| Autor |
Poruka |
|
Lis
|
Naslov: Grijanje spirale Postano: 17 svi 2014 13:32 |
|
|
Kad namotam novu spiralu, pocne se crvenit od sredine prema krajevima i cijela je jednako crvena. Ali, kad izvadim vatu i zagrijem spiralu da sagori smece, prvih pola namotaja do minusa se zagrije skoro do pregaranja ili cak pregori, a ostatak spirale se prema plus polu sve slabije zagrijava. Da bi se zadnja spirala kod plusa jedva malo zagrijala. To mi se dogadja svaki puta, bez obzira na koji nacin napravio i stavio novu spiralu. Mogu ju skurit malo po malo da ne pregori, ali takvo nejednoliko zagrijavanje se osjeti na pari. Nemam ideju zbog cega se to dogadja. 
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Grijanje spirale Postano: 17 svi 2014 13:46 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
|
ak je microcoil mozda ti namotaji nisu jednako spojeni pa na jednoj strani imaju manji otpor
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Grijanje spirale Postano: 17 svi 2014 13:52 |
|
|
|
Nije micro. Otpor je 2.4 oma i spirale se ne dodiruju
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Grijanje spirale Postano: 17 svi 2014 14:00 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
neam pojma onda, nije mi se nikad tak nekaj dogodilo. u glavnom mi se ravnomjerno zari cijela spirala, ili od sredine prema krajevima, al opet ravnomjerno 
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 17 svi 2014 14:18 |
|
|
|
Prejako zategnuto,nesto spana grijac
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Grijanje spirale Postano: 17 svi 2014 21:01 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Spirale se moraju dodirivati, i vjerojatno nisi jednoliko namotao. Ponovo. Spali žicu prije motanja bit će podatnija i mekša za lijepo je složiti. Zažari brenerom i jednolično stisni namotaje jedan do drugog, možeš kapnut malo tekućine na MC pa opet zažarit. Kad se počne žarit od sredine prema van onda je dobro.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Grijanje spirale Postano: 17 svi 2014 23:09 |
|
|
|
Max nije rijec o microcoilu
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Grijanje spirale Postano: 18 svi 2014 08:34 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Lis je napisao: Kad namotam novu spiralu, pocne se crvenit od sredine prema krajevima i cijela je jednako crvena. Ali, kad izvadim vatu i zagrijem spiralu da sagori smece, prvih pola namotaja do minusa se zagrije skoro do pregaranja ili cak pregori, a ostatak spirale se prema plus polu sve slabije zagrijava. Da bi se zadnja spirala kod plusa jedva malo zagrijala. To mi se dogadja svaki puta, bez obzira na koji nacin napravio i stavio novu spiralu. Mogu ju skurit malo po malo da ne pregori, ali takvo nejednoliko zagrijavanje se osjeti na pari. Nemam ideju zbog cega se to dogadja. Da nisi preskocio razdoblje genesisa sada bi znao o cemu se radi. A znao bi isto da si konacno kupis ocale. Radi se o smecu i/ili ostatku liquida na dijelu koji se ne zagrijava. Nacin motanja spirale moze otkriti zasto se na tom dijelu nakuplja vise govana. Veliki utjecaj ima mjesto dotoka zraka ali i smjer stujanja i kolicina. S pravim ocalima ti bude sve odmah jasno.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Odg: Grijanje spirale Postano: 18 svi 2014 09:38 |
|
|
|
Sad kad na FTu osvanu cvike od titana, odmah naručujem
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Grijanje spirale Postano: 18 svi 2014 10:24 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Nisam se sreo sa ovakvim problemom U početku radi dobro i nakon korištenja više ne tak dobro. Jedino kaj mi pada na pamet su naslage na dijelu žice Sve drugo mi izgleda nevjerovatno. na primjer da se iz nekog razloga (razvlačenje) izmijeni promjer dijela žice. Samo ne znam kak bi ti to uspjelo iako si majstor  Kad bi nešto bilo sa kontaktima to bi se vidjelo odma po slaganju setupa. Valjda naslage 
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |