Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 vel 2025 01:02. Sada je: 14 vel 2025 01:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 60 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Novosti iz vaperskog svijeta
PostPostano: 28 svi 2017 18:46 

qark je napisao:
Parenje je ošlo u krivom smjeru "in the first place".... naravno da je sad cijena problem za one koji pare na 200W i potroše 100ml liquida dnevno.
Al to je identično kao da zapališ cijelu kutiju pljugi odjednom svaki put....to je nešto što ja recimo ne razumijem. Razumijem 20+ mg nikotina, al parit 1mg na 200w... onda ti nikotin ni ne treba.

Onaj ko je pušio kutiju ili dvije i davao dnevno 40kn ili više, parenje mu je još uvijek jeftinije (dok ne vidimo što će s trošarinama).

Onaj ko je prije htio pušit što jeftinije pušio je škiju i kupovao sve na crnjaka... njemu parenje nije isplativije već u startu.

moje mišljenje je da je većina počela parit prvestveno jer je zdravije i jer se bolje osjećaju.
Ušteda je i ovak i onak relativan pojam kad je parenje u pitanju s obzirom da je dobar dio korisnika/entuzijasta potrošio gomilu love na 20 tankova i 10 modova

Ja parim na 45W pa mi se svjedno čini da će mi cijela ta igra s parenjem s ovim novim propisima postati bitno skuplja. A uvjeren sam da će i bitno manje ljudi po novom prelaziti na e-cigarete. Više će ih se, ukoliko im je pušenje preskupo, okrenuti k duhanu na crno.

Povratak na vrh

PostPostano: 28 svi 2017 19:20 

Igy_ZG je napisao:
Ja parim na 45W pa mi se svjedno čini da će mi cijela ta igra s parenjem s ovim novim propisima postati bitno skuplja. A uvjeren sam da će i bitno manje ljudi po novom prelaziti na e-cigarete. Više će ih se, ukoliko im je pušenje preskupo, okrenuti k duhanu na crno.

iskreno, sad baš sjedim na terasi kafića, jedva našo stol i to onak u ćošku do zida čisto da popijem kavu dok moje babe šopingiraju.
ostali stolovi puni, i na svakom stolu kutija pljugi ili tabakera (nisam vidio toliko tabakera u životu, valjda su ih ljudi pokupovali da ne moraju gledati ružne slike).
Frajer sjedi u kolicima s onom pipom na vratu i roka cigaretu... s njim za stolom dvije gospođe u kasnim 60tima isto uživaju u cigareti, hriplju ko gubavac, al pljugica je tu.

Katastrofa, najradje bi isprintao nekakav letak i dijelio ljudima po stolovima ko oni gluhonjemi žiceri...

No da se vratim na temu, ajmo ovak... 80-90% korisnika kupuje po trgovačkim centrima, za njih vrh ponude i najprodavanije tekućine su Virginia, Dekang, Liqua i Pink Fury.
Te tekućine nisu značajno promijenile cijenu (ili nisu uopće), Pink Fury je bio 25 kn 15ml, sad je 25kn 10ml... ostalo je sve isto kak je bilo i prije.
Ta populacija su generatori prihoda koji omogućavaju shopovima da prežive.
Te cijene se neće mijenjati sve dok ne dođu trošarine, kada i koliko će biti trošarina - ne zna se.

Većina ljudi i dalje ne kupuje duhan na crno, većina ljudi nisu vape entuzijasti i hobisti koji doma sami rade modove, coilove i miksaju tekućine.

Oni koji će htjeti prvenstveno zdraviju alternativu preči će na paru... ne zbog cijene već zbog zdravlja.
Da ih na kraju krajeva košta identično kao cigarete ponovo će, ako su pametni, početi pariti.
Osim toga ako se žele odviknuti pušenja (što je i najpametnije), a da je parenje isto skupo kao cigarete - ponovo će preći na parenje jer je to s vapingom lakše zbog postepenog smanjenja udjela nikotina u liquidima.

Take a break, enjoy the Journey...
Journey - Premium e-liquid by AEON

Povratak na vrh

Naslov: Novosti iz vaperskog svijeta
PostPostano: 29 svi 2017 06:54 
Moderator

MisoKovacn00bie je napisao:
Istina...smisao je podignuti cijene i ubirati šlag kao i na cigaretama.
Kupnja duhana na crnjaka će opet postati najbolja opcija.
Jedan od najbitnijih faktora za prelazak na parenje osim zdravlja (nešto kao veliki bonus) je ukinut
i dalje će se ljudi odlučivati za parenje...ali imam feeling da će prelazak pasti za nekih 90-95%.
Bilo kako bilo...svi mi to otprilike sve znamo...samo se nadam da će se pojaviti više domaćih baza
i da će se tržište za nas postojeće a i za eventualno nove korisnike prilagoditi. Kao što sam glasao za
piratsku stranku...možda jednog dana se i pojavi stranka parioca (P bi stajalo za parioce) HDP, SDP2, HSLP, IDP, HNP...za njih bih definitivno glasao.

