| Autor |
Poruka |
|
vapeman
|
Naslov: MOD-ovi bez elektronike? Postano: 23 pro 2012 17:14 |
|
|
|
Molim iskusnije da mi pomognu oko pitanja..., Kod modova vidim da ima sto vrsta ali me zanimaju teleskopski,e sad vidim da ih ima sa elektronikom vv,čitanje omaže itd..i bez elektronike znači samo baterija,prekidač i pari tipa bolt itd...e sad pošto nemaju ona sva čuda tehnike tipa gašenje paljenje baterije,zaštitu od pražnjenja...postoji li ikakva opasnost od uništavanja baterije ako se skroz isprazni (jer nema upozorenja da je pri kraju itd)...dobrodošli su i savijeti oko istih modova...(dobro vs loše) hvala unaprijed.
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: MOD-ovi bez elektronike? Postano: 23 pro 2012 17:21 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Nema opasnosti jer ce svatko prekinuti parenje i staviti punu bateriju cim napon padne ispod 3,5-3,6V. Sto se tice savjeta oko izbora moda to neka ti neko drugi da. Ja sam napravio mod tocno onako kako meni odgovara, pa mozda nisam dovoljno objektivan. 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
vapeman
|
Naslov: Re: MOD-ovi bez elektronike? Postano: 23 pro 2012 17:31 |
|
|
|
Možda glupo pitanje ali kako znat da je bat pala na 3.5,3.6v ako na modu nema nikakvih žaruljica cutoff-a itd?
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: MOD-ovi bez elektronike? Postano: 23 pro 2012 17:41 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
vapeman je napisao: Možda glupo pitanje ali kako znat da je bat pala na 3.5,3.6v ako na modu nema nikakvih žaruljica cutoff-a itd? Zato jer parilica nece imati sape, sve slabiji ce biti osjecaj parenja.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
vapeman
|
Naslov: Re: MOD-ovi bez elektronike? Postano: 23 pro 2012 17:57 |
|
|
Hvala sad mi se više ne tresu nogice od moda bez đinđa minđa 
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: MOD-ovi bez elektronike? Postano: 23 pro 2012 18:28 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
vapeman je napisao: Hvala sad mi se više ne tresu nogice od moda bez đinđa minđa  Li-Ion baterija se nebi smjela prazniti negdje ispod 2,5V. Kod tog napona je na modu potpuno neupotrebljiva i sigurno ju nitko nece prazniti tako nisko. Medjutim ako se radi recimo o baterijskoj lampi onda se lako moze preprazniti. Zato se u takvom slucaju na bateriju ugradjuje PCB - mali elektronicki sklop koji iskljucuje bateriju cim joj napon padne u opasne granice.
|
|
 |
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: MOD-ovi bez elektronike? Postano: 23 pro 2012 18:42 |
|
|
|
Moj stari isprazni bateriju do 3.3v a meni je bateija neupotrebljiva ispod 3.8v s tim da ja radim setup za starog i mene i to na 1.8-2.0ohma
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: MOD-ovi bez elektronike? Postano: 23 pro 2012 21:17 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
S obzirom da sam i ja jednom bio zanesen elektronikom u modu, moj savjet ti je čisti mehanički mod zbog 2 jednostavna razloga. Prvi je trajanje baterije, a drugi što će elektronika kad- tad riknuti. Bez obzira na način rada svaki mod s elektronikom iscrpi bateriju prije nego kvalitetni mehanički mod. Činjenica je da u poplavi jeftinih modova s elektronikom mehanički jesu skuplji, ali zato traju a kad nešto ode moderi to zamijene i voziš dalje. Od sva 3 moda s elektronikom najkvalitetnijim mi se pokazala ego twist baterija. A ne košta previše. I nju ostavljam za backup.
Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
vapeman
|
Naslov: Re: MOD-ovi bez elektronike? Postano: 23 pro 2012 23:27 |
|
|
Corto_1973 je napisao: S obzirom da sam i ja jednom bio zanesen elektronikom u modu, moj savjet ti je čisti mehanički mod zbog 2 jednostavna razloga. Prvi je trajanje baterije, a drugi što će elektronika kad- tad riknuti. Bez obzira na način rada svaki mod s elektronikom iscrpi bateriju prije nego kvalitetni mehanički mod. Činjenica je da u poplavi jeftinih modova s elektronikom mehanički jesu skuplji, ali zato traju a kad nešto ode moderi to zamijene i voziš dalje. Od sva 3 moda s elektronikom najkvalitetnijim mi se pokazala ego twist baterija. A ne košta previše. I nju ostavljam za backup.
Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2 Iz istog razloga su mi i interesanti mehanički modovi,nema zafrkancije sa elektronikom itd,a pošto mi je 3.7v čisto dosta za parenje tako da nemam ni potrebe za vv,sad mi još preostaje namaknit koju kn za i odabrat "malog mehaničara" neki teleskopić sve mi se čini 
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: MOD-ovi bez elektronike? Postano: 24 pro 2012 00:07 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Bilo bi nepravedno ne spomenuti i prednosti elektronickih modova. Parenje je vise ili manje konstanta neovisno o stanju baterije. Ovo jako zavisi od ˝kvalitete˝ elektronike koja je koristena. Moguce je ispeglati karakteristiku sve dok kapacitet baterije to dopusta. Lako se mijenja karakteristika parenja ukoliko se pokaze potreba. Ovo puno pomaze neiskusnim korisnicima ˝samonamatajucih˝ atomizera.  ... sto ja znam, valjda lijepse izgleda s lampicama, displejima i sarenim gumbicima. Nedavno smo se uspjeli usaglasiti da je dobitna kombinacija jedan elektronicki i jedan mehanicki mod. Paznju treba obratiti na kvalitetu moda jer nema nista frustrirajuce kad nova igracka brzo crkne. Brzina i dostupnost servisa je jako bitna, a Kina je tu u velikom minusu. U svakom slucaju backup treba imati.
|
|
 |
|
 |