| Autor |
Poruka |
|
Chinovnik
|
Naslov: DNA 30 - poklonjenom modu se ne gleda u... nešto Postano: 09 pro 2014 12:14 |
|
|
|
Nisam našao sličnu temu pa otvaram novu. Dakle, ovako: zadesio me DNA 30 mod, ničim izazvan, nov, uredno zapakiran. Prilično sam siguran da je stigao s Focalecig, barem po slikama koje nalazim na webu. Ne volim baš taj form factor, ali kad je već tu, šteta da stoji bezveze. Uglavnom, prva upotreba i problem (ili ja nešto jako pogrešno radim). Uglavnom, koji god atty stavio dobivam sumanuta očitanja otpora. Kanger Aerotank i Aerotank Mega, originalni coilovi, ohm metar i oba Vama očitavaju 1.8 Ohma, DNA 2.8 Ohma. Prženje počinje već iznad 8 W. Onda Kayfun 3.1 i Kayfun lite klonovi, 1.7 Ohma po svim mjerenjima, DNA ponovo 2.8 Ohma. I opet prženje. Da tražim podatke od dobronamjernog darivatelja pa reklamiram (neugodnjak) ili je sve baš kao što treba biti s tim uređajem a ja radim krivo?
_________________ Good times are coming I hear it everywhere I go Good times are coming But they're sure coming slow
|
|
 |
|
 |
|
svastar
|
Naslov: Re: DNA 30 - poklonjenom modu se ne gleda u... nešto Postano: 09 pro 2014 12:16 |
|
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: DNA 30 - poklonjenom modu se ne gleda u... nešto Postano: 09 pro 2014 12:18 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
Ja imam DNA 30 i nemam takvih problema. Nešto definitivno nije u redu sa modom.
Onako iz rukava, očitava preveliki otpor pa šiba prejaki napon i spaljuje tekućinu.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: DNA 30 - poklonjenom modu se ne gleda u... nešto Postano: 09 pro 2014 13:33 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
daj neku sliku unutrašnjosti moda, najvjerojatnije je loš spoj prema masi, ako je šarafom učvršćena za kučište , skini šaraf, obrusi boju do sjaja, znači, čisti metal, pretpostavljam Al, i dobro zategni natrag. Druga, malo kompliciranija fora je kod 510 konektora, kinez ga je ugradio a ostala je boja i nema dobar kontakt prema kučištu tj. masi Treča varijanta je clon čipa DNA 30 koji je realno smeće, pogotovo pri višim snagama.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Chinovnik
|
Naslov: Re: DNA 30 - poklonjenom modu se ne gleda u... nešto Postano: 09 pro 2014 16:02 |
|
|
|
Jako sam daleko od viših snaga, u ova četiri dana nisam prešao 9 w. Jednostavno nema smisla, i na 8 zagorijeva. Slike ću staviti čim budem u mogućnosti.
_________________ Good times are coming I hear it everywhere I go Good times are coming But they're sure coming slow
|
|
 |
|
 |
|
Chinovnik
|
Naslov: Re: DNA 30 - poklonjenom modu se ne gleda u... nešto Postano: 09 pro 2014 21:35 |
|
|
Evo i slika. Možda nekome od upućenijih/iniciranih nešto govore, meni ne. Uopće ne znam što bih skinuo a što pobrusio. uploadimage pic upload
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: DNA 30 - poklonjenom modu se ne gleda u... nešto Postano: 09 pro 2014 21:43 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Bez gledanja te dvije fleke. Pobrusi malo plus pin 510 konektora pa probaj otpor. Čak ne trebaš ni brusiti. Za probu ga malo ostruži šarafcigerom.
A i kako je taj plus postavljen u konektor? Ako je propala gumica, to je sasvim normalno. Naravno, ako ima gumicu.
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: DNA 30 - poklonjenom modu se ne gleda u... nešto Postano: 09 pro 2014 22:00 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Slike su loše , ali vidim da je ovo radio netko dosta neuredno, uz Valterove opaske stoji i dalje da provjeriš spoj - (minus) iz čipa na 510 konektor, nemogu skužiti kako i gdje je spojen. Osim toga ovo nije baterija za tjerat DNA30 čip, može ali trebala bi neka od 20A.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: DNA 30 - poklonjenom modu se ne gleda u... nešto Postano: 09 pro 2014 22:55 |
|
|
|
Problem je samo u minusu na kucistu moda.....zato baca cifre otpora kako mu se hoce jer nema stalni stabilni minus.
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
Chinovnik
|
Naslov: Re: DNA 30 - poklonjenom modu se ne gleda u... nešto Postano: 09 pro 2014 23:47 |
|
|
Minus je spojen brutalno, kao što je odrađen i ostatak. Evo i malo bolje slike, barem nije s mobitela. Ako je prevelika molim admina da je makne, nisam našao odredbe o ograničenjima. image upload no size limitPostrugao sam sve što se postrugati dalo, efekta nema. Barem je dosljedan, što god stavim (1.2, 1.5., 1.7., 1.8 Ohma), uvijek pokazuje 2.8.
|
|
 |
|
 |