mislim da je glupo raspravljati o originalima i klonovima kao isplativost neistlativost...to je isto kao da kupuješ npr. hyundaia i mercedesa...oba dva će te dovesti gdje trebaš doći, ali mečka je mečka...tako isto i klonovi...
kada sam kupio klona nemesisa morao sam mu pola diujelova promjeniti doslovno da ga dovedem u dobro stanje...
navoji su bili nikakvi pa sam se prvo hebavao s teflonskom trakom, sve dok mi nije prekipilo i promijenio sam cijeli navoj novi, zatim sam dignuo feder koji je neupotrebljiv i stavio magnete, i čak sam na kraju morao sam izraditi onaj mali pin koji drži dva dijela prekidača u poziciji jer jer bio dosta manji nego treba biti...nekako mislinm da se to nebi dogodilo s originalim, a da ne spominjem voltdrop kojega original skoro i nema jer se za kontakte koriste materijali puno bolji od mojih(mislim da je riječ o srebru)... ovo je sve samo moja pretpostavka jer nisam nikada probao original...
ali uzmimo za primjer jedan naš MOD silver dog...to je napravljeno skoro savršeno...ima donji prekidač koji je savršeno zaključava, nema mrdanja, šktipanja, nema lufta...sve savršeno radi...a da ne kažem da je voltdrop nepostojeć zbog korisštenih materijala...
alibabin DM je zaplivao u moru s njime par puta i radi...nekako mislim da bi klonovi svi manje više od morske vode prestali raditi...možda se i tu varam...