam dobro izračunao
imaš Ni200 0,1ohm (sobna temperatura), a ti greškom zalokaš temperaturu na 0,11ohma (prevedeno u ohme
)
kada podesiš temperaturu na 200 ti u stvari pariš na 235 stupnjeva?
Osciliranje otpora, u slučaju attya, je posljedica lošeg kontakta između njegovih djelova.
Generalno, attyi koji imaju više djelova u sebi, imaju više problema s kontaktima, te su lošiji u očitanju otpora. Da se razumijemo, to nije samo očitanje, već realna situacija i u slučaju čistog wattage moda. Loš kontakt rezultira gubicima watta koji dolaze na coil.
Dripperi su tu najbolji zato što imaju najmanje djelova, te samim time i najmanje gubitaka.
To rečeno, lockanje ohma koje spominješ (ako sam dobro shvatio što misliš pod lockanje) imho jedino ima "smisla" u TC modu kad koristiš loš attay (loš s aspekta otpora). U svakom drugom slučaju, lockanje ohma nema smisla. Iznimka je ako skinemo atty te ga ponovo vratimo na mod dok je zagrijan, no većina današnjih modova to pamti te pita "new coil" ili "old coil". Opet, u slučaju tog istog attya/coila, to važi za žice koje mjenjaju svoj otpor s temperaturom.
Opcija lockanja ohma, barem s TC aspekta, je uvedena samo zbog attya s lošim kontaktima. No, to ne umanjuje rezultat izgubljene energije zbog lošeg kontakta, niti pomaže u procjeni temperature TC moda.
Ukratko, ako otpor oscilira, TC nema smisla zato što je uvijek pogrešan. No pogrešan je i "očekivani" vape u watt mode, zbog tih istih gubitaka. Kod oscilirajućeg otpora sve oscilira, od TC moda očitanja do wattage mode energije koja stvarno dolazi na coil.