Forum    FAQ

.

Početna » E-cigarete proizvodi » MOD

[ 14 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Voltage drop na mech modu
 Post Postano: 23 stu 2013 17:07 

Vidim da se stalno spominje taj famozan voltage drop ... i kao na klonovima je velik, a na originalima neprimjetan.
Ima Nemesis i Ithaku sa FT, i voltage drop mi je 0! Znaći uzmem bateriju sa punjača, spojim na multimetar, pokaže 4,23V stavim u Nemesis, našarafim ithaku (rastavljenu, samo onaj dio di slažemo grijač) stavim sonde i dobim isto 4,22V. Multimetar nije neki vrhunski mislim da je koštao oko 200kn, ali svejedno mislim da je to impresivan rezultat.

Toliko o klonovima i originalima ;-)

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Voltage drop na mech modu
 Post Postano: 23 stu 2013 17:10 

Da to je spominjano po recenzijama za nemesis da je pad voltaže na nemesisu nevjerojatno malen, kao i na originalu.
To je jedan od razloga zašto sam ga i naručio

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 stu 2013 17:27 
Moderator

Volt drop se mjeri pod opterečenjem znači kad atty radi i notmalno da ti je kad si tako mjeriio da je napon isti.
mjerio si jednu te istu stvar samo na drugom mjestu.
Svaka čast klonovima ali im voltdrop nije 0 sigurno.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 stu 2013 17:31 
Administrator

kranjo je napisao:
Znaći uzmem bateriju sa punjača, spojim na multimetar, pokaže 4,23V stavim u Nemesis, našarafim ithaku (rastavljenu, samo onaj dio di slažemo grijač) stavim sonde i dobim isto 4,22V.

:)
To je podatak koji ne govori bas nista. Za pravi rezultat treba napraviti mjerenje pod opterecenjem. Ili da pokusam jednostavnim rijecima ... zamisli da stuja na modu prolazi jednim uskim kanalom. Voltmetar ima vrlo malu potrosnju i napon ce biti gotovo isti kao i na bateriji. Ali kada se gore prikljuci atty koji zahtjeva stuju od 2-3A, elektroni se ne mogu progurati u dovoljnom broju kroz taj uski kanal i napon pada.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 stu 2013 17:47 

Baterija = 4V
Otpor na modu = 0,1 Ω
Otpor na atomizeru = 1,9 Ω
Voltage drop = 0,2 V pokazuje 3,8 V
Gubitak 0,4 W iskorišteno 7,6 W (gubitak 5%)

Sve isto ali otpor na atomizeru = 0,9 Ω
Voltage drop = 0,4 V pokazuje 3,6 V
Gubitak 1,6 W iskorišteno 14,4 W (gubitak 10%)

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 stu 2013 17:53 

Isto tako greška leži i u krivoj pretpostavci da baterija daje jednaku voltažu sa i bez opterečenja. Ne daje.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 stu 2013 18:01 

Ok, sad mi je jasnije ali ako mjerim pod opterečenjem, to po mojem mišljenu uvelike ovisi o kvaliteti baterije, a ne samog moda, test bi trebalo raditi sa nekim izvorom energije (trafo?) koji može i pod opterečenjima dati konstantnu struju.

I još jedno pitanje za kraj, da li kolega u ovom postu http://www.vaperclub.org/viewtopic.php?f=5&t=4582 recimo mjeri sa opterećenjem ili bez njega.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 stu 2013 18:06 

Prva slika je bez attya, a druga sa attyjem. Dakle, na drugoj ima opterećenje. Samo za neki razuman rezultat to opterećenje mora biti atty od 1-1,2 ohma inače je rezultat uvije mali pad napona, odnosno nikakav problem za bilo koji mod.

Pad napona na modovima je jedino važan kod genova i svih sub ohm attya. Špagomizer svih vrsta koji se slažu na 2 ili više ohma ionako ne povuku dovoljno veliku struju kako bi postojao pad napona. Dakle, niti nema problema za parenje.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 stu 2013 18:12 
Moderator

kranjo je napisao:
Ok, sad mi je jasnije ali ako mjerim pod opterečenjem, to po mojem mišljenu uvelike ovisi o kvaliteti baterije, a ne samog moda, test bi trebalo raditi sa nekim izvorom energije (trafo?) koji može i pod opterečenjima dati konstantnu struju.

I još jedno pitanje za kraj, da li kolega u ovom postu http://www.vaperclub.org/viewtopic.php?f=5&t=4582 recimo mjeri sa opterećenjem ili bez njega.

Naravno da je mjereno pod opterečenjem (Kayfun, microcoil 1.2ohma) baterija Panasonic CGR18650CH

slika
slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 stu 2013 18:17 
Moderator

Uskoro ćemo Medo i ja napraviti jedan test svih modova koji nam padnu pod ruke.
Referentni otpor od 1ohm, 17W keramički glumit će atty a bateriju ću uzeti EH IMR 18650 NP 1600mA koja može izdržati kontinuirano opterečenje i do 30A. Čekamo još neke dijelove za voltmetar.

slika
slika

Povratak na vrh 

[ 14 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » E-cigarete proizvodi » MOD

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.