Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 06 pro 2019 16:15. Sada je: 06 pro 2019 16:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




 [ 260 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: kuhajmo zajedno
PostPostano: 20 lis 2011 22:17 
Online
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11010
Lokacija: Samobor
ili what ever
Ili - može i
Soli koliko oćeš da ti bude slano
Smućkat sve
al nije toliko bitno
al nije ni to toliko bitno

he he toliko mi se svidja tvoj nacin izrazavanja da cu ovo napraviti za vikend. Naravno uz nuzne izmjene.
:lol:

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: kuhajmo zajedno
PostPostano: 20 lis 2011 23:17 
Offline
Avatar

Pridružen: 19 ruj 2011 13:10
Postovi: 370
Lokacija: Split
Hehe, hajd baš mi je drago. :kam: Meni je ovo prije par god bilo toliko fino da mi je na nos više izašlo od prežderavanja. Još mi je bilo finije kad bi se uspilo ponekad ohladit par sati. Ak budeš šta izmjenio i bude ti se dopalo slobodno me prosvijetli, aj lav good upgrades. :slin:

_________________
:devil: Sve što rastaviš, muž sastavi prije ili poslije. :ali:.............( :alikako: .........:conf:) :kam:


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: kuhajmo zajedno
PostPostano: 21 lis 2011 08:18 
Offline
Avatar

Pridružen: 07 ožu 2011 11:16
Postovi: 2860
Lokacija: Slavonski Brod
Ptichicaa, recept je odlican, samo si u smjesu sira i vrhnja dodaj 2dl mineralne - radi cuda u ovakvim smjesama a kompletan nadjev se prozme istim okusom... :plus:

_________________
slika
Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules...
ipv Mini, Kaya lite v2+ klon


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: kuhajmo zajedno
PostPostano: 21 lis 2011 17:24 
Online
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11010
Lokacija: Samobor
Corto imas li ti dionice u Jamnickoj? :hmm:

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: kuhajmo zajedno
PostPostano: 21 lis 2011 22:43 
Offline
Avatar

Pridružen: 07 ožu 2011 11:16
Postovi: 2860
Lokacija: Slavonski Brod
Ma jok. Samo lipički koristim :51:
I za gemišt i za kuhanje...

A ona fora s gulašem i mineralnom je zbog toga da meso bude ranije kuhano. Mada mi s tehničke strane nije baš najjasnije i iskreno, češće čuvam lipički za gemišt :blje:

Neki dan sam isprobao UDO - stvarno je za prste polizati... samo sam sad u problemu - tjeraju me doma da kuham svaki dan :kuc:

_________________
slika
Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules...
ipv Mini, Kaya lite v2+ klon


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: kuhajmo zajedno
PostPostano: 22 lis 2011 06:45 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 03 ožu 2011 14:26
Postovi: 2515
Lokacija: Black Darling
Jamnica je zakon,Tu je kraj mene.
Opće je poznato da ugostitelji stavljaju jamničku u faširano meso, sa malo soda-bikarbone, pa rade ogromne čevape.Meso se napuhne, pa tako to ide.Kad se dinsta luk, ako vam se žuri, dobro je stavit jamnicu i soli, prije je gotovo.
Na žalost ne pijem gemište, ali od prije znam da je jamnička najbolja za tu vrstu miješanja vina i vode.Živio moj sused ivekslika

reklamaslika

_________________
slika Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: kuhajmo zajedno
PostPostano: 26 lis 2011 15:50 
Offline
Avatar

Pridružen: 19 ruj 2011 13:10
Postovi: 370
Lokacija: Split
Hm, jamnica. Ne bi mi nikad palo na pamet da to stavim u nadjev, samo u tijesto. Bumo probali.
A dragi Chromex, evo ćirim iz prikrajka, moram reć da mi je antena rekla da ti je neki djava al neću zabadat nos di mu nije misto samo se eto nadam se da nije ništ ozbiljno i da ćeš skoro bit ka curica. I mislim da je krajnje vrime da se pribaciš na Dalmatinsku spizu. Uglavnom, malo sam istraživala po netu vezano za veganstvo. Malo su pretjerali po mom mišljenju ali ima zgodnih recepata za istražit. Pošto mi meso zadnje vrime nešto ne paše, manta mi se od njega i nemam energije, lansirala sam mu odjeb na par dana da vidim oće li bit efekta. I moram reć da se osjećam super. Nisam za ideju odjexxvanja mesa iz prehrane skroz ali za smanjivanje svakako, mislim da ga nije potriba jest svaki dan, 1-2 tjedno il manje je dovoljno. Istražila sam kod starijih ljudi i oni kažu da se prije nije imalo za meso i da su ga jeli samo na blagdane il nedjeljom oni imućniji. Dakle može se. Inače, moj posao iziskiva dosta fizičke energije i ako ti se manta malo ga je teško radit kroz maglu. Zadnjih dana sam na namazu od slanutka, grahom s povrćem, riži bižima i nisam gladna ko što sam mislila da ću bit i imam energije ko vol. Zašto sam se navila...Radi Chromexa. Chromex, a da probaš malu detoksikaciju sa povrćem? By the way, kad sam već kod alternativnih prehrana evo ovaj namaz sam probala i super mi je pa ako još neko želi probat:

