Forum    FAQ

.

Početna » Korištenje e-cigareta » Problemi i savjeti

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Par pitanja oko baterija
 Post Postano: 01 sij 2014 21:43 
Moderator

Narucio Vamo v5, punjac ali ne i baterije...pa se sjetih da imam stari toshibin laptop i bateriju pa sam...jel...razvalio kuciste od baterije i unutra je bilo 6 18650 celija. E, sad...ono kaj mene zanima je...te baterije nemaju nikakvih oznaka (u stvari lazem...imaju, ali guglanje me odvelo na neki japanski forum sa dva posta), crvene su boje i nemaju zastitu...sto mi je i logicno s obzirom da u samom battery packu ima raznih zica i plocica sa cipovima. Battery pack se nije dao puniti (ako se dobro sjecam) pa mene sad zanima da li postoji uopce kakva sansa da neka od 6 celija radi? S cime to testirati? Isto tako, na baterijama nista ne pise, jedino na samom kucistu battery packa pise DC 10.8V 4000mAh, koliko su onda same celije mAh?

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Par pitanja oko baterija
 Post Postano: 01 sij 2014 21:56 

Celije su ti najvjerojatnije 2000mah (predpostavljam da su bile spojene 2x3 u seriju) Inace sanse su ti tako tako sto se tice mogucnosti koristenja celija pogotovo ako su dugo stajale.. Najbolje ti ih je staviti u lipo punjac ako imas pa vidi dali ce ih htjeti puniti.

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 sij 2014 21:57 
Moderator

fekoljabut je napisao:
Narucio Vamo v5, punjac ali ne i baterije...pa se sjetih da imam stari toshibin laptop i bateriju pa sam...jel...razvalio kuciste od baterije i unutra je bilo 6 18650 celija. E, sad...ono kaj mene zanima je...te baterije nemaju nikakvih oznaka (u stvari lazem...imaju, ali guglanje me odvelo na neki japanski forum sa dva posta), crvene su boje i nemaju zastitu...sto mi je i logicno s obzirom da u samom battery packu ima raznih zica i plocica sa cipovima. Battery pack se nije dao puniti (ako se dobro sjecam) pa mene sad zanima da li postoji uopce kakva sansa da neka od 6 celija radi? S cime to testirati? Isto tako, na baterijama nista ne pise, jedino na samom kucistu battery packa pise DC 10.8V 4000mAh, koliko su onda same celije mAh?

Vjerojatno su spojene 2 x 3 u seriju što znaći da je svaka ćelija 2000mhA.
Kad dođe punjač probaj ih napuniti i VAMO će ti reći na kolikom su naponu.
Vjerojatno će ih par biti upotrebljivo, ali nabavi ti sebi i nove baterije a ove neka ti služe za rezervu.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 sij 2014 22:02 

od 6 baterija neke bu radile sigurno....nebu bile 100% kapacitet, ali za pocetak bu ok....
E sad kad vadiš baterije iz laptopa...zalemljeni su spojevi sa plocicama....te plocice treba potrgati a ne odlemit.....jer sa odlemljivamjem možeš napravit kratki spoj na bateriji.....
Odlemljivat ne smiješ jer zagrijavaš bateriju.....to bi ti bilo to ukratko.....

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 sij 2014 22:03 
Moderator

Ima još jedna fora da elektronika u battery packu "proglasi" battery pack neupotrebljiv a da su baterije upotrebljive i savim OK tako da ti je najbolje napuniti ih u nekom pametnom punjaču ( nitecore i2 ili i4 npr. ) i vrlo brzo češ vidjeti dali možeš štogod od tih baterija iskoristiti ....

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 sij 2014 22:14 

Medo je napisao:
od 6 baterija neke bu radile sigurno....nebu bile 100% kapacitet, ali za pocetak bu ok....
E sad kad vadiš baterije iz laptopa...zalemljeni su spojevi sa plocicama....te plocice treba potrgati a ne odlemit.....jer sa odlemljivamjem možeš napravit kratki spoj na bateriji.....
Odlemljivat ne smiješ jer zagrijavaš bateriju.....to bi ti bilo to ukratko.....

Kad otrgas vjerojatno ce ti ostati mali komadi od lemljenja na njima, to skini lagano skalpelom.

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 sij 2014 22:33 

The Anatomy of a Protected LiIon Battery
http://www.lygte-info.dk/info/battery%20protection%20UK.html

Apsolutno sve odgovore, ama baš sve o baterijama i punjačima
pogledaj http://lygte-info.dk/

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 sij 2014 22:36 

Također sam imao jedan battery pack od toshibe A40 Satellite.......inaće imam običaj ne ganjati baterije ako sam na struji tako da je ovaj pack bio defacto nov...na opće iznenađenje po bateriji sam imao 4,05V...defacto sve baterije nove. Nakon punjenja 4,18V. Malo sam googlao nakon raskapanja....riječ je o Sony baterijama...konkretno, moje su SF US18650GR....http://www.wellpad.com/En/Sells/show.asp?show_id=300616

Rade ko violina, bezz beda mi drži skoro pa cijeli dan. Svakak poslušaj savjete o polovima...lagano skalpelom skini one bradavičke ;)

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 sij 2014 23:28 
Moderator

Hvala na odgovorima. Bile su svih sest komada zgurane jedna do druge, budem vidio, valjda neka od njih radi. Gdje je inace sad najbolje kupiti baterije? Kod poljaka? Nekak mi se ne da zajebavat sa fasttechom...

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 02 sij 2014 02:03 

i batara smo naručiji svaki po dvije ove -

http://www.ecigareta.hr/shop/e-oprema-z ... etail.html

trebale bi doći do kraja tjedna pa da vidimo kakve su ;)

Sigelei zmax V5 , Nemesis clone, Chi You clone, rsst, Kraken clone, i clear30, Kayfun lite...

Povratak na vrh 

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » Korištenje e-cigareta » Problemi i savjeti

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club