Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 lis 2024 03:45. Sada je: 14 lis 2024 03:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 19 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Cartomiser, clearomatizer, giantomizer... kako i šta?
PostPostano: 09 ožu 2011 17:30 

Pozdrav,
mene interesuje prevashodno za eGo cigaretu, ali pošto se radi o 510 navoju koji je univerzalan za većinu cigareta/modova, tema je malo opštija.
Dakle, kakva su Vaša iskustva sa cartomizerima, clearomatizerima, giantomizerima... odakle ih poručiti, kako rade i koliko traju?
Preporučili au mi cartomizere iz HG-a da su prilično isplativi i kvalitetni, ali trenutno na lageru imaju samo lila i drečavo crvene :bli: za koliko bih mogao da očekujem da će nabaviti npr crne?
I još nešto: razlika u omima između cartomizera, kako se ogleda u kvalitetu pare/životnom veku/potrošnji?

slika

Povratak na vrh

Naslov: Re: Cartomiser, clearomatizer, giantomizer... kako i šta?
PostPostano: 09 ožu 2011 17:50 
Administrator

Ja cu malo o otporima clearomizera, ali to ide ionako sve attye.
Clearatomizera ima u 4 vrijednosti otpora 2,4-2,6 2,6-2,8 2,8-3 3-3,2 ohma.

Sto je manji broj to je veca snaga, potrosnja liquida i rezanje grla. Dok se aroma slabije osjeti.

Uz veci otpor smanjuje se potrosnja liquida, rezanje grla ali je veci utjecaj arome u pari.

Treba rec da uz veci otpor i raste kolicina pare.

Povratak na vrh

PostPostano: 09 ožu 2011 19:11 
Moderator

Meni osobno cartomizeri i nisu nešto posebno. U usporedbi sa atomizerima.. uvijek bi se odlucio za atty. No, clearomizeri su mi izvrsna stvar. I okus.. i para.. i to što se vidi koliko ima liquida.. i to što stane 1,8ml liquida.. jedino što ne valja je povecana potrošnja.

Povratak na vrh

PostPostano: 09 ožu 2011 19:31 

U čemu je razlika između cartomizera i clearomatizera? Ja sam kapirao da je to u suštini isto, samo razlika u otporu/zapremini i možda u grejaču, jer na ecigfair-u piše da "Clearomizer is Edition 2 Cartomizer".
Odakle poručuješ clearomatizere, koliko ti traju i koliko je veća potrošnja sa njima?

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 09 ožu 2011 21:38 
Moderator

Clearomizer mi je bliži atomizeru od cartomizera. Naime u cartomizeru je grijac omotan vatom ili cime vec je.. dok je kod clearomizera grijac izdvojen posebno na vrh i liqud se dovodi do njega putem vlakna koja su potopljena u istom.
Cartomizer je predviđen za jednokratnu uporabu iako se može puniti. Meni osobno je nakon 5-6 punjenja promjenio okus i snagu, te mi više nije bio OK. Dakle.. završio u smecu.
Clearomizer je isto predviđen za par punjenja, ali ja ga koristim vec preko tri tjedna i bezbroj punjenja, a još uvijek su mi okus i snaga isti. Razlika je isto tako u tome da clearomizer vrlo jednostavno možeš rastaviti i oprati u cijelosti, te opet sastaviti.. dok cartomizer ne možeš.
Znaci.. clearomizer me služi cca. 25 dana i još ne pokazuje znakove da bi mogel riknuti.. tako da ti ne mogu odgovoriti kolika mu je trajnost.
Potrošnja je toliko veća da mi je prije sa atomizerima 10ml liquida trajalo otprilike 3 dana, a sad mi ta ista kolicina sa clearomizerima traje svega 2 dana.
Ja sam ih kupovao ovdje http://www.ivapour-elixir.co.uk/cartridges/510-cartos/c-e2-510-xl-clearomizers.html i sad vidim da ih od danas opet nude u prodaji. Naime.. nije ih bilo na skladištu zadnjih tjedan dana. Od trenutka kad uplatim do isporuke na kućna vrata ne prođe nikad više od pet dana.

Eto.. nadam se da sam pomogao!

Povratak na vrh

PostPostano: 09 ožu 2011 21:48 
Administrator

Mislim da je Shaka Zuluf mislio na razliku izmedju clearotimizera CE2 i cartomizera CE2?
Tu bi razlika bila samo to sto je clearomatizer proziran.

Povratak na vrh

PostPostano: 09 ožu 2011 21:49 
Moderator

Kinta je napisao:
Mislim da je Shaka Zuluf mislio na razliku izmedju clearotimizera CE2 i cartomizera CE2?
Tu bi razlika bila samo to sto je clearomatizer proziran.

A more bit.. a ja se raspisal da me ruke bole! :kuc:

Povratak na vrh

PostPostano: 09 ožu 2011 22:12 

Ma ok je, od više informacija mi samo može biti lakše da se odlučim :D mada ću najverovatnije morati da probam od svega po malo, pa da vidim šta mi najbolje paše.
Ne razumem se još uvek dovoljno u "mehaniku" tih ____zera, pa mi deluju isto, zato sam i pitao.
Dobio sam sve preporuke za npr ove:
http://www.heaven-gifts.com/product-262.html
da su jako dobri i dugotrajni...

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 09 ožu 2011 23:12 

Izgleda da je trenutno clearomizer na prvom mjestu. Nisam imal prilike probat, ali nadam se da uskoro budem.
Dok se sa cartomizerima bas nisam usrecil. Imam jedan, ali da me ubijes, nemogu se sjetit naziva. A izgleda isto kao i sa tvog linka, samo sto nema sa donje strane dva zareza. Daje stvarno puno pare, ali nekak nježne.
Ko da sam tekucinu opral u kamilici. :conf:

Povratak na vrh

PostPostano: 24 ožu 2011 19:14 

Evo da se javim posle 2 dana sa utiscima:
poručio sam eGo XL Cartomizere i XL clearomatizere(sa linka gore, što je D@do ostavio), platio iVapour-u u četvrtak, stigli u utorak!
Cart je na 2,6 a Clearomatizer na 2,8-3 oma. Koristim ih simultano, uz eGo-T, i jbg nemam neki definisan sud: za neke tečnosti mi je dobar ovaj, za druge onaj... Cart daje više pare, jači je, ali kao da mu treba više vremena da ovlaži atty pa moram da pravim veće pauze između dimova. Clearomatizer jačeg otpora bi trebao da daje više arome ali je ja nešto ne osećam(mada moja čula, kao posledica dugogodišnjeg pušenja, odavno ne rade kako treba :)), a para je slabijeg ukusa, tako da se mislim da poručim one sa najmanjim otporom, da vidim kakva će biti razlika.
Vidim da su neki komentarisali da im je tek posle nekoliko dana cart/clearo počeo pokazivati pravu snagu, pa ću biti strpljiv.

U svakom slučaju mislim da su i jedno i drugo nešto što treba probati, ali naravno: u više različitih kapaciteta i otpora, da bi se dobio jasan sud. Nisu skupi pa se zato vredi igrati sa njima... jedna od lepota e-cigareta je ta što nisi kao kod analognih osuđen na jednu jačinu i ukus, pa zašto onda to ne iskoristiti :) ?

pozdrav

slika

Povratak na vrh

[ 19 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: