Kao što su mnogi članovi prije mene napisali svoj početak, tako sam i ja sa svojom pričom o početku i kraju korištenja analognih cigareta.
Davno prije nekih 17 godina unazad, nalazio sam se na rođendanu u vinogradu kod frendice (neznam što je bilo u vinu, ali do tada zakleti anti pušač, zapalio jednu cigaretu), te je sve bilo nekih 1 godine "rekreativno" tijekom vikenda, povremeno samo u školi tijekom odmora, sve dok nije došao i po mene veliki dan i prelazak na Akademiju u Zagrebu, sloboda samo odlučivanja dovela, do korištenja sve više analognih cigareta u najboljim danima 1 kutija a u lošim i 2, što je unazad dvije godine pogotovo dovelo do količine od 1-2 kutije 100S dnevno i to pod mus, pogotovo na poslu, da bi nekih jednu godinu unazad, pošto sam rodom iz Podravine, dobivao besplatno duhan za svoje potrebe, e tu su krenuli po mene još veći problemi, što ću kasnije objasniti, misleći da je kriv "domaći" duhan, prelazim ponovno na kupovne, ali pomaka nema, te tražim izlaz iz pakla duhana...
Kao što sam spomenuo problemi korištenja duhanskih cigareta su bili sljedeći i to pogotovo izraženih zadnjih godinu dana korištenja, kao što je otežano disanje, probadanje u prsima, kašalj tijekom cijelog dana, iskašljavanje neznam nit sam čega iz tijela, nedostatak kondicije, problemi sa sinusima (učestale glavobolje), što su me navele na traženje alternative koja je zdravija od same cigarete, jer niti sam neznam koliko puta sam prestajao pušti i to nikotinske žvakaće, flastere, na prazno, ali uvijek bi se vratio samoj cigareti i tada mi se ukazala sama prilika dolaskom kod strica u posjetu, gdje sam spomenuo mogućnost korištenje e-cigarete i da sve više razmišljam o tome, ali da bi prije htio probati, na što on u tom trenutku vadi prije nekih 2-3 godine stari set koji je sam koristio (naravno odustao jer nije uhvatio pravu stvar u ruke) u početku, ali samo baterije, jer odoh ja odmah u Garden Mall i kupim sebi T3D isparivač, KTS tekućinu USA mix, probam i vidi čuda sijelo mi kao budali šamar.
E sada nisam kao ostali već sa dužim stažem korištenja e-cigarete, nego istu koristim nekih 3 mjeseca, ali evo mojih pomaka nakon početnog privikavanja, prestao sam iskašljavati čudesa van svog tijela, manje se umaram, vračaju mi se mirisi i okusi, opće stanje mog tijela odlično, pronašao sam ono što mi odgovara i radi čega sam sretan (osim moje žene, koja misli da je pala magla u stanu, ali se ne žali na smrad i ne viče, IZLAZI VAN PUŠITI).
E sada ono što me je fasciniralo prilikom početka korištenja e-cigarete, su bila moja dva hokejaša (mislim na susjede u poznim godinama

), kada su me nakon dva tjedna upitali, da li sam živ, a ja sam ih začuđeno pogledao onako u čemu je problem, kad oni, čuj ne čujem te po dvorištu da kašljaš, jer znao sam kada ujutro ideš na posao, kada si se vratio i kada si bio na dvorištu koliko si kašljao, a sada te ne vidim i ne čujem

.
Toliko od mene i lijep pozdrav, Dejan Stanešić, 33 godine