| Autor |
Poruka |
|
Mavrinac
|
Naslov: Intenzitet parenja nije stalan? Postano: 15 lip 2014 13:38 |
|
|
|
Pozdrav! Evo, pred par dana sam narucio iz splita (300cuda) 2mm wick i 0.2mm zicu, poceo slagati grijace (prva dva pregorila iste sekunde, mislim da sam preko namota na krace spojio, ali to sam rijesio). Radim grijace sa 5 ili 6 namotaja, i evo problema:
Znaci kada stisnem gumb, prvu sekundu ful slabo "cvrci", zatim onako normalno, ali se kasnije, kada se cijela stvar zagrije, kao da cvrcanje oslabi. E sada, to meni nebi bio problem, s 5 namotaja se logicno cijela stvar zagrije za poluditi, sa 6 cak i ne, a rade otprilike isto po meni, ali naj "hit" kada udahem vise nije toliko prisutan.
Imam evod sa ego T K6 baterijom.
_________________ Vamo V5, Taifun GT Clone
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Intenzitet parenja nije stalan? Postano: 15 lip 2014 13:41 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
5 namotaja na jednostruki wick ( silku ) ili na dvostruki ???
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Mavrinac
|
Naslov: Re: Intenzitet parenja nije stalan? Postano: 15 lip 2014 13:44 |
|
|
|
dvostruki
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Intenzitet parenja nije stalan? Postano: 15 lip 2014 14:08 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
I zbog ovog su nasi sastanci od neprocjenjive vrijednosti. Stavis atty na neciji mod, stavis neciji atty na svoju egicu i sve ti je u trenu jasno. Vrijeme je da se rijecka ekipa probudi.
Mda, glasam za slabi elektricni spoj ... negdje.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Mavrinac
|
Naslov: Re: Intenzitet parenja nije stalan? Postano: 15 lip 2014 14:23 |
|
|
|
Ma bilo je ekipe s faksa, svi su prestali, boje se toga kao da je bogohuljenje, voodoo, nemam pojma. Upoznao sam jednog covjeka tu na forumu, ali nikako da se nadjemo jer sam ja u do grla u knjigama, a on nema auto.
Ne znam, ocistio sam kontakte, izmjerio napon baterije, daje oko 3.7 do 4V, grijac daje oko 2.5-2.7 Ohma, mada je to mjereno sa Nimexom, tako da ne mogu biti toliko puzdan u rezultate posto mjeri otpor od skoro pol Ohma kada spojim one kvacice s kojima mjerim :/
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Intenzitet parenja nije stalan? Postano: 15 lip 2014 15:02 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Recimo da ti mjeriš napon baterije bez opterećenja, a ako je problem u bateriji lako je moguće da baterija pri opterećenju daje sasvim drugi napon i čak i da napon postepeno pada dok držiš pritisnut gumb baterije.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Mavrinac
|
Naslov: Re: Intenzitet parenja nije stalan? Postano: 15 lip 2014 15:27 |
|
|
|
Vidis i to je moguce, ja sam nekako mislio da se karakteristike khantala mijenjaju s porastom temperature, tko zna..
|
|
 |
|
 |
|
mateo
|
Naslov: Re: Intenzitet parenja nije stalan? Postano: 15 lip 2014 15:41 |
|
|
|
Mijenjaju se karakteristike baterije a kanthala minimalno...
_________________ Klon od klona.
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Intenzitet parenja nije stalan? Postano: 15 lip 2014 15:58 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Da to su stvari koje se dešavaju sa lošim baterijama koje ne mogu dati i držati potrbnu struju/napon. Probaj neku kvalitetnu twisticu, spinner, vamo paćeš vidjeti razliku. Opet dolazimo do trgovaca koji prodaju lošu i nekvalitetnu robu robu zbg kojih puno početnika brzo odustane od parenja. Ja bi zabranio trgovcima da prodaju opremu koju nisu sami koristili barem mjesec dana, znam da tražim previše ali to je moje mišljenje 
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Intenzitet parenja nije stalan? Postano: 15 lip 2014 16:09 |
|
|
spavle je napisao: Opet dolazimo do trgovaca koji prodaju lošu i nekvalitetnu robu robu zbg kojih puno početnika brzo odustane od parenja. Ja bi zabranio trgovcima da prodaju opremu koju nisu sami koristili barem mjesec dana, znam da tražim previše ali to je moje mišljenje   ja sam na prvom ego kompletu potrosio vise goriva na reklamacije neg kaj sam ga platio
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |