Hm, jamnica. Ne bi mi nikad palo na pamet da to stavim u nadjev, samo u tijesto. Bumo probali.
A dragi Chromex, evo ćirim iz prikrajka, moram reć da mi je antena rekla da ti je neki djava al neću zabadat nos di mu nije misto samo se eto nadam se da nije ništ ozbiljno i da ćeš skoro bit ka curica. I mislim da je krajnje vrime da se pribaciš na Dalmatinsku spizu. Uglavnom, malo sam istraživala po netu vezano za veganstvo. Malo su pretjerali po mom mišljenju ali ima zgodnih recepata za istražit. Pošto mi meso zadnje vrime nešto ne paše, manta mi se od njega i nemam energije, lansirala sam mu odjeb na par dana da vidim oće li bit efekta. I moram reć da se osjećam super. Nisam za ideju odjexxvanja mesa iz prehrane skroz ali za smanjivanje svakako, mislim da ga nije potriba jest svaki dan, 1-2 tjedno il manje je dovoljno. Istražila sam kod starijih ljudi i oni kažu da se prije nije imalo za meso i da su ga jeli samo na blagdane il nedjeljom oni imućniji. Dakle može se. Inače, moj posao iziskiva dosta fizičke energije i ako ti se manta malo ga je teško radit kroz maglu. Zadnjih dana sam na namazu od slanutka, grahom s povrćem, riži bižima i nisam gladna ko što sam mislila da ću bit i imam energije ko vol. Zašto sam se navila...Radi Chromexa. Chromex, a da probaš malu detoksikaciju sa povrćem? By the way, kad sam već kod alternativnih prehrana evo ovaj namaz sam probala i super mi je pa ako još neko želi probat:
NAMAZ OD SLANUTKA-200 gr il koliko oćeš slanutka kuhanog sa žličicom soli ( noć prije ostavljenog u vodi )
-2 režnja češnjaka
-limunov sok
-maslinovo ulje
-sezam (1-2 žlice il koliko oš)
-sol, papar
-žlicu isjeckanih listova od pretusimula
-voda u kojoj se kuhao slanutak
U posudu za miješanje stavit skuhani slanutak (kuhat ga oko 1h), sitno isjeckan češnjak, malo limunova soka, maslinovo ulje, sol, papar, žličicu sezama, petrusimul. Ja to sjeckam s električnom sjeckalicom, korisna stvarčica. Ako je presuh dodat tekućinu u kojoj se kuhao slantuak i maslinovo ulje dok ne bude lip za mazanje. Probavat i dodavat još začina od priloženih koji vam se sviđaju. Ja sezam malo popržim na suhoj tavi a dodam i kisele krastavce jer volim kiselo pa eto napominjem ak je uopće koga briga za to. Meni je fino.
Ispočetka mi je bio čudan okus al brzo sam se navikla al sad mi je mljac i jedva čekam da ogladnim.
To mažem na domaći kruh, ljepši je od kupovnog.
Živio nam Cromex!

Ak ne bude vikao na mene radi ideje o zdravoj prehrani, stavit ću još koji zdravi recept od kojeg se osjećam sjajno cijeli dan-dva.

Sve što rastaviš, muž sastavi prije ili poslije.

.............(

.........

)