Kad sam bio mali moj deda bi svako jutro obavezno kupio burek sa mesom i jogurt,to je bio zakon....obavezno svako jutro
...zbog toga je Karo kao mali imao 50 kila u prvom razredu na tacno 6 godina
Nego sto sam htio reci....
U blizini naseg stana u samom centru grada je bila burekdjilnica "Vanila" sa ubedljivo tada najboljim burekom koji je postojao.Taj specifican ukus se pamti godinama,prosto trazis taj njihov burek u svemu sto probas,on je reper a sve ostalo kopija."Vanila" se rebrendirala u "Zito Luks".burek je bio isto dobar,dobar je i danas ali....ipak ti nekako manjka neka sitnica,nesto...
Proslo je puno godina odkad sam zadnji put jeo taj najlepsi burek na svijetu sve dok nisam naleteo na mali ducan u blizini gde sad stanujem.Mali je bio sa mnom,vracali smo se iz skole pa usput nesto pazarimo i kazem aj da uzmem cetvrtinu bureka za sina....Kupujemo,mali se najeo i kaze:...Tata ne mogu vise,aj ti....
Prvi zalogaj i kraj...isti onaj burek koji sam jeo pre 30-tak godina !!! Ali bukvalno isti
Vracamo se natrag do ducana i pitam momka koji prodaje ko je majstor....Momak mi pokaze prstom na jednog starijeg coveka okrenut ledjima prema nas i kaze da je on majstor specijalno za burek ali da je gluh i da nisto ne cuje ali ako treba nesto pozvace ga.Ja mu objasnim u cemu je rijec,da je burek isti ko onaj itd...itd....pa momak se nasmije i kaze:..."Ovaj covjek je prvi burek majstor iz "Vanile"
Ne mogu da verujem da sam pronasao burek iz detinjstva,i to original !!!