| Autor |
Poruka |
|
1denis
|
Naslov: VV MOD-vi Da/Ne Postano: 27 stu 2012 22:39 |
|
|
Vidim da ovdje ima preko nekoliko zakletih protivnika elektronike u modovima, koji ih ipak redovito koriste, ali opet dovoljno ljudi da se zapitam zašto je to tako i da li ima pokrića za to! Pa bi molio iskusne da mi sve to iskreno pojasne! Da li je problem samo u jeftinim kineskim kopijama koje su sklone kvarenju ili je problem i u skupljim verzijama poput l-rider Lavatube i Lambo, Provari, Z/ V Max, Varitube i sl.? Stvarno bi volio pročitati par kvalitetnih osvrta, jer osobno nemam iskustva s time, a zbilja mi zvuči nestvarno da skuplje verzije nisu dovoljno kvalitetne i da su nepouzdane! Osobno sam probao na Lavatube-u razliku između 3,5V- 4V- 4,5V... i ne kužim kad mi netko kaže da trebam naći voltažu koja mi paše i to fizički postići sa kombinacijom baterija, pogotovo što se i različite tekučine potpuno različito ponašaju na različitim voltažama! Unaprijed hvala na strpljenju! 
|
|
 |
|
 |
|
barbas
|
Naslov: Re: VV MOD-vi Da/Ne Postano: 14 ožu 2013 02:04 |
|
|
BUMPInteresantna tema .. A s obzirom da sve više ljudi koristi modove dosta misteriozna  .. Evo nažalost mog saznanja : u mehaničkom modu nema elektronike pa ti neće riknut ko meni mehanički mod : 1 varijabilni mod : 0 Ajmo đombe  par riječi 
_________________ Ni potriba.... ali lipo je imat...... 
|
|
 |
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: VV MOD-vi Da/Ne Postano: 14 ožu 2013 05:14 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
|
I ja sam se pitao isto...čemu odricanje blagodati vv (ako i zanemarimo laganu varijaciju teme u obliku vw) i do sada primjetio dva moguća odgovora:1. strah od lakog kvarenje elektronike što mi otpada pokaže li se da ipak prosječno traje bar pola godine s obzirom da se kupuju već za 20-30$ (uostalom i twistice tu spadaju) (to mi je kao kada mi neki ljudi kažu kako bi jako voljeli imati psa ali neće jer bi teško podnijeli gubitak) 2. grupa odgovora nije tako direktna ali zapravo mi se čini da je realnija - a to je s mehanikom se šalje poruka - ipak sam ja pariteljska džomba a ove elektronske ****arije su za guštere što svaštanešto ne znaju ... Nadam se da za 1. tezu neću već uskoro shvatiti da je kriva a tko zna možda se i sam uskoro ufuram u drugu ...ipak ja sam za sada za vv tj elektroniku...
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: VV MOD-vi Da/Ne Postano: 14 ožu 2013 11:44 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Ja volim Zippo. Istina da nemam ni jedan ali volim nacin na koji radi. Natocis, zamijenis kremen i fitilj i on radi. Pali u svakoj prilici i nece zajebati. Ako se nakon desetljeca rada nesto pokvari, posaljes u tvornicu, oni naprave sto treba i opet imas svoj stari Zippo na koji si naviknuo. Na kraju svog zivotnog vijeka taj Zippo mogu pokloniti unuku. Ali samo onom koji to zasluzuje.
Na drugoj strani je grupa koja voli svoj iPhone. Maze ga, paze i zeljno iscekuju novost s facebooka. Svake godine ga mijenjaju za novi, brzi i jaci. I skuplji. I na rate, jer drugacije ne ide.
I kako pomiriti te dvije grupe? Nikako. Za mene je mobitel obican telefon. Imam neki 5-6 godina stari SE model na koji se mogu javiti i nazvati koga trebam. Ne pada mi napamet otvoriti FB profil i s gnusanjem odbijam pristupiti potrosackom drustvu. Zadnjih godina od kada sam u novoj firmi mjesecna potrosnja mi je 10kn. Kako karticu moram produzivati na racunu se skupilo nekoliko stotina kuna koje necu nikad potrositi.
