|
.
Sada je: 25 tra 2026 18:38. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 18:38. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Tara
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 17:54 |
|
|
Nisam imala pojma za ovo što se događa na prisavlju.... nije mi jasno kak to nisu popratile privatne TV (Nova, RTL).... iako moram reći da slabo pratim dnevnike bilo koje boje... više pratim Šprajcove komentare na facebooku i jubito. Naravno da i on to radi samo radi sebe i svog probitka i bolje prodaje sebe kao branda, uostalom ne mogu se sjetiti baš niti jednog novinara ili javne osobe općenito koji će išta reći ili napraviti a da to nije isključivo za osobne interese i promociju, žašto onda očekujemo da će Šprajc biti drugačiji? Zadnji kojeg se sjećam da nije isključivo radio za sebe bio je Matija Gubec... svi znamo kak je završio 
_________________ Prijatelji su kao anđeli koji te podignu kad tvoja krila zaborave letjeti
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 18:07 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 19:03 Postovi: 683 Lokacija: Ispod Sljemena!
|
Tara je napisao: Nisam imala pojma za ovo što se događa na prisavlju.... nije mi jasno kak to nisu popratile privatne TV (Nova, RTL)....
A jebem ti jezicinu i što sam maloprije napisao! Ali.. ma zajebi, ovo neću/nemrem prešutit! Kakve privatne TV.. kakvi bakraci.. pa sve je to u rukama krupnog kapitala, a taj kapital kao što znamo umire od ljubavi za Hrvatskom i hrvatskim pukom! Jedino možda još ove lokalne TV.. tipa Z1, jabuka ili koje sve još postoje... 
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 18:24 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
|
moj frend dado štetner, F1, Jastrebarsko, okupio dosta stanica, to bu ok, valjda.
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 23 pro 2011 00:15 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
 kud ste vi otisli Ajde onda samo kratko jer mi se stvarno neda puno pisat. Elem ´91-e moja tek punoljetna sestricna primila se u Samoboru organizacije i distribucije humanitarne pomoci. U isto vrijeme moja 60 godisnja ujna primila se istog posla ali na sasvim drugom dijelu zemaljske kugle, u Australiji. Mislim da cemo se sloziti da je taj posao u to vrijeme jako dobro odradjen, pa su valjda i moje familijasice dobro odradile svoj dio posla. U svakom slucaju bolje nego da su uzele pusku u ruke. Jer svatko neka radi posao na kojem moze najvise pruziti. Zoran Sprajc nam je puno pomogao a mozda jos vise nasim obiteljima koje su strepile za svoje oceve, sa svojim ˝Pozdrav braniteljima ma gdje bili˝. Sigurno vise nego da je lezao s tobom Dado ili samnom u blatu. Prezime. Znao sam tipa, od mojeg kuma kum, obicnog shofera, kamiondjiju. Dobio je otkaz. Zasto, stvarno ne znam, ne sjecam se. Taj tip se zvao Milan Miloshevic ... ime oca Slobodan. Nikakve veze sa Slobodanom iz Bg, nego obicnim shljakerom iz remontnog zavoda Bregana. I taj Milan Milosevic nije vise mogao dobiti posao, koliko god sofera u to vrijeme trebali. I sto mu je drugo preostalo nego uzeti zenino prezime. I posao je dobio u roku par dana. Treba li mu zamjeriti sto je zelio prehraniti familiju? Sprajcu ne treba zamjeriti Tusa, Dedakovica, Candica, Rasetu ... ni ostale. Zoran Sprajc je novinar. A za taj posao smo imali Penice, Bajice, Karamarkice ... zasto oni nisu obavljali taj posao? Nisu htjeli, nisu smjeli? E tu pocinje posao novinara.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Smislow
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 23 pro 2011 01:23 |
|
|
D@DO je napisao: Ha.. Tara.. a kak bi ti sad htjela da ti ja ponudim odgovore na nešto što je jako teško odgovoriti. I pritom treba uzeti u obzir sveukupna događanja u Hrvatskoj u to vrijeme.
Za djecu ti ne znam. Samo znam da nisu vračeni kao što ti kažeš deset dana prije pada Vukovara iz jednostavnog razloga što tada više nitko nije mogao uci u Vukovar. Koliko ja znam djeca su vračena sa organiziranog ljetovanja krajem kolovoza kada se sa istima vratio i današnji savjetnik predsjednika PMF. Tada su tek počele padati prve granate na grad i tada je to bilo vrijeme sukoba niskog intenziteta. Možda su vracena zato što se do zadnjeg trenutka vjerovalo da se neće ispaliti nekoliko milijuna projektila na grad, a da pritom međunarodna zajednica hladno okrene glavu na drugu stranu. Mislim da bi na to pitanje najbolje mogao odgovoriti Marin Vidić Bili. Stvarno ne bih znao odgovoriti na to tvoje pitanje, ali isto tako bih mogao postaviti protupitanje. Zašto su ostala djeca u Sarajevu.. ili u Dubrovniku.. ili u Gospiću.. ili ... ? Gdje se trebalo (po tvom mišljenju) tada skloniti na sigurno i gdje se moglo računati da će biti sigurnije? Svi mi volimo vjerovati u teorije zavjere o padu Vukovara, a njih najčešće šire ljudi koji su danas svi redom veliki stratezi i dušebrižnici hrvatskih branitelja, a od mobilizacije su bježali kao vrag od tamjana, i usput su te iste branitelje opstruirali gdje god su stigli. Dalje u svezi odgovora na tvoja pitanja je opet protupitanje tebi. A da li ti znaš koliko je proboja za Vukovar bilo i kako su neuspješno završili? Znaš li ti koliko bitaka je istovremeno vođeno u Hrvatskoj u tom momentu, a koliko je pritom bilo branitelja i naoružanja, kao i znanja o vojnim vještinama? Znaš li ti da su u neposrednoj blizini Vukovara gradovi kao što su Osijek, Đakovo, Vinkovci koji su isto tako bili sa slabom obranom? Treba biti sudionik toga svega skupa pa onda realno sagledati što se moglo i kako se moglo. Najlakše je kasnije biti pametan i biti general sa svim zvanjima i znanjima. A pitao bih ja tebe kako bi ti svoje znanje upotrijebila u tadašnjim momentima kad je sve zbrda-zdola, kad ne znaš tko je lijevo od tebe, a tko desno, kad ne znaš tko je ispred, a tko iza. Ne znam.. tko nije bio u takvim situacijama, teško da takvo što uopće može shvatiti i razumjeti. Isto kao što ja ne mogu pojmiti kako je to bilo u logorima, iako imam prijatelje koji su to preživjeli. A jednostavno ne mogu zato što se ne mogu staviti u tu situaciju koju nisam preživio. Ali zato mogu u hrpu drugih situacija koje sam preživio i doživio, kao i bio svjedok događanja. Znam samo da u slučaju da su Hrvatska ili Vukovar bili izdani, tada ih danas ne bi niti bilo. Nemoj nikako misliti da ja ne daj Bože nekoga štitim ili branim jer kao što sam već jednom rekao.. sve je to ista banda. Ali da nabijem Zorana Jovanovića poznatijeg kao Zoran Šprajc na kitaru.. to stoji. I ne može mi nitko reči kako je to pošten i objektivan novinar. Ako tebe osobno zanimaju moja razmišljanja i promišljanja oko ratnih događanja u HR.. onda ću ti ih osobno i ispričati. A ne da preko foruma trkeljamo o stvarima o kojima jako malo ljudi zna samo jednu stranu price, koji puno toga znaju po sistemu rekla/kazala i sl. Potpisujem. Ja sam u doba pada Vukovara bio u zatvoru na vojnom sudu u Sarajevu (zarobljen u Kostajnici, pa Manjača, pa Sarajevo, sudili mi ko dezerteru i za oružanu pobunu i pogrom srpskog življa). Elem, bio sam u to vrijeme u prilici čitat i slušat vijesti jedne i druge strane (hvala novinaru Slobodnog Tjednika na radiju) i nitko nije znao što se dovraga događa. A svaki školovani časnik će reći da je srpska vojska u Vukovaru napravila užasne zločine iz čiste mržnje, niko pametan ne osvaja grad ulicu po ulicu kad ga imaš u okruženju i samo je pitanje vremena kad će ljudi u gradu izgladnjeti, porazbolijevat se i na kraju predat grad. Netaknut.
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 23 pro 2011 18:35 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Ante Tomić, član Programskog vijeća HRT-a , nezadovoljan radom tog tijela odlučio je dati neopozivu ostavku. Učinio je to zbog toga jer je, kaže, uvjeren kako je Vijeće donijelo neke dugoročno loše odluke.
- Ne nalazeći nikakvog načina da se stvari promjene u smjeru koji se meni čini boljim, odlučio sam se neopozivo povući iz tog tijela - kaže Tomić u svom priopćenju, a detaljne razloge svoje ostavke obrazložit će u svojoj sutrašnjoj kolumni u Jutarnjem listu.
Tomić ni dosad nije krio svoje nezadovoljstvo radom Programskog vijeća, a upravo je on bio jedan od trojice Vijećnika (uz Ivu Goldsteina i Viktoriju Car), koji su se odbili složiti s idejom da se smijenjenom uredniku 'Dnevnika' Zoranu Šprajcu ispred tog tijela odgovori u 'Dnevniku' od ponedjeljka. Umjesto toga, stao je na stranu kažnjenog urednika, rekavši:
- Smatram da je Vijeće u ovom slučaju nastupilo rigidno i inkvizitorski, nepotrebno se inateći dobrom i omiljenom novinaru. Uz to, ako nam je cilj podići gledanost programa, to sigurno nećemo napraviti micanjem Zorana Šprajca - upozorio je Tomić, već drugi član Vijeća koji u nepunih mjesec dana daje ostavku.
Prva je to učinila Sanja Ivić i to zbog postavljanja Brune Kovačevića za glavnog urednika HTV-a, odnosno odbijenice što ju je Vijeće dalo Vladimiru Kumbriji koji nije prošao na natječaju za glavnog urednika Hrvatskog radija, iako je, za razliku od Kovačevića, imao veliku potporu svojih kolega. A da Bruno Kovačević nije dobar izbor za glavnog urednika HTV-a javno su kazali i Tomić i Goldstein.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 23 pro 2011 18:38 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Zaposlenici HRT-a poslali apel hrvatskoj javnosti: Tražimo smjenu vodstva nacionalne televizije i hitnu izradu novog Zakona o HRT-u
Izvršni odbor Ogranka HND-a na HTV-u, Izvršni Odbor SNH Ogranak HTV-a i potpisani zaposlenici HRT-a poslali su apel hrvatskoj javnosti i mjerodavnim tijelima Republike Hrvatske kojim pozivaju na Utvrđivanjem pojedinačne, osobne i objektivne odgovornosti te smjenama članova Uprave HRT-a, Nadzornog odbora HRT-a, Programskog vijeća HRT-a, glavnog urednika Programa HTV-a i v.d. urednika Informativnog programa, te hitnu izradu novog Zakona o HRT-u i novog Zakona o medijima. Njihov apel prenosimo u cijelosti.
"APEL Novinara, urednika i drugih zaposlenika HRT-a, ogranka HND-a pri HTV-u i ogranka SNH HTV-a, za:
Utvrđivanjem pojedinačne, osobne i objektivne odgovornosti te smjenama članova Uprave HRT-a, Nadzornog odbora HRT-a, Programskog vijeća HRT-a, glavnog urednika Programa HTV-a i v.d. urednika Informativnog programa, te hitnu izradu novog Zakona o HRT-u i novog Zakona o medijima.
OBRAZLOŽENJE
Hrvatskoj javnosti i mjerodavnim tijelima Republike Hrvatske upućujemo još jedan u nizu otvorenih apela za zaustavljanjem višegodišnjeg urušavanja i obezvrjeđivanja HRT-a. Posljednji takav pokušaj pod nazivom „Inicijativa za povratak ugleda HRT-a“ iz ožujka ove godine, naišao je, nažalost, na potpunu ignoranciju. A stanje je, iz dana u dan, sve lošije.
Društvene, kulturne i političke elite, bez obzira na svoje kratkoročne dnevne interese, na pragu ulaska u Europsku uniju, konačno moraju dati jasan i javni odgovor na pitanje žele li da se u ovoj zemlji počne stvarati vjerodostojni javni medij, potpuno nezavisan od političkih i gospodarskih interesa i pritisaka.
A to znači da vodstvo HRT-a, kao i u drugim javnim ustanovama i javnim poduzećima, mora preuzeti odgvornost za nastalo stanje. Poslovno i programsko vodstvo mora odgovarati za učestalo zaobilaženje ili kršenje brojnih zakona i europskih standarda medijskih sloboda. Mora odgovarati zato što HRT polako, ali sigurno pretvara u nešto potpuno suprotno nacionalnom, javnom medijskom servisu koji i postoji isključivo zato da bi građankama i građanima bio ključni izvor informiranja i educiranja, a tek potom izvor zabave.
Posljednji slučaj koji je završio smjenama i prijetnjom otkaza dvojici urednika središnjeg Dnevnika, samo je nastavak dugotrajne agonije u radu i programu HRT-a. Da je riječ o normalnim društvenim okolnostima, u normalnoj javnoj ustanovi i normalnom javnom mediju, potez urednika mogao bi se ocjeniti kao nedopušteno korištenje javnog medija za osobno obraćanje javnosti i osobni obračun. Međutim na HRT-u je riječ o jednoj potpuno nenormalnoj i iracionalnoj situaciji. Tjednima traju javni, neopravdani i politički motivirani napadi Programskog vijeća na novinare i urednike te pokušaji nametanja najsirovije cenzure, a poslovno i programsko vodstvo, suprotno svojoj zakonskoj obvezi, ne štiti svoje ljude i javni karakter HRT-a, već pragmatično saginje glavu i pridružuje se javnom linču. Najgore je što u istim ili sličnim situacijama, poslovno i programsko vodstvo primjenjuje potpuno različite kriterije i taktiku, ovisno o kome je riječ. Ne smije se zaboraviti da se, ne tako davno, jedan od čelnika HRT-a Mislav Stipić na isti način, u Dnevniku javno i osobno obračunao sa predsjednicom NO HRT-a. I naravno, ne samo da nije bilo nikakvih sankcija, već je gospodin Stipić nagrađen postavljanjem na novu, važnu dužnost u HRT-u.
Potez urednika Dnevnika samo je posljedica i jedini mogući, gotovo očajnički potez u situaciji u kojoj je, u posljednjih najmanje šest godina, apsolutno nemoguće i najmanje probleme riješavati unutar HRT-a. Poslovno i programsko vodstvo kontinuirano djeluje netransparentno, gotovo poput neke tajne službe ili organizacije i ponaša se kao da vode svoje privatno poduzeće, a ne javnu ustanovu. Protivno Kolektivnom ugovoru, ZOR-u i drugim zakonima donose „planove razvoja“, „financijske planove“ i druge interne dokumente, pravilnike i druge akte, pri čemu ne komuniciraju sa sindikatima ili potpuno ignoriraju njihove argumente. Neposredno i gotovo svakodnevno interveniraju u program i odlučuju umjesto urednika, primjenjuju netranstparentne i upitne kriterije prilikom promaknuća i zapošljavanja, određuju da najvažnije emisije uređuju i vode ljudi bez profesionalnog kredibiliteta, znanja i iskustva, od kojih su mnogi nesumnjivo povezani, a možda i osumnjičeni u nekoj od brojnih kaznenih istraga. Riječju, svojim postupcima neposredno su odgovorni ili krivi što je program HRT-a izgubio vjerodostojnost, relevantnost i gledanost.
Uprava HRT-a već godinama uspješno uspijeva provesti sve svoje naume – stvaraju se nove pozicije za ljude koji postaju sivom eminencijom svega što se događa na Prisavlju. Jednima se javno zahvaljuje unatoč činjenici da postoji opravdana sumnja u njihovu umiješanost u protuzakonite radnje, a druge suspendira bez poštivanja procedura, skidaju se kvalitetne emisije, ubija istraživačko novinarstvo, a glavnim urednikom postaje osoba koja pokazuje kako ne zna što bi javni medijski servis morao biti.
O javnom interesu ne samo da ne vodi računa poslovno i programsko vodstvo HRT-a, već ni brojni članovi Programskog vijeća, koji su izabrani na temelju čudnih kriterija, a nažalost nikome ne odgovaraju za svoj rad i postupke."
|
|
 |
|
 |
|
Frenk
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 23 pro 2011 20:45 |
|
|
Glavno da pretplatu oš-neš,moraš plaćati već 100 god.,za čega ? 
_________________ Uspjeh je stvoriti iz nečega nešto, a najveći iz ničega nešto.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 25 pro 2011 11:44 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Pravi ljudi na pravim mjestima
A kad se govori o krivim ljudima na krivim mjestima, čovjeku odmah padne na pamet Bruno Kovačević. Ali ako mislite da bi u tu skupinu valjalo možda uvrstiti i vijećnike Programskog vijeća HRT-a, varate se. Oni su upravo tamo gdje trebaju biti i znaju zašto su postavljeni tamo. Kao što zna i onaj koji ih je tamo postavio. Za one koji možda nisu pratili – Programsko vijeće HRT-a naljutio je prilog o padu Vukovara u kojem su korišteni tonski zapisi u koje autori priloga i urednici nisu imali razloga sumnjati jer je njihova autentičnost potvrđena, a zapisi već emitirani prije šest godina. Skandalozni zahtjev za istragom i optužbe Vijeća o "pravim razlozima" emitiranja priloga naljutili su Zorana Šprajca i Stipu Alfiera koji su na zahtjev odgovorili, javno u Dnevniku, pa su dobili suspenziju s uredničkih mjesta, a Elizabeti Gojan, koja im je dala podršku u ime ogranka Novinarskog društva, ukinuta je emisija.
Emitirani zvučni zapisi, naime, bacaju jarko svjetlo na strašan odnos predsjednika Franje Tuđmana i tadašnje vlasti prema Vukovaru, a to je nešto što branitelji hrvatskog nacionalnog interesa smatraju da nije u hrvatskom nacionalnom interesu. Jer hrvatski nacionalni interes nije istina, već je ono što branitelji hrvatskog nacionalnog interesa kažu da jest. Dakle, nisu vijećnici nekompetentni za posao koji obavljaju, kao što je to natuknuo kolega Šprajc. Vijećnici su pravi ljudi na pravome mjestu i dobro znaju koji im je zadatak.
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 26 pro 2011 17:48 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
Smislow je napisao: A svaki školovani časnik će reći da je srpska vojska u Vukovaru napravila užasne zločine iz čiste mržnje, niko pametan ne osvaja grad ulicu po ulicu kad ga imaš u okruženju i samo je pitanje vremena kad će ljudi u gradu izgladnjeti, porazbolijevat se i na kraju predat grad. Netaknut. Smislow, bez želje za produbljivanjem ionako teške i bolne teme, moram ti samo skrenuti pažnju na vrijeme bitke za Falujju u Iraku. Ameri su mjesecima pokušavali smrdati Falujju ali nisu uspjevali. Tada su se sjetili V. Kadijevića, dali mu imunitet i pozvali ga. Uz plaću od 300.000 dolara mjesečno davao im je savjetničke usluge vezane ISKLJUČIVO za bitku za Faluju. Po istom VU receptu je rušio kamen po kamen, kuću po kuću i nakon 3 mjeseca (bez da je ijedan novinar imao pristup) Ameri su napokon osvojili Falujju. Rezultat - više od 1/3 poginulih USA vojnika je poginulo u Falujji... Nije teško zaključiti zašto hrvatska nikad nije optužila generala Panića koji je nakon pogibije g. Bratića poslan da sredi stanje oko Vukovara za sve zločine, već jedno IPD-ovsko prdekalo poput Šljivančanina, koji nije imao nikakvu vlast u tadašnjoj JNA. Sapienti sat... Da ne kažem da je "brčina Domazet" do prosinca 92 sjedio u generalštabu u Beogradu, pa je valjda i on zapovjedno odgovoran za Vukovar...a možda i Posavinu... Ako nekog baš zanima, jedan od prvih dragovoljaca s područja SB-a preziva se Milošević, školovani je kadar JNA i svojim znanjem je spasio nebrojene živote koje su kojekakvi birtijaši i ostali šljam željan slave slali u samoubilačke misije. Ili primjer broj 2 - dečko pobjegne iz Slovenije u lipnju 91, prijavi se našima i ode prespavati doma. Ujutro dolazi vojna kampanjola i odvodi ga u Vukovar - na stranu JNA. Samo zato jer je nekom smetalo njegovo ime. Jer nije Hrvat a vjerovao je istima. Vjeruj mi, danas da znam tko ga je otkucao, osobno bi mu presudio!!! Slažem se s postupkom Zorana Šprajca, bez obzira kako se želi zvati i ima li čiste čarape ili ne. Toliko! O nekim postupcima "velikih domoljuba" drugom prilikom...
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 18:38. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 18:38. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |