Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 12 ruj 2024 10:35. Sada je: 12 ruj 2024 10:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: EVOLV Reflex
PostPostano: 06 tra 2021 22:14 

Pozdrav svima, evo da ja svoj prvi javni post ovdje (nakon godina stokanja) odradim kak spada, odnosno recenzijom :) cini mi se da jos tu nije obraden pa eto mojih dojmova.

Za pocetak o dosadasnjem iskustvu parenja; parim iskljucivo mtl i dosad se najveci dio mog iskustva svodio na kaju light i kaju mini v3 na dicodes tiny-u. Zasicen izradom grijaca neko vrijeme sam tonuo prema svijet podova i na kraju dotako dno zivota... ne ne, uboo sa EVOLV Reflex :)
U zadnje vrijeme parim iskljucivo NET tekucine i to gotovo iskljucivo black note legato (kentucky) i sonatu (cavendish). Priznajem pred svima, kriv sam, podlegao sam i velikim korporacijama i uslijed zasicenja prtljanjem oko RTA, presao i na Iqos :/

Prvo o mojem iskustvu nabavke EVOLV Refexa: uzeo sam ga preko njihovog europskog distributera koji je u UK i naravno platio carinu, uzeo sam ga prije nedavnog pojeftinjenja spomenutog poda kada mu je cijenu snizena za pola, al nema veze, sve za pluca i nastavak upraznjavanja mile mi ovisnosti :)
Prvo su u storu imali nedoumica mogu li slat u HR al nakon mog “strucnog” uvjeravanja pod je poslan promtno, no na nasoj carini umovali su oko 2 tjedna ali na kraju je stigao sretno :)
Njegova sreca, a time i moja, potrajala je svega tjedan dana nakon cega mi je tresnuo na pod sa visine od metar i pol i prestao raditi kompletno... prijavio sam zastupniku i novi je bez troskova i ikakvog problematiziranja stigao za par dana.

Pod u ruci lezi odlicno, odaje dojam kvalitete zbog aluminijskog kucista. Etui za nosenje koji se s njim dobije bonus je koji (iako ne koristim) vidim da bi se mogao svidjeti mnogim pariteljima i buducim pariteljima posebice zenskoj populaciji, makar vjerujem da ima “zenstvenijih” podova kada je vizual u pitanju.

Glavna karakteristika ovog poda, koja ga odvaja od ostatka ponude na trzistu, je njegov sustav senzora za protok zraka i kontrole temperature. Kako u marketinskim objavama kazu “simulira cigaretu”. I stvarno, meni kao zagrizenom pusacu koji nikad u potpunosti nije sazivio sa gumbom i cinjenicom da e-cigareta ne isporucuje paru na jednak nacin kao pri povlacenju cigarete (a i Iqos-a) ovo je bilo odusevljavajuce.
Dakle Reflex isporucuje paru sukladno jacini povlacenja. To je to.

Sustav funkcionira super i da ga date pusacu odmah bi se osjecao “doma”, nema kasljanja na prvo povlacenje kao kod vecine koja proba vape jer ga koriste kao konvencionalnu cigaretu.
Protok zraka je nesto labaviji nego na cigareti i na Iqos-u al to meni ne predstavlja problem.
Aroma na njemu u usporedbi s kajom light je manje slatkasta, vise naglasava oporost duhana al to nije razlika nebo i zemlja. Nemam osjecaj da nesto nedostaje u paleti, sve u svemu super. Ne mogu rec da je mene ikad aroma zapaljene cigarete gonila na pusenje, mozda je to jedan od trigera, al da je najvazniji faktor, meni nije bio... nisam pusio zbog okusa, vec zbog osjecaja i rituala (uvlacenje, prolaz prema plucima, grebanje, ispuhivanje).

Gledajuci reviewove po jubito kritike obicno idu na nedostatak okusa sto je mozda slucaj kod neduhanskih ili neNET tekucina, ne bih znao, nisam probao. Produkciju pare isto znaju kritizirat al iz mog iskustva kolicina pare je sasvim dovoljna, ja se nebi bunio da je i manja jer i ovako je veca nego na Iqosu ili prilikom pusenja obicne cigarete (usporedujuci kolicinu koja se ispuhne). Problem svih tih reviewera po netu je sto su dugogodisnji vaperi kojima je iskustvo parenja ono sto formira njihova ocekivanja, dok je namjena ovog uredaja otvoriti svijet vapenja onima koji zele pusiti i imati iskustvo pusenja cigarete/duhana ali bez svih posljedica za zdravlje koje se vezu uz gorenje duhana.
Ako ste u potpunosti zadovoljni s nacinom “konzumacije” nikotina putem bilo kojeg RTA/RDA/dripera i inih, ovo mozda nije uredaj za vas. Ako i dalje osjetite leptirice u trbuhu pri pomisli na osjecaj uvlacenja i nacina na koji vam se usta pune dimom pri povlacenju cigarete, citajte dalje.

Slini malo ispod poda, ne utjece na povlacenje u smisli da napuni protok zraka. Ne grglja uopce ikad, i glasan je koliko i kayfun (nista nije tiho kao FEV), kad se pod puni tekucinom, malo se pobrise i gotovo. Nista sto bi covjek posebno istaknuo. Punjenje tekucinom je malo traljavo jer gumene kapice nisu vezane za pod al i to je meni sitnica... koji RTA se lakse puni ako cemo biti iskreni. Ima sustav za automatsko vlazenje grijaca; nakon stavljanja poda na bateriju, 10 sekundi automatski pulsira coil kako bi privukao tekucinu odnosno navlazio vatu i nakon tih 10 sekundi grijac je mokar i spreman za sve. Nema spaljivanja vate, nema i nema objasnjavanja pocetniku da se treba natapat bla bla. Sve komplikacije koje su vaperima normalne a zbog kojih vas pusaci blijedo gledaju, zaboravite.
Ima tri “jacine” grijanja; super light, light i classic u usporedbi s cigaretom, a vaperima je to poznato kao povecanje wattaze. Suptilna je razlika i namjenjena za fino podesavanja. Ja sam na srednjem, kad sam u cugi prebacim na jace.
Grijaci u podu su kao i grijaci kucne izrade, spaced coil kroz koji je provucena vata. Svaki coil je testiran i ima jednake karakteristike i iskustvo parenja uvijek je isto... jos jedan veliki plus za mene.

Kao i na bilo cemu, NET tekucine “prozdiru” grijace i na ovom. Za odrzavanje zastupljenosti ciste arome ja moram mjenjati oko 2 puta tjedno sto i nije lose jer bi kaju morao prematat prije ako bi htio cistu aromu. Vjerojatno je do kontrole temperature grijaca. Parim jako puno i stalno, primjera radi pusio sam 2 kutije Iqos heetsa dnevno (nosio sam dva iqosa paralelno svugdje jer tko ce cekat par minuta da se napuni to govno da mogu opet pusit) a na cigaretama i vise. Utoliko za mene je potrebno nadotakanje barem jednom dnevno i punjenje bateriju isto barem jednom u danu. Sve u svemu manje parim od kad koristim reflex nego sto sam natezao Iqos zasigurno.

Sada kada je cijena ovog poda postala manje bezobrazna, bez rezerve ga preporucujem svima koji su se u tekstu prepoznali, makar i za probat. Za skidat pusace s cigareta, ovo cudo, par rezervnih podova i duhanskih tekucina i mozete se potapsat po ramenu jer ste ako nista drugo, probali sve za svog bliznjeg, a ako ovo ne uspije, izbor je stvarno suzen (mozda inokin fltr, zanimljiv koncept koji bi takoder volio jednom probat).

Osobno cu si narucit jos jedan reflex da vise nemam opravdanje za potegnut Iqos odnosno da me moze pratit kroz moju ovisnost cijeli dan.

Slika ima na netu, ak vas kaj zanima jos, slobodno pitajte.
Pozdrav ljudovi.

Povratak na vrh

Naslov: Re: EVOLV Reflex
PostPostano: 06 tra 2021 22:20 

Btw, uz recenziju prilazem i jedan hack koji koristim, za one koji su se prepoznali u tekstu a koriste RTA tipa kajo light. U rupicu za zrak stavite malo vate, ne nagurat ju nego da viri van iz rupe... kolicinu cete sami shvatiti koja vam pase.
Rezultat; osjecaj povlacenja vrlo slican cigareti u smislu da zrak ima opstrukciju prolaza slicnu filteru cigarete i daje drugaciji osjecaj nego sto se moze postic smanjivanjem protoka serafom. Bonus je takoder sto povlacenje postaje gotovo necujno.

Pozdrav.

Povratak na vrh

PostPostano: 06 tra 2021 23:21 

:brav:

Povratak na vrh

PostPostano: 07 tra 2021 16:04 
Administrator

:plus:

Povratak na vrh