| Autor |
Poruka |
|
Karo
|
Naslov: Re: Koji mod kupiti? Postano: 08 sij 2013 22:58 |
|
|
|
Ide update oko opruge koja je na poklopcu na VAMO...
"..materijal od kojeg je izradjena ta opruga stvara ogroman otpor,pogotovo pri vecim voltazama/vatazama pa onda kapica (donji poklopac) postaje jako vruca..."
Bakica,nije lose da sam promijenis tu oprugu....nemam VAMO mod ali pretpostavljam da nije problem da se to uradi kod kuce,ja ionako stalno mijenjam te njihove fabricke...
Vidi gde mozes nabaviti "hot-spring",negde u blizini kod tebe u nekom ducanu za elektroniku ili sl.
|
 |
|
Bakica
|
Naslov: Re: Koji mod kupiti? Postano: 08 sij 2013 23:24 |
|
Pridružen: 09 vel 2012 21:45 Postovi: 372 Lokacija: Zagreb, Gračani
|
Karo je napisao: Ide update oko opruge koja je na poklopcu na VAMO...
"..materijal od kojeg je izradjena ta opruga stvara ogroman otpor,pogotovo pri vecim voltazama/vatazama pa onda kapica (donji poklopac) postaje jako vruca..."
Bakica,nije lose da sam promijenis tu oprugu....nemam VAMO mod ali pretpostavljam da nije problem da se to uradi kod kuce,ja ionako stalno mijenjam te njihove fabricke...
Vidi gde mozes nabaviti "hot-spring",negde u blizini kod tebe u nekom ducanu za elektroniku ili sl. hmm, nisam osjetio nekakvu toplinu, ali hvala na upozorenju... kakva bi trebala opuga biti da se ne zagrijava puno? tj od kojeg materijala... dat cu nekome da ju napravi..
_________________ i have a photographic memory, but sometimes i run out of film... 
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Koji mod kupiti? Postano: 08 sij 2013 23:41 |
|
|
Bakica je napisao: Karo je napisao: Ide update oko opruge koja je na poklopcu na VAMO...
Vidi gde mozes nabaviti "hot-spring",negde u blizini kod tebe u nekom ducanu za elektroniku ili sl. hmm, nisam osjetio nekakvu toplinu, ali hvala na upozorenju... kakva bi trebala opuga biti da se ne zagrijava puno? tj od kojeg materijala... dat cu nekome da ju napravi.. Mislim da bi Kinta bolje znao tacno koji je materijal u pitanju,to su opruge koje se skupe nakon kratkog spoja... Modovi ovog tipa nemaju potrebe od toga jer kod njih postoji visekratna zastita ali za nedaj Boze,plus...ovde je problem u tome da materijal opruge stvara otpor. Mozda je kod tebe OK ali za "mira u kuci"...
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Koji mod kupiti? Postano: 08 sij 2013 23:46 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Bakica je napisao: kakva bi trebala opuga biti da se ne zagrijava puno? tj od kojeg materijala... dat cu nekome da ju napravi.. Materijal nije toliko bitan, obicno je pocincani rosfraj. Dobro pocincani, nije lose da dva puta ide u bubanj. Vazno je da zica nije pretanka i da je pritisak koji razvija opruga dosta jak. Naci ces sigurno nesto gotovo u kakvoj federdzinici.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
tp24
|
Naslov: Re: Koji mod kupiti? Postano: 23 sij 2013 19:09 |
|
|
Razmisljam o prvom MOD-u i gledam ovaj "VV650 VAMO V2 STARTER KIT " na vaporbreak-u pa me muci par stvari. http://www.vaporbreak.com/en/home/173-c ... o-apv.html1. Vidim da svi uglavnom narucuju samo tijelo a da baterije i punjac uzimaju na dx-u. Moje pitanje je zasto? Jel nesto sa ovim ne valja? Jel punjac nesiguran ili mozda baterije? Razlika u cijeni je 10-ak $ a mislim da se za te novce ne moze kupiti punjac i baterije na dx-u. 2. Kakvo je stanje sa oprugom na vaporbreak-u? Jel siroka ili uska? Se grije ili ne? 3. Kakvo je generalno stanje sa vaporbrak-om? Na onaj chat na stranici mi vec danima nitko ne odgovara. Jesu li pouzdani? Kakvo je stanje sa tracking-om kod china post-a? Je li automatsko ili se treba posebno traziti i platiti? 4. "DID rebuildable Atomizer" http://www.vaporbreak.com/en/home/174-c ... mizer.html jel to sto valja ili ima nesto bolje a da nije nekoliko tisuca $. Kakva je para na njemu? Topla ili hladna? (valjda je topla kad je grijac gore ili?) Je li uopce pametno da se netko potpuno nov u ovom sportu bakca sa mesh-evima, kanthal-om i ... (mislim na gustoce mesh-a, debljine kanthal-a, debljine wick-a ...kak da ja to sve znam  ) Negdje sam procitao da se svako novo namatanje treba ispitat multimetrom  prije upotrebe. Jel to itko radi? Ajme koliko pitanja .... a vjerujte mi tek sam poceo ...
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Koji mod kupiti? Postano: 23 sij 2013 20:18 |
|
|
Vaporbreak je dobra stranica ako izuzmemo sitnicu da ne odgovaraju na mailove  ali zato sve salju uredno i sa najeftinijim shipingom imas tracking number. Obicno sa tim jeftinijim modovima posalju i baterije sumnjive kvalitete pa je svakako bolje uzeti neku provjerenu panasonic ili aw... Did je odlican to je svakako preporuka a uz par videa sa zou tuba svako ga moze sloziti. Multimetrom provjeravas otpor atomizera ali manje vise noviji modovi ga imaju u sebi pa mozda i taj koji planiras uzeti. Mesh 400,kantal 0,20 nema tu po meni nekog pametovanja 
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
tp24
|
Naslov: Re: Koji mod kupiti? Postano: 23 sij 2013 21:50 |
|
|
Sto znaci sumnjive kvalitete? opasno po zivot ili slabiji kapacitet? Jel ima netko tko je uzeo bas ovaj kit pa da zna nesto konkretno o tim baterijama i punjacu pa da znam da li da uzmem kit ili ne. Ako se ne varam to su ove baterije - Unprotected 18350 Li-ion battery (900mAh) http://www.healthcabin.net/index.php?ma ... ts_id=8115Baterije unprotected i protected, punjaci isto. Sve mi je to jos strano pa mi je muka izabrat i narucit. Ok navodno da ne radi sa zasticenim ali ako se skrati feder jel ipak stanu ili ne? Jel ima tu uopce kakvog pravog rizika kod punjenja ili praznjenja ako nisu zasticene? Sto se tice did-a, sto uopce znaci "did" ako ista znaci jer sam gledao na youtube-u vec prije i tamo pod did izbaci sto razlicitih modela. Ok kuzim da je to sve manje vise isto ali ipak pitam.
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Koji mod kupiti? Postano: 24 sij 2013 17:16 |
|
|
Ima ovde strucnijih od mene koji ti mogu objasniti ,uglavnob ne bih isao dotle da kazem po zivot opasnih jer modovi imaju svoje sustave zastite ukoliko nisu cisto mehanicki  Ako uzimas sa vaporbreaka uzmi lava tube ide jedna 18650 baterija lakse ih nades traju... a kvaliteta moda vjerojatno nije losija nego taj vamo. Did koji bi uzeo je klon orginala i klonira ga puno malih kineza  svaki kinez na svoj nacin a tako mu daju i imena did,dud,griffin,cobra...sve je na isti kalup ali sljaka ok (princip je isti sve su ostalo nijanse )  e da ne vjerujem da stanu protektirane pa i ako skratis feder....a punjac je isti i za protektirane i neprotektirane ali ove druge pazis i vadis kada svijetli zeleno 
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Koji mod kupiti? Postano: 24 sij 2013 18:03 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
tp24 je napisao: 1. Vidim da svi uglavnom narucuju samo tijelo a da baterije i punjac uzimaju na dx-u. Moje pitanje je zasto? Jel nesto sa ovim ne valja? Jel punjac nesiguran ili mozda baterije? Razlika u cijeni je 10-ak $ a mislim da se za te novce ne moze kupiti punjac i baterije na dx-u.
Punjac je no name, baterije su mi odnekud poznate. Moj prijedlog je uzmes komplet. A onda bolji punjac i 2 ili 4 IMR baterije. Back up mora biti, a bar rezervni par baterija moras imati. U stvari ja bi uzeo 18650 bateriju.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
barbas
|
Naslov: Re: Koji mod kupiti? Postano: 24 sij 2013 19:08 |
|
|
Ja sam također bio u velikoj nedoumici oko moda , ali sam nakon opsežnog istraživanja odlučio uzet vamo zbog više stvari , dobio je jako dobre ocjene u odnosu cijena i ponuđeno , to je jeftini klon puno skupljih modova Ima promjenjivu watažu koja uvelike olakšava neiskusnom vaperu poput mene da izvučem najviše iz atomizera , vaperi kažu da je najbolje oko 9 ili 10 watta, jednostavno podesiš i to je to , dok iskusni vaperi to rade podešavanjem setupa itd .. npr dobar je za did i druge slične atomizere jer ima i mjerenje otpora atomizera tako da nema potrebe za multimetrom kao i nekoliko sigurnosnih stavki. tako da ako nešto zahebeš u setupu mod se neće pokrenuti verzija 2 je riješila probleme s oprugom . Tako da je moje mišljenje da je vamo dobar izbor za prvi mod . ali ovo je moj zaključak i nemora bit točan 
_________________ Ni potriba.... ali lipo je imat...... 
|
|
 |
|
 |