|
.
Sada je: 28 tra 2026 10:53. | Zadnji put si ovdje bio: 28 tra 2026 10:53. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Caravella, ili Nemesis? Postano: 02 vel 2015 21:16 |
|
|
|
Naravno kick imas i k9d poljaka i na brzoteku. Ali mozda da prvo isprobas vise i nize otpore i vidis sto ti pase. Kick ti je suvisan kod otpora oko omamislim da cak i ne radi na tom otporu
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
CaseyJones
|
Naslov: Re: Caravella, ili Nemesis? Postano: 02 vel 2015 21:33 |
|
|
Ok, skužio sam donekle. Stingray mi je nekako "ženski" previše, Simpl mi je presimple, Caravellka mi je gospodska totalno, a Nemesis neka moderna šminka. Tako sam ih doživio Pošto parim momentalno na Nautilus miniju...ummm, da li je Kayfun realno pomak naprijed kaj se tiče onda okusa i pare, ili da uzmem jednostavno dripper za po doma, a Nautilus za all day koristim? Kakva su vaša iskustva sa tim? Vidim da ste manje više na rusima i kajfačama. Neznam da li je lakše raditi coil na dripperu, nego na kajfu? Da li ima veći deck dripper od kajfa, ili mi se to samo čini?
_________________ No gods, or kings, only men
|
|
 |
|
 |
|
demijan
|
Naslov: Re: Caravella, ili Nemesis? Postano: 02 vel 2015 21:34 |
|
|
CaseyJones je napisao: Brutalna stvar. Imam neki osjećaj da ga je teško namjestiti, i kaj nije da uzme tih par milimetara mjesta unutar moda, di bi trebala baterija ići? Pretpostavljam da se mod može uštelati nekak da to sve sjedne kak spada. Hvala dečki  : Uzme, da. Oko 2cm. S Nemesisom dobiješ jedan viška modul (kick ring, a na nekim modelima dobiješ i beauty ring s kick ringom). U njega umetneš kick i našarafiš ga na vrh tube. Ako ne koristiš kick ring, onda taj kick ring i prsten skineš, inače ćeš imati mlohavu čunu, a ne dobar mod.. 
|
|
 |
|
 |
|
Zecman
|
Naslov: Postano: 03 vel 2015 09:38 |
|
|
Najbolje uzmi oba moda i miran si...tako vecina ekipe s ovog foruma postupa u duel situacijama... Objasnio sam si to ovako: posto mi se oba svidjaju ne vidim razlog zasto ih ne bih oba uzeo i ako se u bilo koji razocaras za pola sata ces ga prodati  Ionako bi te novce za oba moda u proslosti popusio na analogiju...
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Caravella, ili Nemesis? Postano: 03 vel 2015 10:08 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
Caravela: Odličan mod jednostavnog izgleda koji meni odgovara. Problemi: Ima ih hrpa na Fasttechu i većina su smeće. Ima samo jedan koji valja i to ovaj https://www.fasttech.com/p/1633200, a valja zbog toga što ima plus pin u 510 konektoru koji se da podešavati. Na ostalima moraš za svaki atomizer mjenjati fiksni pin, što je ogroman problem. Ima samo jedna Caravela koja podržava kick i to je ovaj https://www.fasttech.com/p/1604900, ali isto tako ima problem sa plus pinom koji sam objasnio. 23 mm su širine, što znači da blesqavo izgleda sa Kayfunom, ali mu zato Taifun i Ithaka sjedaju k'o budali šamar. Nemesis: Mod koji je jako popularan zbog svoje modularnosti, jednostavnog korištenja i dobrog dizajna. Može se koristiti u bilo kojoj kombinaciji baterija zahvaljujući prekidaču kojeg se namještava po bateriji i tubama koje dolaze u raznim veličinama. Ima ring na glavi sa rupicama za protok zraka, što je bitno kod atomizera koji uzimaju zrak kroz 510 konektor. Širine 22mm, dakle savršen za Kayfun i druge 22mm atomizere. Problemi: Sve ostalo. To jest, ako se naleti na onaj koji radi...super, često ima problema sa prekidačem koji je sran*e i zbog njega se zna imati dosta veliki voltdrop...ovisno kako ga se stisne. Jako fini navoji na prekidaču koji su usput i mesingani, tako da je vijek trajanja kod ljudi koji imaju tešku ruku relativno kratak. Kick: vv/vw modul koji se ubaci u tubu i na koji se gurne plus baterije. Ima kotačić za podešavanje snage...obično od 5w do 13w (ima varijanti), daje više manje konstantnu snagu tj. regulira ju...u praksi, radi ok. Problem je što se ne može točno odrediti snaga...kotačić i njegove oznake su neprecizno napravljeni. Ne paše u svaki mod (sa Nemesisom radi savršeno kao i sa Caravelom za koju sam stavio link gore). Obično se stavlja kick i 18500 baterija, osim u modovima (poput gore navedenih) koji imaju dovoljno mjesta za 18650 bateriju i kick. Super je što anulira voltdrop kod modova, ali ako mod ima veliki voltdrop kick mora više vući iz baterije da bi isporučio ono što se iz njega traži, što kao posljedicu ima nešto kraće trajanje baterije nego što je to bez njega. https://www.fasttech.com/p/1501000. Isto tako, daje zaštitu od karatkog spoja i kada baterija padne na 3.3v, sprečava daljnje korištenje dok se ne promjeni baterija.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
nissser
|
Naslov: Re: Caravella, ili Nemesis? Postano: 03 vel 2015 11:21 |
|
|
|
Za caravellu neznam,ali sve što je Fek0 rekao za nemesisa,stoji. Nakon podužeg druženja s njim,moram reći da koliko zna bit super,toliko zna nervirati taj prokleti prekidač,pimplav je i minus pin se zna sam od sebe izvlačiti (pripisujem odličnoj kineskoj izradi xD). Trenutno ga koristim sa full size nautilusom,18650 baterijom i kickom. Radi dobro. Kick stoji namješten na 10w i recimo da mi se čini (nisam mjerio) da nešto duže traje baterija nego bez njega,ali jbg velik je. Po pročitanom,mislim da Hcigarovi trenutno imaju najbolju izradu od kloniranih nemesisa,ali iz osobnog iskustva,završna obrada navoja bi mogla biti bolja,ovo moje je bilo oštro. TBH ako imaš dovoljno love,uzet oba,isprobat i što ti se više sviđa,to nastaviš koristiti. Drugi ili prodaš ili ostaviš kao backup u slučaju nužde.
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Caravella, ili Nemesis? Postano: 03 vel 2015 11:28 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
|
stavi ispod minus pina mali oring i zategni k'o konj...neće ti se više izvlačiti. ili samo stegni pin k'o konj. kliještima. mora biti do kraja zašarafljen. ako ti onda nema kontakt kak se spada, pobrusi malo delrin koji je oko njega.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Caravella, ili Nemesis? Postano: 03 vel 2015 11:32 |
|
|
|
i ovaj stingray ss ti je dobar,http://vaperclub.org/viewtopic.php?f=20&t=8558&p=99840#p99840 prijelazi tuba se ne vide uopce, izgleda ko da je single tube, vdrop mu je 0.2-0.3 ovisno o otporu, prekidac je solidan, mod stoji ravno kad je otkljucan i nece opalit.
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
nissser
|
Naslov: Re: Caravella, ili Nemesis? Postano: 03 vel 2015 11:48 |
|
|
fek0 je napisao: stavi ispod minus pina mali oring i zategni k'o konj...neće ti se više izvlačiti. ili samo stegni pin k'o konj. kliještima. mora biti do kraja zašarafljen. ako ti onda nema kontakt kak se spada, pobrusi malo delrin koji je oko njega. Stegnut je kolko ide,skinuo malo one crne plastike radi kvalitetnijeg kontakta. Prije je puno više radio problema. Sad se to dešava jedino kad je u ruksaku ili jakni pa se trucka od hodanja,trčanja i slično duže vrijeme pa ga vibracije malo olabave. Ali ni približno ko prije. Out of box i prije intervencije je znao zezat punooo više. Sad stoji ravno otključan na stolu i ne pali i ne naginje se kao kosi toranj.
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Caravella, ili Nemesis? Postano: 03 vel 2015 12:05 |
|
|
Hcigar ov nemesis je takoder kineski klon,imao sam 2 i mogu samo reci da je naspram ovog od 18 $ sa fasttecha g...o  ne vide se spojevi i to mu je jedina prednoat ali nista drugo na njemu ne radi kako treba
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
Sada je: 28 tra 2026 10:53. | Zadnji put si ovdje bio: 28 tra 2026 10:53. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |