vulja je napisao:
ma prvenstveno pitam jer gledam malo oko tih tc modova, pa si mislim, jebate kaj ak uzmem nešto pa "sfali" snage
@feko- a probaj točnije pojasnit da mu treba duže da digne temp, to je pretpostavljam možda djelić sekunde u pitanju, dal se to može zbilja osjetit?
e sad nisam upoznat toliko sa ni i ti žicom pa neznam koliko brzo joj treba da razvije temperaturu, al oko kanthala znam da što veća površina to više snage treba da zagrije i recimo kod nekih monster coilova (tipa macro coil, ili one perverzije sa clapton žicom i slično) trebaš opet snage što se vidi na oko kada dryburnaš takav coil, pretpostavljam obzirom na tako male otpore ni i ti žice to je kod tc-a također puno manje izraženo...e sad kad bi takav build slagao sa ni žicom bi trebalo opet više snage da ga pokrene...malo sad odlazim u ekstreme al eto, recimo složit takav build da mu treba tipa par sekundi da zagrije na određenu temp, tu bi došao dobro mod koji može potegnut više
ovisi...netko voli da mu treba par sekundi da postigne temperaturu.
nije bas djelic sekunde u pitanju...ja namjestim tako da mi nikada ne dostiže zadanu temperaturu...vec da je malo ispod...recimo, stavim 230c, a on se vrti oko 215-220...po tome znam da ako dodje do 230 i udje u TC limiting, onda mi ili ne wicka kako treba ili vise nema tekucine u tanku ili driperu.
Uglavnom, modove koji nemaju stepdown, poput evic-vt ili istick 40w tc, nikada ne bih kupio...oni rade samo na 40w u TC (tj. to je minimum) i to je to...nema tu podesavanja nekog. a ja volim na 15w.
Niti jedan mod (osim onih sa dna200 ili sxk elektronikom) nije namjenjen da radi sa twist, clapton, i sličnim žicama...namjenjeni su i dosta tocno pogađaju temperaturu samo sa 0.2mm ni200 obicnim coil-om...sve ostalo radi pogresno i moras korigirati na ovaj ili onaj način....dna200 i sxk su elektronike sa kojima se možeš igrati i raditi što god hoćeš, ovo sve ostalo koristiš onako kako ti elektronika određuje.