eto uletio malo u te vode i napokon si mogu složit doma solo kak mi paše al pošto nemam više različitih žica me nešto zanima...
dok si ne riješim veću količinu imam doma nešto 0,17 NiCr i srebrne doma pa ne mogu sad isprobavat 10 puta što će bit kod različitog setupa
Prvi put sam fiber omotao negdje 4-5 puta pa mi otpor ispao 3,5 Ohma ^^ pa sam išao ponovo namotao 3 puta pa mi onda bilo 2,4 što ajd ok, može se parit. al bi u biti htio oko 2 ili možda još malo manje..
al mi se u biti ne sviđa što mi pada broj namota. što nije bolje da ima više namota? tj da je žica raspoređena na večoj površini fibera? možda koristit deblju žicu koja ima manji otpor po metru? e i što s viškom NiCr koji je na spoju s srebrnom žicom, jel mogu odrezat višak tog, ((naravno pod uvjetom da se još uvijek dobro drže Nicr-Ag) tj. hoće mi tako past otpor s kračenjem NiCr žice na taj način? rađe bi kratio ukupnu dužinu nego broj namota.
uh malo sam ga zakomplicirao, al mislim da će te vi prije shvatit nego kad sam jučer frendu električaru pokušavao objasnit. ovaj me samo bljedo gledao u stilu "pa jesi ti normal"