|
Vjerojatno je samo meni ovo iskustvo "novo", ali rekoh da podijelim pa možda nekome uštedim malo truda & muke. Ležim tako sinoć u krevetu, nema ni 22h, ne spava mi se, a kopka me setup na Kayfunu. Inače ga motam rukom, fiber wick u "S" obliku (dakle 3 sloja) pa rukom namotani 0.3 kanthal, oko 1.6-2.0 ohma se držim. I to radi. Ali pred 2 dana, kad sam smotao zadnji, palo mi na pamet da možda prejako stisnem žicu oko wicka. Jer kad sam evod glave premotavao, mogao se wick izvući iz zavojnice bez problema prstima, i kod izvlačenja se zavojnica ne bi ni pomakla. A ja to malo jače stisnem, tak da nema šanse da izvučeš wick van. Pa si mislim, možda malo gušim wick, možda bi "prodisao" da ga malo labavije motam. Nije loše parilo, stvarno ne, ali eto, gura me prema što boljem.
I mislim si, evod glave su bile 1 wick, motao sam ih uz iglu, da spriječim gušenje, dakle ovdje su 3 sloja pa igla ništa ne znači. S čačkalicom mi se ne zeza jer je mekana pa se tanka žica ureže u nju, i opet se ne da izvući van. Tako da sam uzeo nekakav šeraf sa stinim navojem. Izgledalo je to sve OK, ali kad sam skinuo šeraf vidim da rupa kroz sredinu i nije tako mala. Ništa, ostavim to tako, namontiram praznu zavojnicu na Kayfuna, izvadim šeraf, pa provučem fitilj (1 sloj), okrenem ga vani i sa komadom kanthala ga "zakačim" i provučem ostala 2 sloja. I sve je to išlo lako, i vidim da je wick unutra dosta labav, nije uopće stisnut, dapače čini mi se da bi i četvrti stao, al neću ga stavljati jer u komori nema toliko mjesta, sve bi se pretrpalo. Plus, mislim si, kad se wick natopi bude se napuhnuo pa će bit taman.
Ispadne stvar 1.8 ohma, taman, smontiram sve, napunim, potegnem 4-5 puta i sve ok. Isto kao i prije. Dakle, rekoh, nema promjene. I odem spavati. Jutros uz kavu, vidim slabije pari. Baterija ispod pola, mislim si do toga je (3.5V je bilo na attyju). ALi nije ni to. Jednostavno slabo pari. Naravno da sam ranije prekinuo kavu da dođem na posao za stol i premotam Kayfuna "po starom", i sad opet pari ko uvijek.
Apropos, ne radim coil sa "touching-zavojnicama" jer mi još nije brener stigao, a i svadim se s uvlačenjem toliko wicka unutra, tako da to zasad čeka. Mislim se s tim igrati kad dođe brener, pa preko raznih svrdla, čavala ili šerafa, čegagod nađem da odgovara debljinom - ali o tome kad stigne brener.
Ukratko, htio sam obavijestiti one koji evetnualno ne znaju, da i labava zavojnica nije neki posao. Prejako stisnuta guši wick pa ovaj slabije pije tekućinu, ali prelabava (mada nije to bilo ko da staviš cipelu 45 na nogu 40) također ne radi kako treba, i wick se ne proširi toliko puno da popuni to mjesto. Kod parenja sam dobivao manje pare, ali je bila jako vruća, iz čega zaključujem da je zavojnica grijala zrak, a isparavala tek ono malo tekućine s wicka na dnu zavojnice.
_________________ Elektrana: SvoeMesto Semovar, iTaste SVD Turbine: Kayfun 3.1 ES, EVOD, DBOX Puritank, iClear16, iClear30
|