D-I-A-B-L-O je napisao:
ffroms je napisao:
Koliko sam shvatio 8 i 3,7 prvo je wataža a drugo voltaža.
Hmm, ako mu je isti osjećaj na 8w i na 3,7v znači da je otpor atty-ja negdje oko 1,8 Ohm. Na takvom otporu nebi trebalo biti zagorenog okusa pri toj wattaži, ako je sa setupom sve u redu. Jedino ako nije jako prljav setup zbog prethodno korištene premale snage, pa sad spaljuje tu prljavštinu. Meni se to dogodilo kad sam prešao sa egice na vamo. Imao sam bcc megaclearomizer sa navodnim otporom od 2,4 Ohm, za koji se ispostavilo da je u biti 3.0 Ohm. Cijelo vrijeme mi je sve bilo bez arome, dok nisam stavio vamo i zapario na 8W. Onda mi je smrdjelo po karameliziranoj tekućini, pa sam složio novi grijač i proradilo normalno. Jedino što se nikako nisam uspio riješiti grgljanja.
Sad stoji u ladici

Napisao je da 1,8oma grijač. To bi trebalo raditi bez problema i na 4V.
Vjerojatno je problem u setupu tj. nema dovoljan dotok tekućine. Najjednostavniji način je tako da se ukloni jedan ekstra fiber. Ti će se povečati dotok tekućine. Vjerojatno se događa da silikonska kapica na grijaču pritisne fiber kada ga se stavi u tubu i dobro zategne i time blokirao dotok.
Grgljanje se javlja jer nema taj ekstra fiber pa ulazi previše tekućine.
Dakako, sve i ovisi o samoj tekućini tj. koliko ima PG-a ili VG-a. One sa više VG-a su gušće i teže natapaju fiber ali neće tako lako procuriti (grgljati).