Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 13 vel 2025 05:26. Sada je: 13 vel 2025 05:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: pitanje astro meh mod
PostPostano: 23 vel 2014 23:51 

Dali koristiti kick uz mehanički mod?Kupio sam mod od kolege sa foruma,i dao mi je uz njega kick,i ultrafire 3000mah bateriju.Mod sam po sebi radi dobro bez kicka,baš onako kak mi odgovara,koristim kanger unitank sa grijačima 2,2,i 2,5ohm.
Imam i panasonic NCR18650A bateriju 3100mah,koja mi je danas bez problema izgurala cijeli dan,te je znatno bolja od ove kineske crfvene ultrice.Neznam kad ih mjenjati,dali kad padne napon oslabi para,pa da onda,ili kombinirati,dopunjavati??

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 24 vel 2014 00:07 

Kad ti ne pase,fali arome,pare,th...onda mijenjaj,na punjac s njom,po volji

Sto se tice kicka,probaj,znas kako radi valjda,ako neznas potrazi po forumu,isti princip kao vw mod...LP

Povratak na vrh

Naslov: Re: pitanje astro meh mod
PostPostano: 24 vel 2014 21:44 

Ako imas mod koji ti ocitava stanje 18650 baterije mozes ga koristiti da vidis u kakvom stanju je baterija, ili koristi multimetar za isto.

Baterije treba mijenjati kada dodju do 3.7V (3.6V donja granica) - prvo ces osjetiti slabiju produkciju pare i tad je vrijeme da vidis kako stojis s baterijom. Punjenem na 3.7V ocuvas kapacitet baterije, ako je previse ispraznis pada joj drasticno kapacitet ( 25% je drasticno u mom poimanju):

Citat:
. It's also seriously important to remember that a fresh battery fires at 4.2V, and nominally at 3.7V. In my experience, a mech mod doesn't fire much below 3.5V (and for myself, I recharge at 3.7V) - but be sure that you are not measuring just at 3.7V because you have roughly 25% of the battery's life above the nominal 3.7V and another 25% of it's life below to 2.5V.

Source

Baterija izvadjena iz mech-a na 3.7V i isprobana na 2 razlicita uredjaja ( Lavatube i SVD ) je pokazala da je prazna, neki VV modovi ce ju praznit do 3.5-3.2 V.

Kick je super stvar ako hoces da ti mod stalno baca van npr. 15W nebitno o bateriji, samo brze trosi bateriju. Osobno radim MC tako da kad dodje do 3.7V sam na 15W minimalno - ovo je za drippera kojeg koristim 80% vremena. A na vecim otporima 2.2/2.5 ohm ces imati 8-6 W snage koju baterija koristi.
1.8 ohma na 4.2V daje 9.8W a na 3.7V daje 7.61 W, sto je OK stvar za ove normalne atomizere.

Ove sve kalkulacije su uz uvijet da nemas voltage drop na mechu.

I jos bitnija stvar - NCR18650A baterije su klasificirane na 3A, nemoj ici ispod 1.8 ohma na njoj na mechu, ako hoces se igrati s nizim otporima nabavi kvalitetne AW baterije ili Sony VTC4 koje imaju veci Amper limit. Ako predjes klasificirani amper limit baterije unutrasnja kemija se moze poremetiti i u najboljem slucaju ce ti "ispariti" baterija, u najgorem imam mini pipe bomb.

Povratak na vrh

PostPostano: 25 vel 2014 11:53 
Administrator

abiko je napisao:
I jos bitnija stvar - NCR18650A baterije su klasificirane na 3A, nemoj ici ispod 1.8 ohma na njoj na mechu, ako hoces se igrati s nizim otporima nabavi kvalitetne AW baterije ili Sony VTC4 koje imaju veci Amper limit. Ako predjes klasificirani amper limit baterije unutrasnja kemija se moze poremetiti i u najboljem slucaju ce ti "ispariti" baterija, u najgorem imam mini pipe bomb.

Malo si pobrkao stvari. Preporucena struja praznjenja za NCR18650A je 1C ali kod neprekidnog praznjenja, kao sto je recimo u baterijskoj lampi. Kod vapera je to drugacije. Ta baterija bez problema daje 7A na izlazu. Uostalom i http://lygte-info.dk ih kao i sve testira do 5A.
AW pakira bas te baterije u svoj sareni omot i zatim ih prodaje po duplo vecoj cijeni.

Povratak na vrh

PostPostano: 25 vel 2014 14:49 

Kinta je napisao:
abiko je napisao:

Malo si pobrkao stvari. Preporucena struja praznjenja za NCR18650A je 1C ali kod neprekidnog praznjenja, kao sto je recimo u baterijskoj lampi. Kod vapera je to drugacije. Ta baterija bez problema daje 7A na izlazu. Uostalom i http://lygte-info.dk ih kao i sve testira do 5A.
AW pakira bas te baterije u svoj sareni omot i zatim ih prodaje po duplo vecoj cijeni.

Hvala na ispravci, ima 2C rating, sto daje 6.4A limit po kalkulaciji (mAh * C)/1000

Povratak na vrh

[ 5 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: