Forum    FAQ

.

Početna » E-cigareta i zdravlje

[ 267 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: PARENJE I NUSPOJAVE
 Post Postano: 17 vel 2014 19:21 

Valjda se svima vama dogodilo da vam povremeno natekne resica u grlu, ( neznam strucan naziv) ili dobite one bolne afte.
Ista stvat se povremeno dogadjala i meni. Ali zadnjih par mjeseci nijednom nije natekla, a nema vise ni afti.
A promijenio sam dvije stvari....
Mjenjam grijac svaki dan, i koristim samo jednu aromu. U stvari kombiniram. Ili sa aromom ili cista tekucina bez arome.
Neznam tocno zbog cega, ali ja vise nemam problema sa naticanjem i aftama.

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 vel 2014 19:54 

nisam nikad u zivotu imo afte pa tak ni u ovih godinu dana parenja.
sa grlom sam povremeno imo problema od pocetka parenja, ali ne mogu to sa sigurnoscu povezat s parenjem.
znam samo da zadnjih par mjeseci od kad si sam radim tekucine nemam vise problema ni sa grlom ;)

# Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 lip 2014 11:55 

Svi smo vrlo dobro upoznati sa brojnim pozitivnim psihofizičkim promjenama otkad smo odbacili smrduše i prešli na paru. Ali prije ili kasnije u tijeku parenja može se (a i ne mora) privremeno pojaviti i kakva nuspojava. Žgaravica, pospanost, krvarenje desni, osjetljivost zubi, svrab, paljenje grla, suha usta, kašalj, glavobolja, bubuljice (k'o u pubertetu :rotfl:), uznemirenost i lupanje herca uslijed previše parenja, alergija, debljanje... itd...
Neke indikacije su povezane s detoksikacijom organizma nakon prestanka pušenja, a neke zbog npr. neodgovarajuće tekućine (PG ili VG ili određene arome smetaju).
Meni se bilo pojavilo krvarenje desni kojeg prije nije bilo,a taj problem nije dugo potrajao, oko 10ak dana. Jednom, u samom početku parenja mi je u čekanju busa iscurilo nešto tekućine (18 mg) iz ego-t attya po rukama, a nigdje nikakve maramice za obrisat. A uznemirenosti, lupanja srca... eeej... nisam nakon toga parija 4-5 sati. Od tad su maramice ili salveta uvik sa mnom obavezno... E, da, pojavilo se i nešto jako malo sitnih bubuljica... na licu. A nikad prije nisu bile tu. Samo da se ne povećaju. Kako su došle tako će i proć. Zakašnjeli pubertet... valjda. :rotfl:
I još nešto: Mislim da ću dobit žuljeve od ove e-cigarete. :rotfl:
Jeste li se susretali sa bilo kojom gore navedenom nuspojavom i kako ste je se rješavali ili vas je (blago vama) sve to glatko zaobišlo??
Slažem se sa tobom poslije 40 godina pušenja, prešao sam na elektronsku cigaretu 22. 10. 2013., a nakon pet mjeseci korištenja iste imao sam poremečaj tlaka (od niskog do visokog u par sati). To je trajalo oko mjesec dana (doktorica inaće moja osobna prijateljica se uspaničarila. Obavio pretrage krvi i EKG, sve savršeno). Sada je sve OK.
Napominjem da sam 2008. godine pokušao prestati pušiti (nije problem prestati pušiti samo u onom momentu kada osjetiš želju za cigaretom popij čašu hladne vode. Prvih dana ne možeš se koncentrirati na posao, pa svakih pola sata samo prošetaš.) To je trajalo oko 6 mjeseci kada je došlo do poremečaja tlaka, a obzirom na posao, na redovitom liječničkom pregledu gdje je to otkriveno ponovo sam počeo pušiti (kolega sa kojim sam dogovorio prestanak pušenja, kao jedan od uzroka prestanka je dobio ulcerozni kolitis).
U skladu sa ovim elektronska cigareta je (moje mišljenje) nama bivšim okorjelim pušaćima (30- 40 cigareta dnevno, a kada se društvo nađe uz karte i više) one step za zdraviji život.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 21 lip 2014 12:52 

Ja sam vec par puta primjetio da kad se malo previse nasaugam kad isprobavam neke gotove vocne arome da mi kad idem piskit mirisi po toj aromi prvi put sam mislio da sam lud ali ponoviko se jos par puta :-D:-D

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 21 lip 2014 15:55 

Probaj pa javi jel i aftertaste isti

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 lip 2014 16:08 

:hamm: :hamm: :rotfl:

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 21 lip 2014 20:10 

444IN je napisao:
Ja sam vec par puta primjetio da kad se malo previse nasaugam kad isprobavam neke gotove vocne arome da mi kad idem piskit mirisi po toj aromi prvi put sam mislio da sam lud ali ponoviko se jos par puta :-D:-D

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Ja sam to isklto kužio ispočetka. Doduše ne baš da mi pišalina miriši po voću, ali da se miris promjenio- to definitivno. Također, jedno vrijeme je mučilo krvarenje desni, ali to je čak i objašnjeno zašto se događa. Milijuni bakterija koji su inače nastanjeni u ustima nepušača su kod nas pušača uspavane i poubijane upravo otrovina iz cigarete. Nakon što smo prešli na parenje te bakterije divljaju i mjenjaju si omjer dok se konačno ne ustabile, a otud i krvarenje.

No ništa od toga me nije pretjerano zabrinulo. Osjećam se bolje, nemam voše vikend glavobolje kad odspavam više od 6 sati u komadu, kondicija mi se vratila ne smrdim po cigaretama, ne kašljem ujutro itd itd.

Povratak na vrh 

Post Postano: 06 srp 2014 22:25 

Pitanje jedno.u zadnje vreme ne dosta tjera na kasalj prilikom parenja doslovno nemogu potegnut paru da ne zakasljem :-( imam evod i nemesisa sa protankom?tekucina 90-10 od valtera koji bi razlog mogo bit ako ima ko ideju?

Sent from my Lenovo A850 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 06 srp 2014 22:34 
Moderator

tomek1221 je napisao:
Pitanje jedno.u zadnje vreme ne dosta tjera na kasalj prilikom parenja doslovno nemogu potegnut paru da ne zakasljem :-( imam evod i nemesisa sa protankom?tekucina 90-10 od valtera koji bi razlog mogo bit ako ima ko ideju?

Sent from my Lenovo A850 using Tapatalk 2

Da vidimo slika

Kašljanje ... jaki TH ,,, puno nikotina ili previsoka temparatura grijača pa su pare puno više aktivne ( možda je snaga dovedena na grijač prevelika ili preslabi dotok tekućine na grijač )

... a možda i nije ovo što sam napisao ipak je ovo polovna kristalna kugla :zu:

Povratak na vrh 

Post Postano: 06 srp 2014 22:38 
Moderator

A možda si dosegnuo točku finalnog čišćenja pluća od cigareta.
Mnogi su se s time sreli nakon par mjeseci parenja.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

[ 267 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sljedeća

Početna » E-cigareta i zdravlje

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club