|
.
Sada je: 28 tra 2026 06:38. | Zadnji put si ovdje bio: 28 tra 2026 06:38. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Valter
|
Naslov: Zviždanje Russiana 91% i Kayfuna Lite Klon Postano: 16 vel 2014 20:11 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
Mnogi ponosni vlasnici Russiana 91% i Kayfuna lite klona će reći kako im atty nesnosno zviždi prilikom uvlačenja. To, naravno, nije fantazija nego oni samo dobro čuju. Imao sam neko vrijeme predstavnika kloniranih kayfuna na nekoj sitnoj doradi. Malo je predugo ostao kod mene pa sam i ja počeo gubiti živce sa zviždanjem. Onda sam se odlučio jednom za svagda riješiti toga. Nešto sam napravio a nešto sam napravio tek sa drugim kojeg sam dobio da mu popravim to. Nemam neke mogućnosti napraviti nacrte toga da svima potanko objasnim o čemu se radi, pa ću pokušati ovako, riječima. Jasno je ko dan da se radi o vrtloženju zraka. Samo taj vrtlog treba naći u attyu. A on se dtvara na samom početku, a krivac je šaraf za regulaciju zraka. Rupa za zrak je širine 1,5mm i tako sve do centralnog pina. No putem nailazi na šaraf čijim zavrtanjem tu rupu smanjujemo. Tak šaraf je 3 mm. On ne prolazi samo dužinom rupe. On ide i dalje u „meso“. Dakle, imamo 3mm rupu koja prolazi preko te rupe od 1,5mm. Prilikom prolaska zraka tu je komora koja jednostavno mora izazvati vrtloženje. Zatvoriti tu komoru i nije neki veliki problem. Ja sam to htio napraviti najjednostavnije kako bi svi mogli to napraviti doma. Za tu priliku sam iskoristio mali komadić žice iz kabla 3x1,5 mm2 . Malo sam pobrusio i obložio teflonskom trakom. Spajalicom za papir sam izmjerio koliko ima te rupe nakon rupe za zrak. Odrezao sam žicu na potrebnu duljinu i ugurao u taj višak rupe. Originalni šaraf sam pobrusio da ne ide u konus.  I sada sam mislio da je to riješeno. I bilo je daleko bolje. Zviždanje je bilo manje za najmanje 70%. Vjerujem da će ljudi koji nemaju toliko dobar sluh (godine) biti zadovoljni s toliko. No ja sam i dalje čuo zviždanje koje me još više nerviralo. Zato sam krenuo dalje. Zaključak mi se nije svidio jer je modifikacija na vanjskom dijelu bila neminovna. Kako je šaraf 3mm i ide preko rupe od 1,5mm, jasno je da su komore i iznad i ispod rupe. Bilo kakvo zatvaranje komora znači da će se zatvoriti rupa za zrak ili onemogućiti regulacija. Čak sam i to probao ali rezultat je bio loš. Stoga je vanjska modifikacija, iako jednostavna, malo narušila izgled. Potrebno je izbušiti rupu za zrak, do dubine šarafa za regulaciju od 2,5mm. jednostavno tako. Sada više nema komora koje rade vrtloženje. Zrak neometan dolazi do rupe od 1,5mm unutar attya. Rupa veličine 3mm nije potrebna jer je ovo sasvim dovoljno.  Eto, toliko. Kayfun 3.1 nemam ni u kakvoj varijanti, a znam da i on privlači životinjsko carstvo. Stoga, o tome, drugom prilikom. Originalni Kayfuni Lite nemaju tih problema (barem se nadam) jer nemaju regulaciju zraka. Kayfun Lite + ima regulaciju ali je ona drugačije riješena. ne znam imaju li oni tih problema. Za originalne 3.1 znam da se neki ljudi žale.
|
 |
|
abiko
|
Naslov: Re: Zviždanje Russiana 91% i Kayfuna Lite Klon Postano: 17 vel 2014 02:25 |
|
Pridružen: 01 vel 2014 01:26 Postovi: 62 Lokacija: Zagreb/Gajnice
|
|
Odlicno!
Ja sam koristio kanthal 28 AWG (0.32), presavinuo u V oblik i gurnuo u airhole do kraja, porezao male rubice zice sto su strsali van. Zivizdanje/fuckanje je nestalo, sada samo se cuje kako zrak struji sto je 100x ugodnije nego ono prokleto fuckanje. Trebam sada probati 32AWG (0.20) kanthal vjerojatno nece smanjivati protok zraka, ali 0.32 mi je bio pri ruci.
Protok zrake je bio smanjen time, ali otvaranjem airflow controla sam dobio postavku koju sam htio.
Nisam
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Zviždanje Russiana 91% i Kayfuna Lite Klon Postano: 17 vel 2014 11:09 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
Moj klon je također zazivač pasa  Po onom što sam gledao mogao bi biti još jedan problem, doduše ne mora to biti na svim klonovima budući konzistencija izrade u ovom cjenovnom rangu nije na prvom mjestu. Centralni pin ima sa strane rupe za prolaz zraka i one bi trebale biti poravnate sa glavnom rupom za zrak. Kad nisu, to sigurno izaziva vrtloženje i žviždanje. Na mom klonu kad su rupe poravnate, plus deck nije dovoljno pritegnut, vrti se i izazivao bi kratki spoj. Kad je dovoljno pritegnut rupe nisu poravnate, a rupa na centralnom pinu je još k tome smještena negdje iznad rupe za zrak. Jedino pravo rješenje bi bilo označiti ili kroz rupu za zrak probušiti nove rupe u central pinu, što se baš ne usudim bez centralnog pina u rezervi, ako se stvari krivo poslože, mogao bi još i pin potpuno presjeći... Možda bi mogao ostaviti klimav plus deck, a između njega i minusa ugurati neki izolator, derlin ili nešto, ali to mi je neko bezveze, ako ispapdne eto kratkog spoja. Jedno od rješenja je i potpuno otvoriti airflow rupu i odustati od kontrole protoka zraka, a rupu za zrak ako treba začepiti. Onda se ne čuje visokofrekventno strujanje zraka. Ah, zato i je originalni rus 4x skuplji... Jedino mi nije jasno kad su već sve klonirali da nisu i bazu dosljedno klonirali, nego su im promjeri i kut ubušenja airflow rupe i rupe za zrak obrnuti, o promjerima da ne govorimo, a i dubine kanala za tekućinu su skoro pa duplo pliće, što doduše meni ne stvara probleme, ali kod nekog subohmskog setupa pretpostavljam da bi bio problem sa dotokom.
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Zviždanje Russiana 91% i Kayfuna Lite Klon Postano: 17 vel 2014 11:18 |
|
|
|
Centralni pin je bio prvi osumnjičenik, ali pokazalo se jednostavnim testovima da nema baš nikakvog utjecaja na zviždanje.
|
 |
|
Darian
|
Naslov: Re: Zviždanje Russiana 91% i Kayfuna Lite Klon Postano: 17 vel 2014 11:46 |
|
|
Valter je napisao: Originalni Kayfuni Lite nemaju tih problema (barem se nadam) jer nemaju regulaciju zraka. Kayfun Lite + ima regulaciju ali je ona drugačije riješena. ne znam imaju li oni tih problema. Za originalne 3.1 znam da se neki ljudi žale. I originalni Kayfun Lite + zviždi, na to se žalio i pbusardo u svojoj recenziji ... zbog toga i još nekih sitnica dao je prednost rusu91% Sent from my štednjak using Tapatalk 2
_________________ "Life. It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Zviždanje Russiana 91% i Kayfuna Lite Klon Postano: 17 vel 2014 11:56 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Ja sam uzeo http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... izer-4-5ml i meni ne zviždi, Valter kaže da se malo čuje, ali ja imam običaj da polako vučem i nikada nisam čuo to zviždanje, sada jeli je to dobar model ili sam imao sreće Jedino mi je bitno da mi Taifun klon radi savršeno i ne zviždi 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
kranjo
|
Naslov: Re: Zviždanje Russiana 91% i Kayfuna Lite Klon Postano: 17 vel 2014 12:10 |
|
|
spavle je napisao: Ja sam uzeo http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... izer-4-5ml i meni ne zviždi, Valter kaže da se malo čuje, ali ja imam običaj da polako vučem i nikada nisam čuo to zviždanje, sada jeli je to dobar model ili sam imao sreće Jedino mi je bitno da mi Taifun klon radi savršeno i ne zviždi  I ja imam toga i ne zviždi ni najmanje (ili je možda na višoj frekvenciji pa ga ne čujem, jbg, godine se tu ...), al kad povučem originalan KFL+ svi psi u kvartu načule uši.
|
|
 |
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: Zviždanje Russiana 91% i Kayfuna Lite Klon Postano: 22 vel 2014 23:11 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
|
Hvala Valter!! Napravio po uputstvima (zapunio višak rupe isto nekom plastificiranom žicom a rupu za zrak proširio 2mm borerom) i konačno je ovo (Rus clon s VB) upotrebljiv - dapače vrlo dobra alatka za parenje!!!
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Zviždanje Russiana 91% i Kayfuna Lite Klon Postano: 22 vel 2014 23:12 |
|
|
Forrest je napisao: Hvala Valter!! Napravio po uputstvima (zapunio višak rupe isto nekom plastificiranom žicom a rupu za zrak proširio 2mm borerom) i konačno je ovo (Rus clon s VB) upotrebljiv - dapače vrlo dobra alatka za parenje!!! 
|
 |
|
Glock
|
Naslov: Re: Zviždanje Russiana 91% i Kayfuna Lite Klon Postano: 23 vel 2014 00:25 |
|
|
nisam vlasnik tog kayfuna sa ft ali sam ga držao u ruci i uspoređivao sa mojim orginalom i primjetio sam jednu stvar koja može i nemora prouzrokovat žviždanje,na orginalu rupa za zrak je upuštena na početku(skošena) a na klonu nije,moj savjet probajte uzet malo veče svrdlo i malo upustit tu rupu koja možda naglo "reže zrak" pa žviždi,neznam kako objasnit drugačije(kao kad usnama pušeš na grlo pive  )ako netko ima volje neka proba baš me zanima rezultat,možda i griješim,evo neka skica sa neta na šta mislim 
_________________ Moj me insekt nikad ne vara
|
|
 |
|
 |
Sada je: 28 tra 2026 06:38. | Zadnji put si ovdje bio: 28 tra 2026 06:38. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 1 gost. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |