Ma ja mislim da je ovi kapitalistički poredak na izdahu, ne mre se to još puno održat na ovakvi način. Ipak je velika većina ugrožena, srednji sloj skoro pa da ne postoji a radi ove manjine s keševinom i pozicijom ode sve k vragu. Oni pokušavaju nadograđivat neke rđave katove na kuću čiji temelji su truli i imaju se raspast svakog trena. I ja sam za urbano Jugoslavenski komunizam ako ćemo o temeljima ljudskosti. A djece će falit sve više jer ako ja moram radit 3 posla da bi spojila kraj s krajem kako ću imat vrimena za dite i šta ću ja tom ditetu moć pružit kad ne budem više radi diteta imala vrimena za toliko radit. Da ne spominjem da moraš bit sretan šta imaš posao uopće. I ko je taj koji će omogućit ljudima da imaju jedan posao dostojno plaćen, da rade 8 sati a ne 16, da imaju besplatno obrazovanje, mirovinu od koje možeš živit...Bajka? Meni se čini da mi mladi nemamo nikakvu budućnost nego radi dok si zdrav a kad više nisi, krepaj.
Mislim da je neko pametan u pravu kad je rekao da kapitalizam nije pogled na svijet ili pokret, već taktika, terorizam. Radnici su sloj koji pokreću sve i to oni u proizvodnji a oni su danas najmanje plaćeni i najmanje cijenjeni u ovo malo proizvođačkog sektora što nam je preostalo. Ako oni drže teret cijele države kako onda neki tamo menađer ili direktor može imat 10000 puta veća primanja? Može imat duplo ili troduplo veća radi odgovornosti i stresa ali ne 10000 puta većaaa!
Mislim da će doć trenutak kao i uvjek u povijesti kad će se večina potlačenih dignit i smaknit malu skupinu bogatih kapitalista. Jer ovo nema smisla, živit u poredku gdje se ne cijeni rad i znanje nego samo lova i pozicija i sreća da si u krugu utjecajnih ljudi ilitiga mafijaša koji će ti iz ne znam kojeg ulizivačkog razloga dat priliku naravno ako vide korist od tebe. A mi kao mala banana država smo nemoćni u svijetu globalnog terora i ne vidim kako bi se mogli izdvojit i živit dostojno i za sebe bez pomoći ikoga osim da se opet zatvorimo ka šta je bilo u komunizmu i proizvodimo sve sami za sebe šta je nemoguće na ovako malom terenu, možda kad bi se sve snage i pametni ljudi na čije glasove su naše vlade bile gluhe vratile nazad i kad bi prestali ulagat u hotele i turizam a više u inovatore i pametne ideje i projekte kojih ima koliko oćeš u nas ali se ne mogu realizirat pa ljudi bježe vanka. Ali sve je to lipo za zamislit

provest u dijelo kad mi se čini nemoguće bit rajski otok odvojen od svega. Sve je ovo veliki lančani zaxxb koji između ostalog doveo i do ovakvih prepucavanja oko pedera, gay brakova i sličnih ludosti, samo bacanje pijeska u oči da se skrene pažnja sa bitnih stvari i sve će to lipo ić preko leđa nerođene djece.

Sve što rastaviš, muž sastavi prije ili poslije.

.............(

.........

)