Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 13 vel 2025 05:55. Sada je: 13 vel 2025 05:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: RGM2 BC Clearomizer
PostPostano: 02 svi 2014 12:38 

Sa FT-a sam nabavio navedeni clearomizer po vrlo povoljnoj cijeni od 3,32$ (link http://www.fasttech.com/product/1535303). Čini mi se vrlo vjerna kopija Protank II mini. A sada ono "ali" zbog čega se obraćam.
Naime do sada sam koristio kupljeni start paket eGo T CE4 650 mAh i mogu reći da koliko god mnogi pljuvali po ovoj konfiguraciji, ja sam vrlo zadovoljan. Punih mjesec dana parim s njim, prva tekućina DK Vaping Prime 16mg/ml kupljena u Parilici. Kupio sam i baze PG/18mg i VG/12mg pa sam miksao u omjeru 50PG/50VG uz razne arome i sve štimalo, fantastično, u tih mjesec dana nije mi niti jednom palo na pamet zapaliti "analognu".
Sada se vraćam na početak posta, dakle odlučiuo kupiti kvalitetniji clearomizer(staklo, izmjenjiva glava grijača ...).
Kada sam kupovao nisam obraćao pažnu da CE4 clearomizer ima opružni "+" kontakt i normalno ga se do kraja navrće na eGo dok kod ovoga pa i Protanka II mini i EVOD-a to nije slučaj. Dakle nema opruge pa prilikom navrtanja dropi se silikonski izolator. Primjetio sam da se nešto čudno dešava prvo po okusu pare(nimalo ugodan), zatim osjetim da se moja e-cigareta jako grije što sa CE4 nikada nije bio slučaj. Povučem još nekoliko puta misleći da će to proći ali stalno ostaje nekakav neugodan okus ... sada me i grlo već pomalo peće. Eh da, uz RGM2 clearomizer kupljena je baterija od 1300 mAh i tekućina Hangsen Red Marlboro 18mg/ml PG/VG u omjeru 70/30, čisto za probu.
Prva pomisao bila je da mi ne paše ova tekućina pa sam u nju dodao kap dvije arome limuna međutim ništa idalje mi nešto ne paše, zatim ovu tekućinu sam razblažio sa čistim VG/12mg. Nešto je bolje ali nakon nekoliko povlačenja kada sam osjetio da se skoro cijeli clearomizer jako zagrijao odma sam sve pogasio i odspojio clearomizer, kad ono imam što vidjeti: Izolator "+" i "-" pola(ona tanka gumica što se navlači na "+" pol grijača) se pokidala-rascvjetala. Eh, sada mi je jasno zašto se to desilo, naveo sam već da CE4 ima opružni "+" kontakt dok ovi sa izmjenjivim grijačima nemaju pa treba paziti prilikom navrtanja clearomizera na bateriju. Ugradio sam novi grijač u RGM2 clearomizer ali sam ga smio navrnuti na bateriju svega 2,5 kruga. Čim osjetim otpor i još vrlo malo kako ne bi opet pukla gumica.
Ima li kakvo rješenje za ovakav problem jer ovako clearomizer nije ni do pola navrnut na bateriju, jednako sjeda na staru 650 i novu 1300 mAh bateriju? Čudnovato da na bateriji nije opružni "+" kontakt koji bi eliminirao ovaj problem.
A sada dolazi ono najgore:
Ne znam da'l ima veze sa svim ovim ranije opisanim problemima ali nisam niti pušio niti pario već puna 4 dana a razlog je što me šćepala nenormalna upala grla, drugi dan upala kompletnih desni, temperatura, zatim afte(2 kom.) pa na kraju izbile i groznice(herpes) na obje usnice. Sada sam na antibiotiku i stanje se postepeno smiruje. Možda i nema veze sa "Parenjem" ali sve se tako poklopilo.

Povratak na vrh

Naslov: Re: RGM2 BC Clearomizer
PostPostano: 02 svi 2014 13:02 

Uhhhhhhh!!! Imao 2 rgm-a i nisam primjetio ove probleme. Ali ove zdravstvene sam imao slične, meni je rješio prelazak na sami VG...

Povratak na vrh

PostPostano: 02 svi 2014 13:08 
Moderator

Više ne prepariraš bakterije u usnoj šupljini sa otrovima iz dima cigarete pa su se oporavile i buknule. Jako pojačaj higijenu usta !

Povratak na vrh

PostPostano: 02 svi 2014 13:59 

spavle je napisao:
Više ne prepariraš bakterije u usnoj šupljini sa otrovima iz dima cigarete pa su se oporavile i buknule. Jako pojačaj higijenu usta !

I to svakako, i neku vodicu za ispiranje kad je već tako gadno....

Povratak na vrh

PostPostano: 02 svi 2014 22:53 

Deckardcain je napisao:
spavle je napisao:

I to svakako, i neku vodicu za ispiranje kad je već tako gadno....

Dakle obavezno na kraju isprati usnu šupljinu sa nekom od vodica jer očito da samo pasta i četkica nije dovoljno.

Ima li tko kakav prijedlog za navrtanje clearomizera na bateriju? Postoji li možda nastavak za bateriju sa opružnim kontaktom?

Povratak na vrh

PostPostano: 02 svi 2014 23:09 

Moj savjet je ne pritezati ništa jače od onoga dok samo lagano ide, nije potreba radi dihtunga i gumica, a i kod takvih klirova jako pritezanje zna stvorit podtlak u tanku (događalo mi se na miniPT-u) pa nema dobrog wickanja....

Povratak na vrh

PostPostano: 03 svi 2014 13:54 

Kad već oftopičarimo,

meni naj bolje paše

slika

Povratak na vrh

[ 7 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.