Nakon mjesec dana neuspjelih pokusaja i skoro dva metra Kanthala... Nakon silnih živaca i dugih mozganja... Tri enciklopedije textova i jos toliko sati video guide-ova... Ja se sa svakim novim home made coil-om osjećam poput ovog jadnog psa.

Potpuno izgubljen! Zbunjen! A vruće noge svud oko mene.
Kako pobogu vi to riješavate? Praxitenom? Lexaurinima? Normabel mi isto pada napamet? Inace ima da živce spalim zajedno s "gumicom ispod EVOD-ova coila".
Šalu na stranu, evo malo vise informacija pa mozda se i sjetite neceg sto nitko drugi na internetu nije.
Motaju se grijači za EVOD-a. Kanthal 0.18mm. Fiber imam od 2mm. Oboje nabavih iz 300 Čuda.
Uz sve ostale probleme na koje sam nailazio dosada najgori je i uvijek, ali bas uvijek prisutan problem vrućih nogu.
Gotovo sve moje zavojnice kod testiranja (dry ili wet burn), "pale noge". Nekad kompletno sve zasviijetli istovremeno, znači noge i zavojnica, dok u rijeđim slučajevima prvo "planu" ili noge, onako koju milisekundu prije zavojnice, tek primjetno. Ili obrnuto, zavojnica, pa ulete i noge.
Kod wet burn testiranja, ih natjeram da rade kako spada. Na sekundu ili dvije zavojnica ce krčkati natopljeni fiber i zamirisati će onako ugodno nebi li probudila lažnu nadu da je mozda ovaj put sve ok... Onda opet planu noge i spale gumu. I živce.
I još možda bitno, kako sam to motao. Uglavnom 6 namotaja. Pokušao sam nekoliko puta i s 5, pa čak i 7 namotaja. Razmake sam slagao svugdje od minimalnih da se skoro dodiruju namotaji, pa sve do maksimalno rijetkih da vanjski (rubni) namotaji skoro dodiruju "krunu" glave grijača. Otpori su stoga varirali od 1.7Ω - 2.4Ω.
Motao sam sve to direktno na fiber, pa direktno na fiber uz iglu. I na čačkalice i štapiće i čavle i slično. Šaraf i šaracigere, pa vide i kacavide... I folijom provlacio fiber naknadno.. Pa "masirao" coil i namještao razmake da budu jednaki...
Skratimo i kažimo da sam zaista pokušao sve što ste ikad navodili ovdje i ljudi šire od našeg kruga... Problematične su zavojnice uvijek bile krajnje uredne, iza toga stojim! Zaista sam savršenstva slagao i to valjda nanometarski precizno. Čak sam išao toliko daleko da sam s HD fotićem radio makro i slao live feed na 102 cm LCD. Očajan sam vec jer ne kuzim sto propuštam.
Sad mi pada napamet naručiti nove žice, ali da se ne pravim pametan želim najprije čuti mišljenja iskusnijih. Znam koje žice preferirate i odakle ih nabavljate, o tome ste pisali.
No da li možda znate gdje sam griješio do sada sa 0.18mm kanthalom?
Baterija koju imam i na kojoj bi ja to pario je
Neki Fake Kanger EVOD kojeg sam platio kao original stoga ovim putem šaljem pozdrav velikom prijatelju parioca početnika nabijemga..