Fogger V2 je jedan jako zanimljivi atomizer. Opravdano i neopravdano zapostavljen. Naime, kada radi nije mu niti jedan ravan, ali rijetko radi. Mogućnost kvara i problema je ogromna. Često je izazivao kratki spoj, curio i trgao se. Najopasniji je kratki spoj. A to je tako jer je napravljen nevjerojatno glupo. Mislim da je on skup svih gluposti koje se mogu naći na jednom atomizeru.
Kako je aroma koja izlazi iz njega bez premca, tako se i isplati uložiti nešto vremena i popraviti ga. Mislim da sam pokrio sve što treba kako bi to radilo. Slijede upute koje nažalost nikada nisam napisao iako je prošlo jako puno vremena od kada sam napravio svoj prvi Fogger. Takvih uputa ima na YT i tu na forumu ali je sve to vrlo polovično ili čak i beskorisno.
Fogger V2 u slojoj ljepoti:

Ovako izgleda rastavljen onako kako je potrebno da bi modifikacija bila potpuna. Nerijetko to ide jako teško. Ovaj je bio otvaran na silu i bez uspjeha. Ja sam se dosta namučio s njime ali sam uspio.

E sada prerade. Centralni pin, kroz koji ide dotok zraka je izoliran nevjerojatno malom gumicom i gotovo sigurno će ista ispasti i napraviti kratki spoj, obzirom da je to ujedno i spoj sa + polom. Nezgodno je to što postoje i rupe za zrak pa izolacija ne može biti cijelom duljinom, ali nije niti neophodno. Zajedno sa ostatkom prerada će raditi kako treba.
Izvedeno je tako da sam navukao 2 termobužira jedan preko drugog. Tada vrlo teško ide u rupu pa se malo treba uzeti da nekakvom turpijicom. Ova za nokte mi se pokazala kao savršena.

Sami plus pol je napravljen tako da nekakav štapić jedva dodiruje obod centralnog pina. Da bi ljepše izgledali oba su kromirani. No tada je električni spoj jadan. Uz to, kada se žica zašarafljuje, lijepo se sve okrene i ode k vragu. Taj štapić sa šarafaom nije nikako ozbiljno pričvršćen za ostatak pa se slobodno može okretati. Želite li ozbiljno pritegnuti žicu, sve će se okrenuti i uništiti coil.
Riješeno je tako da sam pobrusio dno štapića i obod centralnog pina do mesinga koji se lako lemi. Pod lako, mislim da se može ali ono što radim nikako ne bi htio snimiti za YT. Prilično se namučim dok sve ne poravnam. Već sam izmjerio sve i znam kako taman ovoliko mora viriti van oboda.

Plus pin je izoliran od ostatka attya sa jednom jadnom silikonskom gumicom. Zato sam iskoristio tipku koju sam morao pobrusiti izvana kako bi ušla u rupu. Zato pin ulazi u tiplu jako lijepo. Tako dobijem izolaciju zijelom duljinom rupe. Kako i treba.

Kako izgleda prerada u odnosu na original?

Kada se sve to napravi nije lako sve ugurati a samo mala greška u lemljenju onemogućije to. No ako se dobro napravi, sve lijepo upadne na svoje mjesto. Obzirom da ima uporište samo sa strane i u sredini, standardno je dodati još jedno uporište. To sam napravio ostatkom tipke loju sam koristio za + pin.

Protok zraka kroz AFC zna biti pokvareno zbog bizarnog razloga. Sprječava ga silokonska gumica koju je netko zaboravio izrezati na ključnom mjestu. To je i ovdje bio slučaj.

Rupa kroz koju ide coil prema tanku je 2mm. I to je tako dok se ne ušarafi dimnjak. On je ravan pa se to osjetno smanji i dotok tekućine je otežan. To je dobro dok ga punimo ali postane problematično kada parimo. Zato sam napravio vrlo jednostavan liquid control. Kada natočimo tank malo odvrnemo dimnjak ravnim šarafcigerom i tekućina ide neometana. Vrlo lijepo se to osjeti na pari i aromi.

I to je to. Nije jednostavno ali je zabavno a rezultat je fantastičan. Odličan atty. Ne znam je li toliko dobar nakon prerade ili je toliko bolji koliko je loš bio. Mislim da je malo od svega.