Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 26 sij 2025 14:16. Sada je: 26 sij 2025 14:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: eGo One vs. Delta 23
PostPostano: 14 tra 2015 10:16 

Od kako sam počeo pariti, krenuo sam sa eGo CC sistemom. Nakon 2 mjeseca to prodal i kupil iStick 20 i ViviNovu mini.
Sad imam IStick 50 i eGo One i Deltu 23. Nakon 2 mjeseca parenja u ovoj zadnjoj kombinaciji, da napišem nešto.

Kako ne postoji savršenstvo (osim kad sa ženom razgovaraš o njenoj familiji), tako sve ima svoje prednosti i mane.

slika

Oba atomizera koriste gotove grijače i tu nema nekih varijanti sa igranjem oko otpora, vate i slično.
One ima na raspolaganju 1Ω ili 0.5Ω, dok Delta ima samo 1.5Ω.
Kapacitet: One 1.8ml (ima i 2.5ml); Delta 6ml
Indikacija: One tri puta po tri mala prozorčića, Delta tri velika prozora.
Protok zraka: Imaju oba dobru regulaciju.

slikaslika

Dojmovi/iskustva:
Ne mogu reći koji mi se više sviđa, svaki ima svoje prednosti i mane. One ima bolju aromu, ali mali kapacitet. Kako dosta parim, kapacitet mi je mana. Delta ima veliki kapacitet, dostatan za cijeli dan, ali aroma je nešto slabija. Nisu razlike jako drastične, ali se osjete. One ima još jednu manu. Voli sliniti i u donji dio zna prosliniti tekućina i počne brboćkati, odnosno, ako ga polegneš, hoće kapnuti na podlogu. Nezgodno ako je to ženin omiljeni stoljnjak. Isto tako s kratkim usnikom, kad je tank pun, hoće špricati.
Delta nema problema s curenjem i možete ju držati u bilo kojoj poziciji, neće ništa kapnuti ili iscuriti.
Opet, s druge strane, ima rezlika kakvu tekućinu koristite. Probal sa tri tipa. Gusta (infamous), srednja (TG i Vaper), rijetka (home made).
One ne curi s gustom tekućinom, arome ko' blata, pare isto tako. Na srednjoj pljucne tu i tamo, dok rijetka curi sama od sebe. Sa sva tri tipa, arome i pare (meni) više nego dovoljno.
Delta ne curi s niti jednom, niti pljucka. Tu ima druga igra. Na gustoj tekućini, protok zraka mora biti pritvoren (smanjen), dok kod rijetke max otvoren. Aromu i paru reguliraš snagom. Po ukusu.

Kako oba imaju prebuld grijače, vata se ne mijenja, nego cijeli grijač, tako se i ona zapuni i prestane vući tekućinu. To se događa postepeno pa je to teško primijetiti. Paljenje grijača pomogne na kratko vrijeme, ali u principu ga treba promijeniti.
Kod Delte češće nego kod One, ali traju dovoljno dugo da nije veliki trošak (One: 20kn, Delta 30kn). Na One traje oko 2 mjeseca (uz dnevnu potrošnju od 5ml), dok kod Delte je to malo preko mjesec dana.

I da zaključim:
eGo ONE:
Pros:
aroma
para
(male) dimenzije
mogućnost rada na 0.5Ω

Cons:
curi
pljucka
mali kapacitet

Delta 23:
Pros:
kapacitet
ne curi
ne pljucka
preciznija regulacija protoka zraka

Cons:
malo slabija aroma
malo manje pare
samo jedna vrijednost otpora grijača

I na kraju. Kad sam na One stavil usnik od Delte koji je duži, pljuckanje se smanjilo, odnosno ne dolazi do izlaza. Isto tako, kraći usnik od One malo pojača aromu na Delti, pa su zapravo na taj način razlike u aromi smanjene.

EDIT UPDATE: Promijenio danas grijač na ONE. Stavio 0.5Ω. Još više arome. I s ovim grijačom ne slini niti ne curi niti balavi. Videl sam na starom da je dihtung imal neku čvrku na sebi i to je vjerojatno bio razlog. Znači jedan CON manje.

Zadnja izmjena: mpix; 14 tra 2015 18:21; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh

Naslov: Re: eGo One vs. Delta 23
PostPostano: 14 tra 2015 17:31 

:plus:

Povratak na vrh

PostPostano: 14 tra 2015 19:05 

:dobar:
Dobar osvrt i usporedba!

Povratak na vrh

PostPostano: 14 tra 2015 19:18 

:dobar: :brav:

Povratak na vrh

PostPostano: 14 tra 2015 20:04 

Ajde ti meni reci kakav je istick 50w?
Zanimaju me dvije stvari.
1. cca koliko ml tekućine možeš potrošiti prije nego se baterija isprazni
2. kako se elektronika ponaša kad baterija dođe pred kraj, odnosno kad je gotovo prazna. Osjeti li se pad snage ili radi jednako od prvog do zadnjeg povlačenja.

Gledam taj istick, ne sviđa mi se izgledom, ali mi se sviđa zapremina baterije. No kako sam se opekao jednom sa tim kineskim elektronikama, nebih se volio opeći opet premda nije neka velika lova u igri. Ako je elektronika u stanju isporučivati konstantnu snagu na grijač od početka do kraja, onda je stvarno no brainer, no ako snaga na grijaču opada kako se baterija prazni, onda ne rijedi ni to malo koliko košta.

Povratak na vrh

PostPostano: 15 tra 2015 09:52 

Kaj se tiče kapaciteta, delta ima 6ml i prije isparim tih 6ml nego se baterija potroši. Navečer natočim tih 6ml, parim cijeli dan i samo ako sam malo duže budan, moram prije spavanj dotočiti i prikopčati se na punjač.
To je bio i glavni razlog kupnje 50-tke i Delte 23. Da izdrži cijeli dan bez punjenje jednog i drugog. Deltu tjeram s 20W.

Kad indikator dođe na zadnju crticu, osjeti se pad snage i time i arome, ali to ne traje dugo jer na toj snazi brzo dođe na kraj. Bez obzira na pad snage, bateriju praznim dok ne počne blinkati da je prazna i tek onda se prikopčam.

Povratak na vrh

PostPostano: 15 tra 2015 09:58 

Znači nema šanse da izgura u nuždi 2 dana pareći na nekoj normalnoj snazi, oko 13-14W i cca 10ml.
Da, to mi već zvuči logično. Slušao sam onog Busarda pa lik veli dva i pol dana da mu je trajao. Malo mi je to ipak zvučalo pretjerano, što si i ti sada potvrdio.
Ja yihi guram sa samsungicom 25R, i traje mi normalan dan na poslu, ali kad dođem doma, moram stavit drugu bateriju. Znači cca 12-13h parenja i gotova je.

Thnx u svakom slučaju :)

Povratak na vrh

PostPostano: 14 svi 2015 12:51 

U vezi eGo One... Da li je bolje uzeti 1100 mAh set i jos jednu bateriju ili samo 2200 mAh set? Osim kapaciteta, da li ima razlike u aromi?

Povratak na vrh

PostPostano: 14 svi 2015 13:32 

Ovisi koji imaš grijač. Na 1om će ti jedna biti vjerojatno dosta. Ako staviš 0.5 oma, onda sigurno neće.
Po meni, nema neke razlike u aromi, a na 1 om baterija traje duže.

Povratak na vrh

PostPostano: 14 svi 2015 13:41 

Zahvaljujem! :plus:

Povratak na vrh

[ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.