Kada je prije 20-25 godina elektronika naglo usla u automobile, rekao sam da to nije dobro. Dvadeset i cetiri pinski konektor u uvjetima vibracija, soli, vlage, promjena temperature? Danas auti ne trose nista manje nego prije, ubrzanja su im losija od starog stojadina, tezi su par stotina kila, vijek im je upola kraci a cijena duplo veca. I nema da budes sam promijenio nesto, nego marsh u servis. I masno plati. Moze na rate? Moze, napravit cemo vam tu uslugu.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: VV MOD-vi Da/Ne Postano: 14 ožu 2013 12:14 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
I ja sam obožavao svoj Zippo. Bio je savršen, prekrasan i jednostavan. Dok nisam shvatio da se i Zippo može ugasiti na vjetru i da ćeš prije spaliti prste nego upaliti cigaretu. I onda sam uzeo plinski brener. Taj se nikada nije gasio, a crkavao je nakon mjesec dana. I nije bio jeftin. Ali je palio svaki puta na vjetru.
I onda sam se šminkao sa Zippom po birtiji, a brener je bio za teške i ozbiljne poslove.
Nakon toga sam počeo cijeniti najobičnije plastičnjake sa placa jer mogu sasvim lijepo spaliti termobužir.
Sada imam Vamo. Daje 3,2V i može poslužiti za samoobranu i lagani trening ruke. Jednoga dana će mi možda biti potrebno nešto što ću ostaviti unucima kada me pogazi tramvaj. Za sada mi to ne treba. Treba mi 3,2V.
Nekeko više cijenim tu kvarljivu elektroniku nego šuplju cijev s tipkom. Barem mi svijeli kada se isprazni baterija jer do kraja daje snagu koja je potrebna za kvalitetno parenje.
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: VV MOD-vi Da/Ne Postano: 14 ožu 2013 12:30 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Valter ja vidim da ti imas nekih problema sa sobom ali ja ti tu ne mogu pomoci. Zato ne trebas trcati za svakim mojim postom i pisati nesto sto bi samo tebi trebalo znaciti. Okreni se RL, zivot je lijep, popi si pivu i sve ce sjesti na mjesto.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: VV MOD-vi Da/Ne Postano: 14 ožu 2013 13:05 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Zaista ne znam sto bi to trebalo znaciti. Ne znam gdje si se tocno nasao uvrijedjenim i gdje si nasao da bas tebe negdje napadam.
Najdublje se ispricavam sto si se nasao uvrijedjenim jer mi to nije bila namjera.
Ispricavam se svima koje sam nehotice uvrijedio svojim pisanjem. Nije bilo zle krvi vec mozda malo krivog razumijevanja.
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: VV MOD-vi Da/Ne Postano: 14 ožu 2013 13:11 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Valter je napisao: Zaista ne znam sto bi to trebalo znaciti. Ne znam gdje si se tocno nasao uvrijedjenim i gdje si nasao da bas tebe negdje napadam.
Najdublje se ispricavam sto si se nasao uvrijedjenim jer mi to nije bila namjera.
Ispricavam se svima koje sam nehotice uvrijedio svojim pisanjem. Nije bilo zle krvi vec mozda malo krivog razumijevanja. Eto sve moze u mirnom tonu. Idemo dalje, nista se nije dogodilo.
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: VV MOD-vi Da/Ne Postano: 14 ožu 2013 14:52 |
|
|
Nisam mjerodavan za mehanicke modove jer sam probao samo bolt ,ali imam dojam da napon pada relativno brzo bez obzira na kvalitetu baterije. Ali koliko sam ih vidio manji su i prakticniji,svakako manje osjetljivi Elektronski ,to je stvar srece...probah neke no name lave,gs subove...vecinom sranje ali ne ostase toliko dugo da ispuste dusu  Probah i provari ali sam vec jedno vrijeme na lambu  Izlizao se pored gumba pa je ocito da nije ss  padao,curio je liquid po njemu,dozivio je omanji strujni sok ali i dalje stoji postojano  Uzeo bih i transformer ali mi je to opet gomilanje,u svakom slucaju l rider i nista drugo...
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: VV MOD-vi Da/Ne Postano: 14 ožu 2013 15:37 |
|
|
Svijetli lampica kazes...u mraku a?  A i ovo za brener,znaci zbog toga NATO usvojio zahtjev vojske da im zamjene ZIPPO za breneree...a-haa 
|
 |