Nema veze da li je domaća ili strana baza, sve je to isto. Cijene su te koje jesu, to što se nešto proizvodi kod nas ne znači da je automatski jeftinije, welcome to EU. Zakon je isti za sve unutar unije, pa će tako i najvjerojatnije cijene biti više manje iste, neovisno o platežnoj moći domicilnih građana. Najbitniji faktor je zdravlje, a ne cijena. Bio paprika je uvijek skuplja višestruko od one iz Konzuma, zdravlje se dodatno plaća od kada se raspala bivša država i tako će biti i dalje....bar tako to ja vidim.

Sent from my F5 using Tapatalk

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 29 svi 2017 11:45 

fek0 je napisao:
Istina...smisao je podignuti cijene i ubirati šlag kao i na cigaretama.
Kupnja duhana na crnjaka će opet postati najbolja opcija.
Jedan od najbitnijih faktora za prelazak na parenje osim zdravlja (nešto kao veliki bonus) je ukinut
i dalje će se ljudi odlučivati za parenje...ali imam feeling da će prelazak pasti za nekih 90-95%.
Bilo kako bilo...svi mi to otprilike sve znamo...samo se nadam da će se pojaviti više domaćih baza
i da će se tržište za nas postojeće a i za eventualno nove korisnike prilagoditi. Kao što sam glasao za
piratsku stranku...možda jednog dana se i pojavi stranka parioca (P bi stajalo za parioce) HDP, SDP2, HSLP, IDP, HNP...za njih bih definitivno glasao.

Nema veze da li je domaća ili strana baza, sve je to isto. Cijene su te koje jesu, to što se nešto proizvodi kod nas ne znači da je automatski jeftinije, welcome to EU. Zakon je isti za sve unutar unije, pa će tako i najvjerojatnije cijene biti više manje iste, neovisno o platežnoj moći domicilnih građana. Najbitniji faktor je zdravlje, a ne cijena. Bio paprika je uvijek skuplja višestruko od one iz Konzuma, zdravlje se dodatno plaća od kada se raspala bivša država i tako će biti i dalje....bar tako to ja vidim.

Sent from my F5 using Tapatalk

To se zna...ali pod domaće sam se pogrešno izrazio...mislim na crnjaka...kao i duhan na crnjaka. :plus:

Ako koristiš pogrešnu bateriju...na mehaničkom modu...a složio si sebi sub ohm build...to je samo prirodna selekcija.

Povratak na vrh

PostPostano: 29 svi 2017 13:37 

To se zna...ali pod domaće sam se pogrešno izrazio...mislim na crnjaka...kao i duhan na crnjaka. :plus:
Ne bi bilo nikakvih problema da se negdje može nabaviti nikotinska baza. Da li bi na carini zaustavili Pink mule bazu iz Danske npr.?

Povratak na vrh

PostPostano: 29 svi 2017 13:59 

Pa u teoriji bi mogli odlučiti sve živo pratiti (sumnjam). Ako bilo gdje u EU ima za kupiti i da nisu jako velike količine...trebalo bi prolaziti.

Ako koristiš pogrešnu bateriju...na mehaničkom modu...a složio si sebi sub ohm build...to je samo prirodna selekcija.

Povratak na vrh

PostPostano: 29 svi 2017 14:43 

Pa u teoriji bi mogli odlučiti sve živo pratiti (sumnjam). Ako bilo gdje u EU ima za kupiti i da nisu jako velike količine...trebalo bi prolaziti.

EU=TPD=10 ml

Povratak na vrh

PostPostano: 29 svi 2017 14:57 

dampflok je napisao:

EU=TPD=10 ml

Još uvijek se kod nas veće količine mogu nabaviti...a vjerovatno se i u EU da nešto naći.
Sve je samo pitanje do kada...možda bude hrabrih još neko vrijeme. :hi:

Povratak na vrh

PostPostano: 29 svi 2017 16:59 

problem je u tome da ne odgovornost i eventualne kazne ne snosi samo kupac nego i trgovac.
tako da ako trgovac proda nekaj kaj ne smije može nastradat... sad dal će biti hrabrih ili ne, bumo vidli... po mom, nemaju svi mentalitet balkanaca...al bumo vidli.

Take a break, enjoy the Journey...
Journey - Premium e-liquid by AEON

Povratak na vrh

PostPostano: 29 svi 2017 17:56 

Podzrav ljudi

Vidim da se ovdje raspravlja o novom zakonu i problemima koje je donio pa ču pitati ovdje da ne otvaram novu temu.
Parim več 4 i pol godine s time da zadnjih godinu dana uopče nisam pratio vape forume ni ikakve novosti,skrasio se uz Kayfune,iStick 30W i DNA 30 Cloupor

Prije par dana sam saznao za taj novi zakon kad sam krenuo naručiti bazu sa Inawere(potrošio zalihu od 1.5L) i vidio obavijest tamo.
Ni u Ecigareti u Osijeku nemaju onu ArtVap bazu,dolazi tek za 2 tjedna i ne znaju od koliko mg če doči i da li če smjeti prodavati.

Koje su sad opcije za nabaviti bazu,nikakve?
Kupovati gotove tekučine za nenormalne cijene ili :( ?

Povratak na vrh

[ 60 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: