Vidim da ste se trudili.Hvala na savjetima.
No nekako mi ono za baterije nije baš leglo jer kao što rekoh isprobao sa nekoliko baterija i isto.
Dimnjačar me je zamislio sa svojim savjetom,nisam se javljao, ali juče je bio dugi radni dan.Navečer je pao čobanac i društvo kod kume,danas me zarobila žena,
ali u podsvjesti me stalno pikao dimnjačarev savjet za loš kontakt.
I tako večeras nađoh mira i krenuo da probam.
Rastaviti Vamo nije problem,uzeo alat slika ispod
omotao krpicom,stegnuo ne pre jako, malo ljevo malo desno i gle čuda utroba vani bez problema.
Povečalom izvršio inspekciju lema na konektoru i ne vidjeh ništa problematično,svejedno lemilica u ruke i prelemljivanje spoja na konektoru.
Proba. Neče.
Mislim možda je guma u konektoru probila iako se ne vidi, pa ajmo dalje.
Centralni pin omotao sa teflonskom trakom
ugurao nazad, proba i opet isto.
No sada sam morao popiti i pivu jer sam gajio valiku nadu da je Dimnjačar u pravu, a eto očito nije to problem, pa sam bio razočaran.
No ne odustajem ja tako lako,još malo pive i sine mi da imama 510 konektor ganz novi, pa reko sam sebi ajmo mi taj konekor zalemiti gore.Lemilica, konektor,malo žice i evo novi konektor je zalemljen.
Pošto sam skužio da Vamo minus dobiva preko gornjeg čepa koji drži konektor malo izolir trake,
samo da vidim nekog da se smije ovome na slici.
baterija unutra i
štanga, nula bodova, neče.
Još malo gruntanja,malo pive i sjetim se ja da sam sa Vamom dobio malu knjižicu koju sam samo ovlaš prolistao
i da sam vidio neke opise kada na displeju izbaci greške.
pronađem ja to, jer na "radost" moje žene nikad ne bacam abalažu,stare upute i sl.
I unutra stoji da greška "Lo" znači kratki spoj.
Po tome ispada da je najvrejojatnije nešto u kratkom spoju,jesam pametan ha,no još da znam i gdje je isti.
No šta čemo tako to ide bilo je dobro dok je trajalo,tj.Vamo radio (cca. 4 mjeseca) i sada je očito došlo vrijeme za korak
dalje ili ti ga novi mod, a ovaj če očito služiti sa provjeru otpora attiya sve dok mu i to ne rikne.
Eto toliko o tome,ako neko ima još šta za ponudid ( čekič mi ne treba imam ih nekoliko) u svezi rješenja neka se javi,
a ja odoh na godišnji, srečom pa imam još tri moda za rezervu,ali nijedan VV, ali zato imam kick klon, pa nebu mene niko
ulovio nespremnog.