to sam radio iz glave no otprilike ide
1kg glatkog brašna ( na moru sam radio sa domaćim brašnom koji je više kao graham, i naravno kiflice su puno ukusnije, a pošto sam imao tada i brašna od pira, ovo bijelo nisam niti koristio) tako da se može igrati sa brašnom tko kako voli
2 svježa kvasca
2 žlice šećera (može i manje, to ionako služi samo kao hrana za kvasac )
3jaja
0.5l mlijeka
1 dcl ulja ( po volji naravno, ako je malo masnije ulje tipa maslinovo,onda malo manje)
i ovaj puta sam dodao 1dcl tekućeg jogurta da budu mekane kiflice
sol po želji, vjerovatno mogu i začini u tijesto ( to nisam probao jer se nisam sjetio, no ima prilika

)
Ovako, zagrijte odmah to mlijeko (toliko da se da prst staviti u njega a da se ne opečete), te kada se zagrije odvojite malo u posudu u kojoj ste prethodno razmrvili kvasac i dodali šećer, to fino promiješate te dodate 3 žlice brašna, pa opet promiješate dok niste dobili nešto kao smjesu za palačinke, ostavite ili sastrane ili na lonac sa toplom vodom da se diže.
U posudi gdje ćete mijesiti tijesto stavite brašno sol te dodajte dignuti kvasac i promiješajte, onda dodajte ostale namirnice i mijesite (negdje sam čuo što duže to bolje)
Zagrijte pećnicu na 50stupnjeva i kada se malo zagrije slobodno ugasite te stavite da se tijesto odmori i digne u njoj.
To će trajati nekih 30ak minuta manje više.
Kada se tijesto digne po volji rezati i oblikovati, te premazati prije pečenja sa jajima, mlijekom ili mixom jaja i mlijeka, slobodno malo posolite, te sipajte što više parmezana kima sezama, čega god imate i što volite

Dobar tek
Dok mijesite tijesto možda će trebati dodat malo brašna, budete vidli
Zaboravio sam reći da su hrskave izvana a unutra mekane kao putar
Peče se na 180 stupnjeva 20ak minuta, kada dobe finu farbu odozdola i odozgora gotovi su, u protivnom će se presušiti