Svi smo vrlo dobro upoznati sa brojnim pozitivnim psihofizičkim promjenama otkad smo odbacili smrduše i prešli na paru. Ali prije ili kasnije u tijeku parenja može se (a i ne mora) privremeno pojaviti i kakva nuspojava. Žgaravica, pospanost, krvarenje desni, osjetljivost zubi, svrab, paljenje grla, suha usta, kašalj, glavobolja, bubuljice (k'o u pubertetu

), uznemirenost i lupanje herca uslijed previše parenja, alergija, debljanje... itd...
Neke indikacije su povezane s detoksikacijom organizma nakon prestanka pušenja, a neke zbog npr. neodgovarajuće tekućine (PG ili VG ili određene arome smetaju).
Meni se bilo pojavilo krvarenje desni kojeg prije nije bilo,a taj problem nije dugo potrajao, oko 10ak dana. Jednom, u samom početku parenja mi je u čekanju busa iscurilo nešto tekućine (18 mg) iz ego-t attya po rukama, a nigdje nikakve maramice za obrisat. A uznemirenosti, lupanja srca... eeej... nisam nakon toga parija 4-5 sati. Od tad su maramice ili salveta uvik sa mnom obavezno... E, da, pojavilo se i nešto jako malo sitnih bubuljica... na licu. A nikad prije nisu bile tu. Samo da se ne povećaju. Kako su došle tako će i proć. Zakašnjeli pubertet... valjda.
I još nešto: Mislim da ću dobit žuljeve od ove e-cigarete.

Jeste li se susretali sa bilo kojom gore navedenom nuspojavom i kako ste je se rješavali ili vas je (blago vama) sve to glatko zaobišlo??
Slažem se sa tobom poslije 40 godina pušenja, prešao sam na elektronsku cigaretu 22. 10. 2013., a nakon pet mjeseci korištenja iste imao sam poremečaj tlaka (od niskog do visokog u par sati). To je trajalo oko mjesec dana (doktorica inaće moja osobna prijateljica se uspaničarila. Obavio pretrage krvi i EKG, sve savršeno). Sada je sve OK.
Napominjem da sam 2008. godine pokušao prestati pušiti (nije problem prestati pušiti samo u onom momentu kada osjetiš želju za cigaretom popij čašu hladne vode. Prvih dana ne možeš se koncentrirati na posao, pa svakih pola sata samo prošetaš.) To je trajalo oko 6 mjeseci kada je došlo do poremečaja tlaka, a obzirom na posao, na redovitom liječničkom pregledu gdje je to otkriveno ponovo sam počeo pušiti (kolega sa kojim sam dogovorio prestanak pušenja, kao jedan od uzroka prestanka je dobio ulcerozni kolitis).
U skladu sa ovim elektronska cigareta je (moje mišljenje) nama bivšim okorjelim pušaćima (30- 40 cigareta dnevno, a kada se društvo nađe uz karte i više) one step za zdraviji život.