Nakon 30 godina pušenja, odlučio sam okrenuti novu stranicu i krenuti sa parenjem, u nadi da prestanem pušiti.
I tako sam kupio svoju penkalu Vapros Spiner II i aspire atomizer nekakav

. I to traje oko 30 dana.
NO kako to biva kod mene, prvo kupim, a tek poslije provjeravam, tražeči po netu teme o parenju, naletio sam i na ovaj forum, i prekapajuči teme, shvatio sam da to i nije i ne mora biti prelazna faza za prestanak pušenja, nego da se može dobro zaigrati sa tim.
Trenutno sam još uvijek na KTS duhanskim tekučinama, ali sve više si razmišljam da počnem i sam nešto mučkati. Samim tim, potrebno je i nešto znanja i nešto opreme. Noob sam totalni, ali imam volje učiti, i sad dolazi vrijeme za novi level u ovoj igri.
Nabavka opreme, i nedoumice od mora modova, i pročitanih stranica i novčarskih parametara, dvoumim se između
Eleaf iStick Pico 75W ili
Joyetech eVic VTwo Mini 75W. E sad dolazi dio da mi vi iskusniji parioci pomognete u sugestijama te pravcu u pravilan izbor.
Od isparivača suzio sam izbor na
Digiflavor Siren GTA 22mm Joyetech Cubis Pro 4 ml ili
Kanger Subtank Mini SUB Ohm OCC 4.5ml Pyrex-Glasstank. Dakle, pario bi M2L tehnikom, radio bi sam grijače, i mučkao bi svoje koktele. Neka igre počnu

.
Sve sugestije su dobrodošle, moj odabir ne mora biti ovo što sam naveo, spreman sam i na nešto od vaših prijedloga.
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
PS, nisam siguran dali da otvorim novu temu za nabavku opreme u temi forum za početnike, ili da nastavim ovdje sa pitanjima.