Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 13 lis 2024 07:26. Sada je: 13 lis 2024 07:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 31 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: savjet za povratnika na parenje :)
PostPostano: 13 vel 2013 18:59 

pozdrav forumaši,

sa e-cigaretom upoznao sam se prije nešto više od dvije godine, pario 7 mjeseci i odustao... no, zdravstveni problemi i želja za uštedom vratili su me na pravi put ( :D ) pri čemu sam se susreo s nekoliko problema... naime, kupio sam eGo-T komplet s 1000mAh baterijom i sve super 2-3 dana dok atty nije počeo štekat. količina pare se prepolovila, pa sam predpostavio da je ˝zagušen˝ i da bi ga trebalo očistiti, no budući da nisam imao volje reko da isprobam kako radi CE4 clearomizer koji sam naručio za probu... jedina riječ kojom mogu opisat doživljaj parenja je oduševljenje, ali i ono je potrajalo jedva 3 dana; već nakon trečeg punjenja počeo je konstantno curiti po bateriji, povremeno se javlja zagoren okus, a od dns mi se čini kao da je para koja izlazi ˝prevruća˝ što je nakon svega pol dana mućnog parenja rezultiralo toliko nadraženim grlom koda sam usred teške prehlade... dakle moja pitanja su:

1. koliko curenje liquida na bateriju utjeće na njezin životni vijek?
2. može li to i na drugi naćin biti opasno (kratki spoj i sl kerefeke, nisam bas neki elektricar XD) ?
3. može li grlobolja biti posljedica previse nikotina u liquidu?

imam još pitanja, natipkat ću u hodu kad ih mal posložim :D eto, nadam se da nisam rpeviše udavio, ne bi želio i drugi put odustat od parenja, al malo me ovo obeshrabrilo iskreno, nakon par dana idile sad dojednom sve naopako :P

Povratak na vrh

Naslov: Re: savjet za povratnika na parenje :)
PostPostano: 13 vel 2013 19:11 

Možda ti je previše arome u tekućinama i to loše arome... jel ti tekučina u boji? Crvena? Smeđa?

Povratak na vrh

PostPostano: 13 vel 2013 19:17 

sumnjam, ništa sam ne kemijam, zasad samo dekang tekucine (RY4, tobacco, USAmix, coffe) 24mg, 3-4 ml dnevno :)

Povratak na vrh

PostPostano: 13 vel 2013 19:20 

I meni tako kada povucem previse zapece jezik i grlo, mozda je do tekucine ja sam na Dekang desert 18mg, e i da na ego t cigari 1100

Povratak na vrh

PostPostano: 13 vel 2013 19:25 

a vidiću kroz par dana što se grlobolje tiće, sumnjam da je zbog tekućine jer sam ju prije pario bez problema (doduše znatno manje na onim višestruko slabijim modelima di sam moro ukapavat svakih 5-6 povlačenja :D) ... a opet, imam i FlavourtArt bocicu cuban suppreme 18mg, tu je aroma puno bolja, ali ne reže ništa, koda planinski zrak uvlačim :D

Povratak na vrh

PostPostano: 13 vel 2013 19:26 

..... je napisao:
sumnjam, ništa sam ne kemijam, zasad samo dekang tekucine (RY4, tobacco, USAmix, coffe) 24mg, 3-4 ml dnevno :)

Nisam ni rekao da ti kemijaš, samo velim da su mi pofarbane arome zaštopavale i taložile se... ne znam kakve su spomenute...
Nego, taj CE4 je onaj običan koji se ne da rastavljati? Skini ga, jako puhni u usnik (stavi ruku na onaj dio koji ide na bateriju)... trebalo bi izletiti par kapi tekućine, al to je samo kratkoročno rješenje; usput, i ti se navodno daju rastaviti, al se ne daju kvalitetno sastaviti (čitaj: procure)! :mrgreen: Meni su bolji oni CE4 v3 ili CE5 ili kako već, koji se potpuno rastavljaju pa se može oprati i spaliti nečistoće...

Povratak na vrh

PostPostano: 13 vel 2013 19:28 
Veliki Cezar zadarske podružnice

Dakle, sa CE4 će ti biti ok samo se malo teže povlači. Moja preporuka je da probaš sa T2 ako ga možeš gdje naći jer je lak za održavanje a radi jako dobro.
Ako si promukao to ti možeš biti od dvije stvari. Prvo je onaj zagoreni okus tj. dry hit kada povučeš samo zagoreno od grijača i konopčića a drugo je da koristiš tekućinu sa čistim PG pa ti to osuši i izgrebe grlo.
Za prvo probaj pronaći na YouTubeu neki video kako ga očistiti a za drugo si kupi VG (glicerol ili biljni glicerin) pa si ukapaj u tekućinu 20 do 30 posto VGa i bit će drugačije.
Dakako može biti problem i količina nikotina koju nisi naveo ali je prije nešto od ovog što sam ranije napisao.

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2

Povratak na vrh

PostPostano: 13 vel 2013 19:38 

ffroms je napisao:
Dakle, sa CE4 će ti biti ok samo se malo teže povlači. Moja preporuka je da probaš sa T2 ako ga možeš gdje naći jer je lak za održavanje a radi jako dobro.
Ako si promukao to ti možeš biti od dvije stvari. Prvo je onaj zagoreni okus tj. dry hit kada povučeš samo zagoreno od grijača i konopčića a drugo je da koristiš tekućinu sa čistim PG pa ti to osuši i izgrebe grlo.
Za prvo probaj pronaći na YouTubeu neki video kako ga očistiti a za drugo si kupi VG (glicerol ili biljni glicerin) pa si ukapaj u tekućinu 20 do 30 posto VGa i bit će drugačije.
Dakako može biti problem i količina nikotina koju nisi naveo ali je prije nešto od ovog što sam ranije napisao.

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2

Tj. kupi tekućinu (pošto kupuje gotove) sa bar 50% VG... jer ako nasipa VG u ovu- ode okus...

Povratak na vrh

PostPostano: 13 vel 2013 20:30 

Samo nekoliko threadova niže naći ćeš probleme koji su istovjetni tvojima. I tamo je rješenje u obliku dryburna i tekučine.

Ove kupovne imaju ili boju ili šećer koji zaštopaju stvar i daju grozan okus. Kada sam od lokalnog alkemičara probao tekučine i radim taj dryburn, nema više problema. Još bi dodao da provodim drugačiju tehniku povlačenja iz e cigarete. Naime, pritisnem 0.5 do 1 sec prije nego počnem povlačiti i pustim gumb isto toliko prije. I sada grijači traju duže od toga koliko me drži aroma. U prijevodu, mijenjam grijače kada mijenjam aromu. A to bi bilo svaka 3 dana. Ali oni nisu zaprljani nimalo.

Ovo sa grlom je rezultat držanja gumba. Pusti ga prije prestanka povlačenja.

Kapanje u bateriju nije opasno. Mislim, što ti se može dogoditi kada te "strefi" 4,2V istosmjerne struje? Da bi to spriječio stavljaj manje tečučine u clear.

Uz preporuku nabave novog, boljeg cleara, sretno parenje. Za početak ti je najdostupniji CE6 sa zamjenjivim grijačima. Kupiš ih još 2 za rezervu i držiš prljave su vodi ili limunskoj kiselini. Prije upotrebe ispereš, osušiš i dryburn. I opet je novi. 20kn je 1 grijač.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 vel 2013 20:31 

za CE4 sam vidio odma da će bit problem s održavanjem, al vodio sam se logikom ak izdrži 3-4 tjedna bez nekih večih problema i dalje mi je povoljnije nego svaki dan kutiju waltera :)
dry hit je u tih par situacija isto moja greška (ili previše udisaja u kratkom vremenu ili navika da ju držim okomito ko običnu cigaretu pa neprimi dovoljno liquida, ali mi zato konstantno curenje na bateriju nije baš jasno, probo sam slabije zategnit, pa jaće, al ništa, nakon 2 uvlačenja već se čuje krčkanje :S
što se tekućina tiće, mislio sam da su sve PG-VG 50:50, tek nakon vaše opaske skonto sam da je RY4 koji najviše koristim PG, prebacujem se naredne dane na tobacco i ove druge pa cu vidit oce bit promjene na bolje :)
sve u svemu, na greškama se uči :)

Povratak na vrh

[ 31 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: