|
.
Sada je: 25 tra 2026 17:45. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 17:45. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Parenje vol.2 - Novi (prvi) mod i atty Postano: 29 pro 2014 11:26 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
fek0 je napisao: Ne znam...meni se Dna40 čini kao idealna stvar za apsolutne početnike u RBA vodama...složiš, staviša na 450F i pariš bez Dry hit-a. Jedino kaj je zasad malo skupo za početnike...ali bude cijena pala vremenom. Mislim da ne. Za primjer cu uzeti Mercedes koji mislim da u neke modele vec ugradjuje sistem ˝ti si glup i sad ja vozim˝ i vozacu jednostano iscupa volan iz ruku pa auto sam otpela taj zavoj ili odredjenu kriznu sitaciju. Ako tu jos dodamo ostale elektronske uredjaje koji asistiraju vozacu ˝jer je glup˝ jasno je da taj auto kod nas nitko ne moze popraviti nego na shlepu pa za Böblingen. Kako popravak traje koji tjedan, dobiva zamjenski Yugo i razlupa se na prvom zavoju. Zato jer je auto ˝glup˝ i ne zna sam otpelati obican zavoj. Bas kao i neiskusnom vozacu tako i friskom vaperu mislim da nije dobro preskociti neke osnove kao sto je namotati dobar setup. Jer tek tada postaje nepotopiv. A preskakanjem temelja znanja ce ga kad tad docekati ˝njegov zavoj˝.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Parenje vol.2 - Novi (prvi) mod i atty Postano: 29 pro 2014 11:30 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
|
vidiš...nisam to tako gledao...sa žaljenjem ću se morati složiti s tobom.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Parenje vol.2 - Novi (prvi) mod i atty Postano: 29 pro 2014 11:48 |
|
Pridružen: 17 pro 2014 12:44 Postovi: 962 Lokacija: Mali Bukovec
|
|
Ako sam dobro shvatio, temperaturna regulacija radi sve umjesto tebe, nije bitno ni kakav grijač napraviš jer ona poštela sve parametre? A opet, taj DNA 40 može radit i kao 30, dakle može se "igrat" i sa grijačima različitih žica i ohmaža?
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Parenje vol.2 - Novi (prvi) mod i atty Postano: 29 pro 2014 11:59 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Temperaturna regulacija izvuče najbolje od grijača. Ako napraviš katastrofalan grijač, neće ni rezultati biti dobri. Ali najbolje iz njega. Nećeš imati hot spotova. Imati ćeš i pare i arome i nikotina. Ali svega manje. I nećeš na kiosk po Marlboro jer nemaš što pariti.
I naravno da se može složiti normalan grijač ali tada moraš složiti dobar jer će u suprotnom doći do neugodnih iskustava. A podešavaš snagu, koju će on sam izračunati iz priloženog otpora pa će sam odrediti koji napon mu treba.
U oba slučaja ne treba previše paziti. Mod sam napravi puno za tebe. Nije kao mehanika koja će samo iz najboljeg grijača izvući najbolje jer ne prašta nikakvu grešku.
Možda Kinta ima pravo u prići sa Mecedesom ali ja gledam kako se ne trebaš opeći, spaliti i ubijati hotspotovima i ostalim lijepim stvarima prije nego naučiš složiti grijač. Daleko je jednostavnije pa nema potrebe za time. A uz to, eksperimentima iz čiste znatiželje dođeš do toga kako si složiti neku mehaniku. Uvijek imaš nešto dobro za pariti. A i slaganje DNA 40 se treba naučiti ako želiš najbolje.
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Parenje vol.2 - Novi (prvi) mod i atty Postano: 29 pro 2014 12:13 |
|
|
|
Zapravo tako nekako sam i ja mislio. Dakle mogu jednostavno napraviti setup iz kojeg mi mod izvuce ono najbolje, a mogu se i igrati više manualno i još više izvuć iz svega. Jer na početku je možda i bolje da sam odradi neke stvari pa tako i mene upozna sa nekim novim stvarima, da se tako izrazim. Dakle, preporuka je da bi meni taj rDNA 40 odgovarao i kao početniku i kao nekom tko želi nešto naučiti i usavršavati se u slaganju setupa?
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Parenje vol.2 - Novi (prvi) mod i atty Postano: 29 pro 2014 12:22 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Bilo bi dobro uzeti DNA 40 mod. Svakako. Ali... Uvijek neki ali.
Elektronika je elektronika. I svaka radi na bijeli dim. Uvijek se može pokvariti. A VaporShark je zgodan mali mod. Jako lijepi. No isto tako se pokazalo kako se i kvari. Malo elektronika (samo zbog loše implementacije), a jedan korisnik se žalio na nekvalitetnu proizvodnju. To je ono što sam ja čuo o njemu. A nije da bi imao što pametnije preporučiti.
Zato bi valjalo imati u backupu nešto pouzdano. Ne vjerujem niti originalnim mehanikama, a još manje klonovima. Samo su klonovi jeftiniji. Ono što bi preporučio da kontaktiraš Kintu za njegov DM. E to radi.
I onda imaš mod, backup mod i oba dobra. Komplicirano? TO je tako. Uvijek moraš imati nešto na što se možeš pouzdati. A tako si pokrio sve svoje potrebe za modovima na jako dugo vremena.
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Parenje vol.2 - Novi (prvi) mod i atty Postano: 29 pro 2014 12:43 |
|
|
|
Zapravo i nije komplicirano. I mislio sam imati neki backup mod, jer nikad se nezna, sve se može pokvarit. Isto je i što se attya tiće, razmišljao sam o 2 kom, ne nužno istih, opet da se može eksperimentirat.
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Parenje vol.2 - Novi (prvi) mod i atty Postano: 30 pro 2014 04:37 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
Da, to ti je tako u današnje vrijeme kad se ima hrpa izbora  Što god uzeo, uz to svakako uzmi i neku mehaniku, ili si čuvaj to što sad imaš pa imaj uvijek uz sebe negdje. Šta god od navedenog da uzmeš, pogriješiti nećeš, sad je samo na tebi koliko se želiš istrošiti 
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 17:45. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 17:45. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |