D@DO je napisao:
Evo.. mala pomoć kako da tečaj konverzije u kune bude malo povoljniji...
PayPal konvertira euro u kn po tecaju 1€ = 8kn!!!
To je tako jer je u postavkama postavljeno automatski Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
Dakle.. treba napraviti sljedeće.. ulogirati se na PayPal i kliknuti na svoj profil - Profile
Odabrati My Money, u unutar toga pod stavkom My preapproved payments update kliknuti Update
U novootvorenoj stranici kliknuti na Set Available Funding Sources.
Tada pod vašom karticom (ili više njih) kliknuti Conversion Options.
Sad odabrati da konverziju radi banka, a ne PayPal.. to je druga opcija po redu i glasi Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
Sve to potvrditi sa klikom na Submit i od sada pa nadalje će konverziju raditi banka i tečaj će biti povoljniji.
Nadam se da će ova uputa pomoći i da je dovoljno jasna!
Nema te opcije ako je Amex u pitanju..., uostalom uvijek kada sam kupovao..., Amex je terećen za točan iznos kupnje u nekoj valuti, a konverziju iz te valute u kn vršio Amex.., i tečaj je uvijek bio malko viši (ili čak nekad i niži ako je USD devalvirao) nego prodajni tečaj recimo USD na taj dan.., npr. 1USD - 5,61 - a obračun ukupnog iznosa sa tečajem na dan ispostave računa (obično 26-27-mog u mjesecu) a valuta računa početkom narednom mjeseca...
Tako da mi se najviše isplati kupovati iza obračuna Amexa, dakle krajem mjeseca jer ću isto realno platiti tek nakon bar 33 ili više dana...., pa mi roba nerijetko stigne i koristim je, a još nisam niti realno platio...