|
.
Sada je: 25 tra 2026 15:07. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 15:07. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
| Autor |
Poruka |
|
Vaperica
|
Naslov: Svi Kayfuni cure, molim vas pomoć Postano: 13 kol 2015 00:24 |
|
|
Znači suprug i ja parimo i imamo 4 kayfuna. Svi nam cure. Promijenili smo gumice, stavili nova stakla, stavili više vate i sve zatvorimo, pošarafimo i sa prvim uvlačenjem čuje se grgljanje, i onda počne curiti na rupicu za zrak. Ja sam si danas složila bellcap, cijelo popodne je odlično radio, i sad je procurio. Ne kužim gdje griješimo, kaj krivo radimo?? Od svih kayfuna koje imamo, ja sada koristim jedan koji je ok i radi, a suprug ima kayfuna v4, jer je i njemu njegov stari procurio. V4 nigdje niš ne curi, sve radi kak treba. Luda sam već od tog curenja. Molim vas dajte neki pametni savjet 
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Svi Kayfuni cure, molim vas pomoć Postano: 13 kol 2015 00:58 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
|
Količina vate u kaji igra najveću ulogu. No ajmo prvo ovako. Jel cure svi i kad ih ne koristite. Ako da, onda definitivno negdje nešto ne dihta dobro. Ako ne cure dok ih ne diraš, nego samo dok ih koristiš, onda trebaš otvoriti zrak, i staviti više vate.
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Svi Kayfuni cure, molim vas pomoć Postano: 13 kol 2015 08:49 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
dosadno mi više otkrivati tajnu velike moći...kayfun jako ovisi o količini vate, visini zavojnice, gustoći tekućine i vanjskoj temperaturi. To uskladiš i sve radi bez curenja...pod uvjetom da brtvi tank, a posebno onaj mali kurcic od oringa u kapi di dimnjak ulazi par milimetara. Nema puno namještavanja kod kayfuna...on radi tako kako radi, kad radi radi dobro, a na tebi je da se ili prilagodiš njemu ili ga šutneš nogom i nabaviš nešto drugo. Moje mišljenje, naravno 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Svi Kayfuni cure, molim vas pomoć Postano: 13 kol 2015 15:22 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
fek0 je napisao: dosadno mi više otkrivati tajnu velike moći...kayfun jako ovisi o količini vate, visini zavojnice, gustoći tekućine i vanjskoj temperaturi. To uskladiš i sve radi bez curenja...pod uvjetom da brtvi tank, a posebno onaj mali kurcic od oringa u kapi di dimnjak ulazi par milimetara. Nema puno namještavanja kod kayfuna...on radi tako kako radi, kad radi radi dobro, a na tebi je da se ili prilagodiš njemu ili ga šutneš nogom i nabaviš nešto drugo. Moje mišljenje, naravno  Mani ovog feku, to ti je sodoma i gomora od čojeka kad su kaje u pitanju  Al uglavnom se slažem sa njim u pogledu količine vate i brtvljenja oringa, ovo ostalo (gustoća tekućine i vanjska temperatura) igra vrlo malu ulogu u radu kaje. Kad je meni izgurao zimu u kanadi na -35, sa čestim promjenama temperature od -35 na +20, i u cijeloj zimi koja je ovdje duga, zagrgljao možda 5-6 puta i to kad bih ga nehotice ostavio u kabini kraj grijanja, onda u hrvatskim klimatskim uvjetima mora raditi. Pa kao što rekoh, ako curi i dok se ne koristi, ono, tekućina konstantno lagano klizi iz otvora za zrak, definitivno neki oring ne sjeda dobro. Najveću pažnju posvetiti onom malom oringu u koji sjeda dimnjak od build decka. Ako pak curi samo tokom upotrebe, povećati količinu vate, i vatu rascufati na krajevima nakon što ju provučeš kroz coil, tako da lijepo popuni komoru. Najlakše slaganje sa vatom mi je slijedeće: - uzmem vatu, provučem kroz grijač i odmah ju rascufam tako da bude rastresita, - navrnem onaj prsten na koji se navrće chimney, ubodem 2 mala borera u kanale za dotok tekućine te spustim vatu dolje u utore za wick te ju lijepo zatufkam oko tih borera, po potrebi dodam još mrvicu vate u svaki utor za wick, - natopim wick i izvučem borere van, sastavim atomizer natočim i parim. Sa takvim setupom mi, osim tokom zime, još do sada kaja nije procurila niti je dry hitala.
|
 |
|
Vaperica
|
Naslov: Re: Svi Kayfuni cure, molim vas pomoć Postano: 14 kol 2015 09:05 |
|
|
Hvala Diablo na tvome trudu i opširnom odgovoru. Problem sam riješila, i moram se posebno zahvaliti ljudima koji su mi se javili PM-om, a koje neću imenovati, jer da su htjeli da se za njih čuje, onda bi mi ovdje napisali odgovore  Uglavnom, jučer sam složila 5 kayfuna iz šusa, a jedan, jedini problem je bio u coilu. Naime, ja nisam znala da coil mora biti malo odignut od baze i zbog toga mi je tekućina curila, jer se coil nabio na bazu i namočena vata je štopala zrak, pa je na airflow curilo van. Uglavnom, sve sam bila ponovo otvorila, odigla coilove od baze, sve ponovo složila, i Kayfuni rade ko novi. Eto, nitko sretniji od mene  Još jednom zahvala dečkima, koji će se propoznat, bez njih bi tapkala i dalje u mraku i neznanju Diablo, tebi također puno hvala na trudu i svim savjetima 
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Svi Kayfuni cure, molim vas pomoć Postano: 14 kol 2015 12:15 |
|
|
 jos jedan dokaz koliko su kayfuni jednostavni i dobri atomizeri. sto god netko ''mislio'' o njima
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 14 kol 2015 12:23 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 913 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
Ja sam ocekivao da ce reci promijenila sam supruga i sad i nista vise ne smeta  Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
NightRider
|
Naslov: Re: Svi Kayfuni cure, molim vas pomoć Postano: 14 kol 2015 15:26 |
|
|
razdor je napisao: :brav: jos jedan dokaz koliko su kayfuni jednostavni i dobri atomizeri. sto god netko ''mislio'' o njima 
|
 |
|
Vaperica
|
Naslov: Re: Postano: 15 kol 2015 13:48 |
|
|
veljo_81 je napisao: Ja sam ocekivao da ce reci promijenila sam supruga i sad i nista vise ne smeta  Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk 
|
 |
|
sin93
|
Naslov: Re: Svi Kayfuni cure, molim vas pomoć Postano: 15 kol 2015 21:43 |
|
Pridružen: 24 lis 2014 12:53 Postovi: 701 Lokacija: Otok. Vinkovci
|
|
meni kayfun još nikad nije procurio ni dry hit dao, osim kad sam baš tjeo skooz ispraznit ga imam v4, od prve ga složio kad je došo, odma sa evoda na njega i sve 5
lite plus baza sa bell cap-om isto, došla sa ft, složio i radi, jedino mi grijač ne bude ukoso ko na slikama po googlu nego ravan ali nikakve razlike
_________________ 88 Živio drug Staljin
|
|
 |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Sada je: 25 tra 2026 15:07. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 15:07. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |