Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 16 tra 2024 19:08. Sada je: 16 tra 2024 19:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
 [ 31 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: MOLBA ZA SUDJELOVANJE VAPERA NA E-SAVJETOVANJU
PostPostano: 28 pro 2016 20:41 
Offline
Avatar

Pridružen: 31 srp 2012 11:16
Postovi: 864
Lokacija: Zagreb - Dubrava
Poštovani ,
Obraćamo ti se za zamolbom da proslijediš zajednici molbu nas koji se pokušavamo izboriti za bolji zakon kojim se reguliraju osobni isparivači. Trenutno smo došli u fazu kad naši dopisi više nemaju vrijednost bez potpore cijele zajednice. Ako se zajednica uključi, naše šanse su znatno veće.
Trenutno se u proceduri javnog savjetovanja nalazi nacrt Zakona o ograničavanju upotrebe duhanskih i srodnih proizvoda, a rok za stavljanje komentara ističe 09.01.2017. E-savjetovanje služi uključivanju javnosti u kreiranju Zakona, gdje je predlagatelj dužan odgovoriti na komentare javnosti. Komentari trebaju biti točni i precizni, jer u suprotnom predlagatelj odgovara opširno u smislu: „primljeno na znanje“ ili se poziva na direktivu: „propisano direktivom“.
Potreba za donošenjem ovog zakona ogleda se prvenstveno u zajedničkom tržištu EU, jer proizvod koji se plasira u jednu državu članicu EU, dostupan je bez daljnjih kontrola u svim drugim državama članicama.
PROBLEM ZAKONA
Premda smo svi očekivali da će ono što je zdravorazumski, ali i istraživački potvrđeno, a to je ne štetnost ovog proizvoda, pred očima stručnjaka biti još jasnije, te će se dozvoliti ako ne i poticati upotreba ovog proizvoda, novim prijedlogom Zakona svi korisnici postaju, zakonski gledano, ponovno pušači, a osobni isparivači postaju cigarete. Doduše, ako neka farmaceutska kompanija registrira neki proizvod kao medicinsko pomagalo ili lijek, tada taj isti proizvod se izuzima iz ovog Zakona. Ne želimo niti razmišljati kolika bi bila cijena „medicinskog“ AIO seta ili medicinske e-tekućine.
Ovim zakonom se brže od planiranog zatvaraju vrata tisućama pušača koji žele prestati pušiti, jer stručnjaci iz Povjerenstva nisu prepoznali rezultate istraživanja Public health Englanda ili poslušali preporuke UK Royal College of physician, koje govore o ne postojanju štetnosti i preporukama za poticanje pušača za korištenje elektroničkih cigareta. Naši stručnjaci koji su odlučivali o ovom proizvodu vidjeli su potpuno jednaku stvar u isparavanju tekućine i izgaranju duhana, kod njih razlika ne postoji. Za njih postoji samo medicinski priznati postupak odvikavanja uz pomoć flastera ili nikotinskih kauguma, s kojima usput rečeno nitko nije prestao pušiti. Ako im je intencija bila da nitko ne prestane pušiti, zasigurno bi ovakav Zakon napisali.
DIREKTIVA I HRVATSKA
Direktiva EU je obvezna za sve države članice i sama direktiva regulira maksimalne vrijednosti i određena opća pravila. Npr., direktiva propisuje max. udio nikotina od 20mg/ml u e-tekućinama, te ostavlja državi članici da može i zabraniti prodaju e-tekućina s nikotinom ili spustiti vrijednost na primjerice 10ml/mg. Također, direktiva ne zabranjuje prekograničnu prodaju ili internet prodaju, ali nacionalna zakonodavstva to mogu napraviti. Nadalje, direktiva ne brani niti upotrebu isparivača u zatvorenom javnom prostoru, zabranu izlaganja proizvoda i sl.
Zabrane koje su predložene ovim Zakonom kreiralo je naše Povjerenstvo. Usputno je spomenuti da je to isto Povjerenstvo svojom strategijom ograničavanja upotrebe duhanskih proizvoda uspjelo smanjiti broj pušača u četiri godine (Pilar, 2011-2015.) za čak 0,6%, što je na razini statističke pogreške, dok je elektronička cigareta u istom periodu „preobratila“ 4% pušača (isto istraživanje). I sada, oni koji se deklarativno bore protiv pušenja žele zabraniti elektroničke cigarete, premda oni nikad neće upotrijebiti riječ „zabrana“ već će koristiti pojam „regulacija“. Također, povjerenstvo smatra da s obzirom na to kako nitko ne komentira Zakon, da su oni kvalitetno odradili svoj posao. Pokažimo im da su gadno pogriješili!
UDRUGA CROOHM
Udruga u osnivanju Croohm kao predstavnik korisnika ovih proizvoda i zaposlenih u ovoj djelatnosti poziva sve koji smatraju da se nad svima nama vrši nasilje, neka iskažu to na stranicama e-savjetovanja do 09.01.2017. Potrebno je registrirati se i ispod članka kojim niste zadovoljni ostaviti komentar.
Najvažnije što smatramo da je pogrešno sa Zakonom je:
Članak 25.
(1) Zabranjuje se pušenje duhanskih i srodnih proizvoda, biljnih proizvoda i uporaba elektroničkih cigareta s ili bez nikotinskog punjenja i vodenih lula u svim zatvorenim javnim prostorima.

Predlažemo da svaki javni prostor samostalno može odlučivati o upotrebi elektroničkih cigareta u svom prostoru. Npr. Ikea ih je zabranila i bez Zakona i svi koji dolaze tamo jasno su upoznati s tim i neće ih koristiti.
Prijedlog izmjena:
Članak 25. st. (1) „Zabranjuje se pušenje duhanskih proizvoda, biljnih proizvoda i vodenih lula u svima zatvorenim javnim prostorima.
Članak 22.
(2) Zabranjena je izravna i neizravna promidžba i oglašavanje proizvoda iz stavka 1. ovoga članka. Pod izravnom promidžbom proizvoda iz stavka 1. ovoga članka smatra se i izlaganje pojedinačnih pakiranja cigareta i ostalih duhanskih i srodnih proizvoda, elektroničkih cigareta, spremnika za punjenje i uložaka za jednokratnu uporabu na vidljivim pozicijama u i na prodajnim mjestima, bilo koje vrste, gdje se prodaju duhanski i srodni proizvodi, uključujući ponudu tih proizvoda.

Ne razumijemo koja je racionalna osnova za skrivanje ovih proizvoda. Štoviše, skrivat će se tekućine s nikotinom, dok se one bez nikotina neće skrivati?! Predlažemo izuzimanje elektroničkih cigareta i opreme iz ovog članka

Prijedlog izmjena:
Zabranjena je izravna i neizravna promidžba i oglašavanje proizvoda iz stavka 1. ovoga članka. Pod izravnom promidžbom proizvoda iz stavka 1. ovoga članka smatra se i izlaganje pojedinačnih pakiranja cigareta i ostalih duhanskih i srodnih proizvoda, elektroničkih cigareta, spremnika za punjenje i uložaka za jednokratnu uporabu na vidljivim pozicijama u i na prodajnim mjestima, bilo koje vrste, gdje se prodaju duhanski i srodni proizvodi za pušenje, uključujući ponudu tih proizvoda.

Članak 23.
7) Zabranjuje se prodaja i kupnja proizvoda iz stavka 1. ovoga članka, kao i spremnika za punjenje i uložaka za jednokratnu uporabu putem Interneta, kao i prekogranična prodaja na daljinu.

Ukidanjem prekogranične i internet prodaje, sva mjesta koja nemaju specijalizirane dućane e-cigareta ostat će zakinuta za dostupnost i mogućnost kupovine ovih proizvoda. Direktiva zabranjuje prekograničnu prodaju, ali apsolutno ništa ne govori o internet prodaji unutar zemlje članice.

Prijedlog izmjena:
Članak 23. st. (7) „Zabranjuje se prekogranična prodaja na daljinu proizvoda iz stavka 1. ovog članka.“

Iako postoje još mnogi problematični dijelovi, trenutno sada želimo isključivo osvijestiti javnost što je ključno od onoga što se može promijeniti, te vas molimo da izrazite i Vi svoje mišljenje tamo gdje je najpotrebnije: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/Dashboard
Za sva pitanja zajednice stavljam se na raspolaganje.

UDRUGA CROOHM
Predsjednik: Filip Tokić

direktan link na stranicu : https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainS ... ityId=4483

_________________
Ako gurneš ruku u čašu sumporne kiseline
primjetit češ da čaša nema dno !!!


Mod: Ono s baterijama
Atty: Ono kaj stvara paru i ne nije lonac

slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: MOLBA ZA SUDJELOVANJE VAPERA NA E-SAVJETOVANJU
PostPostano: 28 pro 2016 21:35 
Offline
Avatar

Pridružen: 24 ruj 2015 15:21
Postovi: 204
Lokacija: Ploče
Emilio Cvitanović

komentirano :plus:

_________________
Mod: Picolibri PyraSQ, Quter
BF: SoulS, Haku Phenom


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: MOLBA ZA SUDJELOVANJE VAPERA NA E-SAVJETOVANJU
PostPostano: 28 pro 2016 21:42 
Offline
Avatar

Pridružen: 28 stu 2015 18:30
Postovi: 426
Lokacija: Zagreb, Gajnice
svi bi trebali komentirati...

odvojite 30 minuta za obratiti pozornost na par članaka i napisati nešto smisleno... nemojte se kasnije plakati ako to ne učinite.

_________________
Mod: VTwo mini, VF Stout, Reuleaux RXS, SDNA 75
Atty: UTA2 x4, Rose v2, Taifun GT1

Take a break, enjoy the Journey...
Journey - Premium e-liquid by AEON


Povratak na vrh
  
 
 Naslov:
PostPostano: 29 pro 2016 02:55 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 03 srp 2013 23:59
Postovi: 2106
Lokacija: Samobor
Ili odite citat konentare od mene i webneta i kopirajte sa malim izmjenama konstrukcija recenica....

Poslano sa mog SM-N910F koristeći Tapatalk

_________________
Mods : Givo, SX mini, Vaporesso Target, SMPL, Dovpo gx200
Atty : Lancia, NarDa, Yep RDA, Kayfun lite v2+, Soul,

Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwar
instagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/
facebook : https://www.facebook.com/sashasedmak
web: http://baby-viking.com

slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: MOLBA ZA SUDJELOVANJE VAPERA NA E-SAVJETOVANJU
PostPostano: 29 pro 2016 09:54 
Offline
Avatar

Pridružen: 28 stu 2015 18:30
Postovi: 426
Lokacija: Zagreb, Gajnice
Za sve one koji misle da smo već pričali o toj temi i ništa se nije desilo... nije se desilo ništa zato što je zakonom predviđen rok prilagodbe koji traje do negdje kraja prvog kvartala 2017.
Nakon tog datuma je zakon na punoj snazi u EU zajedno sa svim ograničenjima itd

_________________
Mod: VTwo mini, VF Stout, Reuleaux RXS, SDNA 75
Atty: UTA2 x4, Rose v2, Taifun GT1

Take a break, enjoy the Journey...
Journey - Premium e-liquid by AEON


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: MOLBA ZA SUDJELOVANJE VAPERA NA E-SAVJETOVANJU
PostPostano: 29 pro 2016 13:30 
Offline
Avatar

Pridružen: 16 svi 2016 12:15
Postovi: 361
Lokacija: Zagreb
Ljuta para na ljuti zakon.
Brojke i slova :shake:
pa i ja komentirah na E-savjetovanju.

_________________
Taifun GT i GS, Heron V2, Le Zephyr, Doggystyle 2K16, UTA2, RSBT, Magoo, Kanger Subtank Mini V2, eXpromiser V1.3., Kayfun lite v2+, Kayfun V3 Mini


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: MOLBA ZA SUDJELOVANJE VAPERA NA E-SAVJETOVANJU
PostPostano: 29 pro 2016 15:47 
Offline
Avatar

Pridružen: 04 vel 2013 16:14
Postovi: 558
Lokacija: Solin
Eno im i ja održah "lekciju"... valjda će svo to komentiranje urodit nekakvim plodom...
Najgore je kad ljudi šute. To je za zakonodavce "prešutni blagoslov" da oni mogu radit šta ih je volja. Zato nam i je ovako kako je...

_________________
slika
iStick Pico + Merlin RTA, iStick 40W TC + Kayfun Lite Pawns


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: MOLBA ZA SUDJELOVANJE VAPERA NA E-SAVJETOVANJU
PostPostano: 30 pro 2016 15:58 
Offline
Avatar

Pridružen: 28 stu 2015 18:30
Postovi: 426
Lokacija: Zagreb, Gajnice
Što ste sad stali facebook borci... ostavljajte komentare na glupi zakon

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainS ... ityId=4483

_________________
Mod: VTwo mini, VF Stout, Reuleaux RXS, SDNA 75
Atty: UTA2 x4, Rose v2, Taifun GT1

Take a break, enjoy the Journey...
Journey - Premium e-liquid by AEON


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: MOLBA ZA SUDJELOVANJE VAPERA NA E-SAVJETOVANJU
PostPostano: 30 pro 2016 21:04 
Offline

Pridružen: 30 stu 2012 23:08
Postovi: 2488
Lokacija: Njemačka
Odradio!!

_________________
Medo


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: MOLBA ZA SUDJELOVANJE VAPERA NA E-SAVJETOVANJU
PostPostano: 30 pro 2016 21:11 
Offline
Avatar

Pridružen: 24 ruj 2015 15:21
Postovi: 204
Lokacija: Ploče
Postoji i hvale vrijedna inicijativa za organiziranjem prosvjeda... ima se dosta vrimena za organizirat

slika

_________________
Mod: Picolibri PyraSQ, Quter
BF: SoulS, Haku Phenom


Povratak na vrh
  
 
 [ 31 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club