Igy_ZG je napisao:
Ja parim na 45W pa mi se svjedno čini da će mi cijela ta igra s parenjem s ovim novim propisima postati bitno skuplja. A uvjeren sam da će i bitno manje ljudi po novom prelaziti na e-cigarete. Više će ih se, ukoliko im je pušenje preskupo, okrenuti k duhanu na crno.
iskreno, sad baš sjedim na terasi kafića, jedva našo stol i to onak u ćošku do zida čisto da popijem kavu dok moje babe šopingiraju.
ostali stolovi puni, i na svakom stolu kutija pljugi ili tabakera (nisam vidio toliko tabakera u životu, valjda su ih ljudi pokupovali da ne moraju gledati ružne slike).
Frajer sjedi u kolicima s onom pipom na vratu i roka cigaretu... s njim za stolom dvije gospođe u kasnim 60tima isto uživaju u cigareti, hriplju ko gubavac, al pljugica je tu.
Katastrofa, najradje bi isprintao nekakav letak i dijelio ljudima po stolovima ko oni gluhonjemi žiceri...
No da se vratim na temu, ajmo ovak... 80-90% korisnika kupuje po trgovačkim centrima, za njih vrh ponude i najprodavanije tekućine su Virginia, Dekang, Liqua i Pink Fury.
Te tekućine nisu značajno promijenile cijenu (ili nisu uopće), Pink Fury je bio 25 kn 15ml, sad je 25kn 10ml... ostalo je sve isto kak je bilo i prije.
Ta populacija su generatori prihoda koji omogućavaju shopovima da prežive.
Te cijene se neće mijenjati sve dok ne dođu trošarine, kada i koliko će biti trošarina - ne zna se.
Većina ljudi i dalje ne kupuje duhan na crno, većina ljudi nisu vape entuzijasti i hobisti koji doma sami rade modove, coilove i miksaju tekućine.
Oni koji će htjeti prvenstveno zdraviju alternativu preči će na paru... ne zbog cijene već zbog zdravlja.
Da ih na kraju krajeva košta identično kao cigarete ponovo će, ako su pametni, početi pariti.
Osim toga ako se žele odviknuti pušenja (što je i najpametnije), a da je parenje isto skupo kao cigarete - ponovo će preći na parenje jer je to s vapingom lakše zbog postepenog smanjenja udjela nikotina u liquidima.