Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » HYDE PARK

[ 13 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: Test zagrebackih bureka
 Post Postano: 20 ožu 2012 11:45 
Moderator

Corto ovo je o bureku, a ribice kod Mimice su uzgred.Iako bi ja rađe da se priča o Mimici, jer naš burek je :joj:
A kaj se tiće ribica, takvih nema na vascelom Jadranu, tamo ima čevapa. :belj:

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 ožu 2012 14:46 

Kad sam bio mali moj deda bi svako jutro obavezno kupio burek sa mesom i jogurt,to je bio zakon....obavezno svako jutro :)
...zbog toga je Karo kao mali imao 50 kila u prvom razredu na tacno 6 godina :rotfl:

Nego sto sam htio reci....
U blizini naseg stana u samom centru grada je bila burekdjilnica "Vanila" sa ubedljivo tada najboljim burekom koji je postojao.Taj specifican ukus se pamti godinama,prosto trazis taj njihov burek u svemu sto probas,on je reper a sve ostalo kopija."Vanila" se rebrendirala u "Zito Luks".burek je bio isto dobar,dobar je i danas ali....ipak ti nekako manjka neka sitnica,nesto...
Proslo je puno godina odkad sam zadnji put jeo taj najlepsi burek na svijetu sve dok nisam naleteo na mali ducan u blizini gde sad stanujem.Mali je bio sa mnom,vracali smo se iz skole pa usput nesto pazarimo i kazem aj da uzmem cetvrtinu bureka za sina....Kupujemo,mali se najeo i kaze:...Tata ne mogu vise,aj ti....
Prvi zalogaj i kraj...isti onaj burek koji sam jeo pre 30-tak godina !!! Ali bukvalno isti :alikako:
Vracamo se natrag do ducana i pitam momka koji prodaje ko je majstor....Momak mi pokaze prstom na jednog starijeg coveka okrenut ledjima prema nas i kaze da je on majstor specijalno za burek ali da je gluh i da nisto ne cuje ali ako treba nesto pozvace ga.Ja mu objasnim u cemu je rijec,da je burek isti ko onaj itd...itd....pa momak se nasmije i kaze:..."Ovaj covjek je prvi burek majstor iz "Vanile" :)
Ne mogu da verujem da sam pronasao burek iz detinjstva,i to original !!! :blje:

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 ožu 2012 15:42 

Ma to ti je jer si prestao pušiti, pa su se osjetila pročistila...
:rotfl:

Povratak na vrh 

[ 13 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Početna » Ostalo » HYDE PARK

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club