Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » HYDE PARK

[ 16 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: Čudo u Skoplju !!!
 Post Postano: 09 tra 2012 22:08 

Šteta što nema prijašnjih fotki pa da vidimo usporedbu. Nastranu čudo, ajmo teoretičari i kemijski inžinjeri, što bi ovo moglo biti.

Pretpostavljam da je neki spoj, možda kineske svijeće :lol: u kombinaciji sa nekom kemikalijom od boje potaknio ovaj proces. Jer koliko sam shvatio radi se o zlatnoj i crvenoj boji, pa možda su one nekog drukčijeg sastava u odnosu na ostatak slike....

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 tra 2012 22:13 

Ovo je u dvoristu crkve,ove mermerne ploce po kojima ljudi prolaze su stari spomenici i dijelovi starih grobova....

slika
slika
slika
slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 tra 2012 22:23 

Phil je napisao:
Šteta što nema prijašnjih fotki pa da vidimo usporedbu. Nastranu čudo, ajmo teoretičari i kemijski inžinjeri, što bi ovo moglo biti.

Pretpostavljam da je neki spoj, možda kineske svijeće :lol: u kombinaciji sa nekom kemikalijom od boje potaknio ovaj proces. Jer koliko sam shvatio radi se o zlatnoj i crvenoj boji, pa možda su one nekog drukčijeg sastava u odnosu na ostatak slike....

To sam probao da opisem,znaci freskopisi su bili mracni od dima....isti kao kod onih dijelova koji nisu procisceni,obnovljeni....ma meni licno nije potrebno jer ja dobro znam crkvu kakva je bila ali ako pronadjem stavicu obavezno ovde.

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 tra 2012 22:27 

I meni je palo na pamet da je to možda neka kemijska reakcija.Jedva čekam što će restauratori reći,ja o bojama nemam pojma!

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 tra 2012 22:32 

Karo je napisao:
Phil je napisao:

To sam probao da opisem,znaci freskopisi su bili mracni od dima....isti kao kod onih dijelova koji nisu procisceni,obnovljeni....ma meni licno nije potrebno jer ja dobro znam crkvu kakva je bila ali ako pronadjem stavicu obavezno ovde.

Baš se na onoj zadnjoj donjoj slici vidi zlatna boja kako svijetli. Ne znam jesi li upotrijebio blic pa je to još od odsjaja došlo toliko do izražaja, ali razlika se vidi u odnosu na ostatak slika. Vrlo zanimljivo. Nadam se da ćemo uskoro dobiti neko objašnjenje, iako ne mora značiti, s obzirom da koliko vidim ista se pojava dogodila u Rusiji, pa nije bilo objašnjenja. Jel možda znaš kada su slike naslikane? Na onim pločama su neke brojke koje ukazuju na 19 st.

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 tra 2012 23:01 

Crkva je gradjena pocetkom 19 st. na temeljima druge stare crkve a ta zemlja se vodi kao sveta jos od pamtiveka kako pise u raznim predanijama.Prvi ikonostas i freskopis su radjeni tad ali je crkva znatno unistena stoljecima a pogotovo 1963 godine za vreme katastrofalnog zemljotresa pa je nakon toga zadnji put dogradjivana a unutrasnjost restavrirana,mislim da je 1967 godine.Tu su i sitni radovi,popravke fasade i slicno sa njene spoljasne strane ali to je normalno s obzirom da se ne sme dopustiti da vlaga ili los krov uniste unutrasnjost ili oltar.

Povratak na vrh 

[ 16 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Početna » Ostalo » HYDE PARK

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club