Max_ZG je napisao:
Bravo , lijepo izgleda, samo pitanje, jesi li siguran da onaj relativno tanki feder i ovaj prekidač zadovoljavaju po pitanju jačine struje koja tamo prolazi. Moje je mišljenje da ne, a vjerojatno je voltdrop jako velik.
Ovi prekidači , tipkala, nisu baš za velike amperaže, i ako i sada radi, brzo će nažalost prestat.
Moj savjet ti je da staviš jači feder, i gumb riješiš mikro prekidačem od barem 5A. Tipku u tom slućaju možeš napraviti od drveta.
Hvala na savjetu.
Nisam imo pojma da treba deblja opruga i prekidač sa 5A. Reko male su to voltaže pa nije baš bitno.... Ali vjerojatno si u pravu pošto mi puna baterija pokazuje bez Atija 4,31 V a kad spojim ati sa 1,6 oma otpora voltaža padne na 3,81 V punih 0,5 V. Nije mi to bilo jasno ali eto dobio sam odgovor. Još jednom hvala.
Stavio sam mali ekser za probu između baterije i opruge i odmah je voltaža bila 3,95 V. Da bi smanjio pad voltaže vjerojatno uz debljinu opruge moram povećati i kvadraturu žica koje su sad dosta tanje od originalne koja je došla sa pinom za šarafanje atija. Neznam koliko prekidač ima utjecaj na voltdrop.
Šta ti misliš o svemu tome? jel treba mjenjat žice?
Dok ne nabavim drugo tipkalo neću ovo mjenjat.
Ako imaš neko na FT za preporuku pošalji link. Jel bi se moglo iskoristiti tipkalo sa stare ego baterije.