NAMAZ OD SLANUTKA

-200 gr il koliko oćeš slanutka kuhanog sa žličicom soli ( noć prije ostavljenog u vodi )
-2 režnja češnjaka
-limunov sok
-maslinovo ulje
-sezam (1-2 žlice il koliko oš)
-sol, papar
-žlicu isjeckanih listova od pretusimula
-voda u kojoj se kuhao slanutak

U posudu za miješanje stavit skuhani slanutak (kuhat ga oko 1h), sitno isjeckan češnjak, malo limunova soka, maslinovo ulje, sol, papar, žličicu sezama, petrusimul. Ja to sjeckam s električnom sjeckalicom, korisna stvarčica. Ako je presuh dodat tekućinu u kojoj se kuhao slantuak i maslinovo ulje dok ne bude lip za mazanje. Probavat i dodavat još začina od priloženih koji vam se sviđaju. Ja sezam malo popržim na suhoj tavi a dodam i kisele krastavce jer volim kiselo pa eto napominjem ak je uopće koga briga za to. Meni je fino.

Ispočetka mi je bio čudan okus al brzo sam se navikla al sad mi je mljac i jedva čekam da ogladnim.

To mažem na domaći kruh, ljepši je od kupovnog. :slin:
Živio nam Cromex! :zu: Ak ne bude vikao na mene radi ideje o zdravoj prehrani, stavit ću još koji zdravi recept od kojeg se osjećam sjajno cijeli dan-dva.
slika

_________________
:devil: Sve što rastaviš, muž sastavi prije ili poslije. :ali:.............( :alikako: .........:conf:) :kam:


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: kuhajmo zajedno
PostPostano: 26 lis 2011 17:39 
Offline
Avatar

Pridružen: 21 ruj 2011 15:00
Postovi: 2305
Sugo koje se u konobama obicno posluzuje uz njoke,pljukance itd.Ja preferiram junetinu ili mix junetina-divljac(Bambi).......


_________________
Ako ikad budemo išli u zatvor zbog ilegalnog skidanja muzike,
volio bih da nas razvrstaju po žanrovima...


slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: kuhajmo zajedno
PostPostano: 26 lis 2011 17:50 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 03 ožu 2011 14:26
Postovi: 2515
Lokacija: Black Darling
Za svaki šug (sugo) naravno da je najbolja junetina sa divjlači, Istarska kuhinja.Ima varijacij na temu, ali osnov je to, slažem se.
Pošto se bliži vrijeme kolinja,prikolji suseda da ne bi on tebe, najbolja je kombinacija za domače kobase-90% svinje, 10% vepra + dodaci.SAVRŠENO. :eat:

_________________
slika Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: kuhajmo zajedno
PostPostano: 01 stu 2011 11:15 
Online
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11010
Lokacija: Samobor
Jos par savjeta:

Slijepljena tjestenina - Postoje mnoge taktike kako da spriječite da vam se tjestenina slijepi prilikom kuhanja, no najvažnije je da ju kuhate u što većoj posudi i to u što slanijoj vodi. Preporučamo da 1 kilogram tjestenine kuhate u 8 do 10 litara vode. Pošto je ulje lakše od vode ne morate ga dodavati jer ono nema prevelikog utjecaja na sprječavanje tjestenine da se slijepi.

Zbogom plakanju prilikom čišćenja luka - Umjesto da žvačete čačkalicu za zube, koja nema, a ma baš nikakvo čarobno djelovanje, kako bi spriječili navalu suza prilikom čišćenja luka probajte koristiti što tanji i oštriji nož. Razlog je vrlo jednostavan, prilikom rezanja luka trgamo stanice što dovodi do kemijske reakcije i ispuštanja kiselih plinova koji nadražuju naše oči, a korištenjem tanjih i oštrih noževa smanjuje se količina uništenih stanica što u konačnici znači manje plinova i manje suza. Vaše oči možete poštedjeti da prije rezanja smrznete luk, da ga čistite pod mlazom hladne vode, zapalite svijeću prilikom čišćenja, te da nosite zaštitne naočale.

Svježa jaja - Kako bi prepoznali da li su jaja svježa ne morate ih razbijati i pomirisati, dovoljno je da ih stavite u posudu s vodom. Svježa jaja će potonuti na dno i bit će okrenuta na bok, nešto starija jaja će također potonuti na dno ali će dno posude dodirivati s jednim od vrhova,a pokvarena jaja će plutati na površini.

Čišćenje češnjaka - Ako nemate vremena čekati da se češnjak pošteno namoči u vodi, kako bi ga što brže i lakše očistili pokušajte režanj položiti na kuhinjsku dasku, te ga pošteno lupite širom stranom noža. Takav agresivni pristup omogućit će vam da lakše ogulite papirnatu koru, te da ne gubite svoje dragocjeno vrijeme.

Prašak za pecivo ili soda bikarbona - Ako ste se ikada pitali da li možete u nedostatku praška za pecivo koristiti sodu bikarbonu odgovor je ne. Iako je soda bikarbona sastavni dio praška za pecivo ona može upropastiti vaše jelo jer ostavlja gorki okus. U obrnutom slučaju, kada jelo zahtijeva bikarbonu, možete koristiti prstohvat praška za pecivo jer je njegov okus i kemijski sastav neutralan.

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 [ 260 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club