|
.
Sada je: 25 tra 2026 18:38. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 18:38. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 13:22 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
Pa istina boli, pa je ne volimo, simple as that. 
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Ptichicaa
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 14:02 |
|
|
Mene je mama učila da ne lažem ali sam primjetila da i ona laže kao i svi a pogotovo barbe i tete sa TV-a. Od istine se svi samo naljute i poubijaju. Kak onda drži vodu ona ''Ko laže, taj i krade. Ko krade, taj i ubija.''? Ne valja laž, ne valja istina. Šta valja. CHROMEX je napisao: Naravoučenije: NE GLEDATI TV, BAR NE DNEVNIKEUzmeš novine, bar imaš za potpalu vatre.  Evo napokon jedna pametna. Tv je ionako samo za brain wash i za uvalit čovika u crnjak, pogotovo dnevnik. GLEDAJMO CRTIĆE! 
_________________  Sve što rastaviš, muž sastavi prije ili poslije.  .............(  .........  ) 
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 14:11 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 19:03 Postovi: 683 Lokacija: Ispod Sljemena!
|
Od svih dana u godini razdoblje od 17. do 21. studenoga nije vrijeme za kritički diskurs o Vukovaru. To su dani kada Vukovar i sve one koji su za njega izravno i emotivno vezani treba pustiti da na miru i dostojanstveno obilježe još jednu godišnjicu kada je svršeno ubijanje grada i završena jedna a počinjala druga - prognanička i zatvorenička agonija. Hmmm.. a zašto je to moralo biti tempirano baš tada, zašto se on drznuo spomenuti tabu temu baš tada?! Pa imao je lijepih prilika mnogo puta prije, ali eto nije. I sad sam ja uvjeren kako je Šprajcu jako stalo do nacionalnih interesa, do njegove voljene domovine Hrvatske i istine prije svega, pa i prije njegovih osobnih interesa. Ne znam, ali znam ponešto osobno jer sam bio sudionik tadašnjih događanja dok Šprajca nije bilo niti blizu (a danas mu je tako jako stalo), kao niti svih ostalih. Treba saslušati svjedoke tih događanja i usporediti priće, a ne samo snimke izvucene iz konteksta. Treba se saslušati Tus koji bi trebao objasniti zašto se krenulo sa probojem u Vukovar istovremeno kad je bilo dogovoreno primirje i izvlačenje ranjenika po koje je krenuo konvoj iz Đakova. Treba se pomno razmotriti izjava Rašete koji je još krajem kolovoza 1991. ismijavao hrvatske novinare tvrdeći da JNA ne napada Vukovar, kao što je 14. rujna u Uredu predsjednika hrvatske Vlade cinično tvrdio da JNA nema ni jedan tenk u okolici Vukovara. Treba se proučiti ratni plan JNA koji je iznio Kadijević i zašto se od tog plana nakon neuspjele mobilizacije u Srbiji odustalo jer je Vukovar po tom planu trebao biti samo blokiran, a nakon reduciranog plana Vukovar mora pasti.. Vukovar mora biti osvojen. Treba se sagledati optužnica Glavaševića i kada je ona nastala. Iz aviona JNA su po Slavoniji bacani leci s nazivom Optužnica i potpisom Odbora za zaštitu Jastreba. Radenko Radojčić je 1994. posvjedočio da je taj letak nastao u Odjeljenju sigurnosti Ratnog zrakoplovstva JNA na temelju jednog prisluškivanog Dedakovićevog razgovora. Zasigurno je Optužnica emocionalno vrlo jaka, ali isto tako treba sagledati elemente u kojem okruženju i vremenu je nastala, a ne pritom s njom samo mahati ispred nosa. Treba pitati Borkovića zašto je odbio ponudu od predstavnika Međunarodnog Crvenog križa da se po uzoru na Ilok organizira izvlačenje stanovništva iz grada. Treba vidjeti kako i kada su nastali tonski zapisi (jer su nedatirani) razgovora Tuđmana i Dedakovića. Treba uzeti o obzir svjedočenje i izjave bivšeg oficira sigurnosti JNA Mustafe Čandić. I još mnogo toga treba uzeti u obzir kako bi se realno napravio prilog o tom vremenu i tom događanju. Ali ne.. jednostavnije je zbrda-zdola pustiti montirani prilog za kojeg je očekivati da će samom svojom objavom vrlo uzburkati strasti i još jednostavnije ga je predočiti kao "dokaz" izdaje. Eh moj Šprajc.. pa ti si i božićnu čestitku Pape preuredio na način kako je tebi pasalo. 
|
 |
|
Tara
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 14:43 |
|
|
|
evo da se i ja malo nadovežem.... nisam u ono vrijeme bila ni blizu Vukovaru pa s te strane ne govorim "iz prve ruke", ali sam onih dana, na tzv. "proboju" izgubila zaručnika i u isto sam vrijeme, kao ravnateljica Crvenog križa bila vrlo... ali vrlo blizu Vukovarcima. Dado, ak Vukovar nije žrtvovan, ja imam samo 2 pitanja: 1. zašto sam ja (i svi koji su u ono doba bili uključeni u zbrinjavanje djece Vukovara u mojoj općini) dobila depešu iz Zagreba da vratim 10 autobusa vukovarske djece u Vukovar nepunih deset dana prije njegovog pada?... iako sam se stvarno tada jako protivila tome, nisam uspjela zaustaviti njihov odlazak, samo sam pokrenula kasniju hajku na sebe 2. zašto je moj zaručnik poginuo u "proboju" na Vukovar 14.11.1991. samo zato jer nisu došle i druge jedinice koje su morale biti tamo i jer je njegova jedinica (ZNG Osijek) natjerana u stupicu i preživjelo ih je samo dvoje (čudno... preživjeli su zapovjednici)?
e, kad mi odgovoriš na ova 2 jednostavna pitanja počet ću razmišljati o tome da Vukovar ipak nije bio žrtvovan i da se sve to samo slučajno desilo jer je JNA bila puno jača i sposobnija, a do tada me nitko nemre uvjeriti u suprotno.
_________________ Prijatelji su kao anđeli koji te podignu kad tvoja krila zaborave letjeti
|
|
 |
|
 |
|
Tara
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 14:49 |
|
|
|
... a št se tiče šprajca... svaka je istina dobrodošla, fala bogu da imamo novinare dovoljno hrabre da o tome i javno progovore!
... a prigoda? pa zar nema bolje prigode od obilježavanja godišnjice?
Vjeruj mi, Dado... ima još jaaaako puno istina koje se neznaju, a nadam se da će se ipak, prije ili poslije i one saznati, kao npr. oslobađanje pa prepuštanje teritorija, igrice sa razmjenama zarobljenika itd... da ne nabrajam.
_________________ Prijatelji su kao anđeli koji te podignu kad tvoja krila zaborave letjeti
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 15:44 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Ha.. Tara.. a kak bi ti sad htjela da ti ja ponudim odgovore na nešto što je jako teško odgovoriti. I pritom treba uzeti u obzir sveukupna događanja u Hrvatskoj u to vrijeme.
Za djecu ti ne znam. Samo znam da nisu vračeni kao što ti kažeš deset dana prije pada Vukovara iz jednostavnog razloga što tada više nitko nije mogao uci u Vukovar. Koliko ja znam djeca su vračena sa organiziranog ljetovanja krajem kolovoza kada se sa istima vratio i današnji savjetnik predsjednika PMF. Tada su tek počele padati prve granate na grad i tada je to bilo vrijeme sukoba niskog intenziteta. Možda su vracena zato što se do zadnjeg trenutka vjerovalo da se neće ispaliti nekoliko milijuna projektila na grad, a da pritom međunarodna zajednica hladno okrene glavu na drugu stranu. Mislim da bi na to pitanje najbolje mogao odgovoriti Marin Vidić Bili. Stvarno ne bih znao odgovoriti na to tvoje pitanje, ali isto tako bih mogao postaviti protupitanje. Zašto su ostala djeca u Sarajevu.. ili u Dubrovniku.. ili u Gospiću.. ili ... ? Gdje se trebalo (po tvom mišljenju) tada skloniti na sigurno i gdje se moglo računati da će biti sigurnije? Svi mi volimo vjerovati u teorije zavjere o padu Vukovara, a njih najčešće šire ljudi koji su danas svi redom veliki stratezi i dušebrižnici hrvatskih branitelja, a od mobilizacije su bježali kao vrag od tamjana, i usput su te iste branitelje opstruirali gdje god su stigli. Dalje u svezi odgovora na tvoja pitanja je opet protupitanje tebi. A da li ti znaš koliko je proboja za Vukovar bilo i kako su neuspješno završili? Znaš li ti koliko bitaka je istovremeno vođeno u Hrvatskoj u tom momentu, a koliko je pritom bilo branitelja i naoružanja, kao i znanja o vojnim vještinama? Znaš li ti da su u neposrednoj blizini Vukovara gradovi kao što su Osijek, Đakovo, Vinkovci koji su isto tako bili sa slabom obranom? Treba biti sudionik toga svega skupa pa onda realno sagledati što se moglo i kako se moglo. Najlakše je kasnije biti pametan i biti general sa svim zvanjima i znanjima. A pitao bih ja tebe kako bi ti svoje znanje upotrijebila u tadašnjim momentima kad je sve zbrda-zdola, kad ne znaš tko je lijevo od tebe, a tko desno, kad ne znaš tko je ispred, a tko iza. Ne znam.. tko nije bio u takvim situacijama, teško da takvo što uopće može shvatiti i razumjeti. Isto kao što ja ne mogu pojmiti kako je to bilo u logorima, iako imam prijatelje koji su to preživjeli. A jednostavno ne mogu zato što se ne mogu staviti u tu situaciju koju nisam preživio. Ali zato mogu u hrpu drugih situacija koje sam preživio i doživio, kao i bio svjedok događanja. Znam samo da u slučaju da su Hrvatska ili Vukovar bili izdani, tada ih danas ne bi niti bilo. Nemoj nikako misliti da ja ne daj Bože nekoga štitim ili branim jer kao što sam već jednom rekao.. sve je to ista banda. Ali da nabijem Zorana Jovanovića poznatijeg kao Zoran Šprajc na kitaru.. to stoji. I ne može mi nitko reči kako je to pošten i objektivan novinar. Ako tebe osobno zanimaju moja razmišljanja i promišljanja oko ratnih događanja u HR.. onda ću ti ih osobno i ispričati. A ne da preko foruma trkeljamo o stvarima o kojima jako malo ljudi zna samo jednu stranu price, koji puno toga znaju po sistemu rekla/kazala i sl.
|
 |
|
Tara
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 16:44 |
|
|
|
u jednom se slažem s tobom Dado.... ovo stvarno nije mjesto za diskusije o našoj povijesti. Bit će mi jako drago s tobom osobno razmijeniti sjećanja i iskustva.
Zvao se neko Jovanović ili Šprajc, za mene osobno nema nikakve veze, dali je on pošten i objektivan novinar, u to ne ulazim.... ja ga poznam kao urednika i voditelja dnevnika... dali su me njegova razmišljanja i dosjetke zabavili.... to sigurno jesu... da se javno obrušio na vlastite poslodavce i to stoji a i treba im netko nekada pokazati zube jer mi nije jasno zašto svi MORAMO plaćati HRT pretplatu a oni nas i dalje bombardiraju reklamama.... Na kraju, stvarno mi nije jasno zašto ga sada treba linčovati jer je glasno rekao ono što svi mislimo (ne u vezi Vukovara, nego u vezi HTV-a).
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 17:36 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Eh Tara.. uopće nije bitno kako se tko zove ili preziva. Po meni je bitno to zašto je mjenjao prezime i zašto se srami svog prezimena. E to je za mene ljigavo. Imao sam prijatelja koji je isto tako promjenio prezime zbog osobnog probitka (barem je on tako na to gledao). Njegova mama je zadržala udano prezime od pokojnog muža, njegovog oca, koji je kako sam kasnije cuo bio dobar čovjek. A ovaj moj je uzeo mamino djevojačko prezime jer je mislio kako će mu tako biti lakše i kao da će nešto prikriti. Tako da se desila apsurdna situacija kod jednog natječaja za radno mjesto u državnoj instituciji kojom prilikom sam bio dobro opran od strane nadležnih jer sam ga preporucio, a nakon provjere njegovog identiteta su ustanovili ovo što sam napisao. Ja tada to nisam znao i kasnije kada sam s njim razgovarao o tome otvoreno sam mu rekao da mu zamjeram što se zbog takvih pobuda odrekao prezimena od svog oca i od tada si više nismo dobri. HRT/HTV je već odavno u kurcu što se tiće objektivnosti, podobnosti, katedrale duha, blablabla... I ja sam među prvima ako treba voditi bitke sa tom institucijom! Ali Šprajc je stvarno zadnji koji se treba obrušavati na nekoga ili nešto. Jer.. vjeruj mi da je to napravio samo iz osobnih interesa i da ga živo boli kita za sve nas skupa i stanje općenito. Bitan je on.. samo on.. i opet on! Ne znam da li znaš, ali pred zgradom HTV-a se već oko dva mjeseca održava miran prosvjed - ZA slobodu medija, PROTIV cenzure! Tamo postoji tzv. Tent Cityj (Grad šatora). Ljudi su tamo na zimi već dva mjeseca danonoćno i ne odustaju.  I imaju podršku jednog djela građana što im donose kavu, čaj, hranu i ostale potrepštine. Ali nema ih u javnosti, nemaju širu podršku, medijski su blokirani, ljudi sjede rađe doma u toplom nego da im se pridruže. I onda jedan Šprajc zbog osobne koristi, a koristeci pritom i trenutnu situaciju, digne svoj glas znajuci da će hrpe ljudi (kojima su inaće TV i ostali kontrolirani pisani mediji jedini izvor informacija koje prihvacaju zdravo za gotovo) stati uz njega i podržati ga. I tako će on ispasti veliki junak ili simbol velike žrtve. Nebitno.. u oba slučaja je on taj koji će biti u centru pažnje. Istina.. može on možda i popušiti (iako teško) ali zato gotovo zasigurno može profitirati s obzirom na trenutnu smjenu vlasti i raspoloženje ljudi. Ako imaš želju, odvest ću te u prostorije HTV-a gdje možeš popričati s ljudima koji tamo svakodnevno rade pa da ti oni iznesu svoje viđenje dotićnog gospodina. A da se razumijemo.. ti isti ljudi mrze upravu iznad svega. Interesanto kako nema tako velike podrške ovih obićnih i promrzlih ljudi ispred HTV-a, a ima toliko velike podrške Zokiju?! Ili je i to kao ´91. - malobrojni su oni koji vole ovu zemlju i ne žale dati svoj život za nju ako treba, a mnogobrojni su oni koji su jaki samo na jeziku i na tipkovnici ili za šankom. Iako su mi ovi za šankom još nekako najdraži jer ne truju šire mase.
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 17:52 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
 ovo sa šankom mi se najviše dopada.Ende, da ne serem i dalje. 
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Ma zajebi, ovo necu presutit ... Postano: 22 pro 2011 17:53 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Sad sam odlucil.. neću uopće više pisati o toj temi! Svatko sam za sebe je dovoljan da izvuce zaključke iz nećeg.. negdje.. nekad.. 
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 18:38. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 18:38. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |