Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 16 svi 2025 09:56. Sada je: 16 svi 2025 09:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 31 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: par savjeta molim
PostPostano: 29 stu 2012 12:25 

Moji su bili sa HC-a...

To je moje licno iskustvo i ne mora da znaci ako je nekome ovaj cart dobar da mora i meni biti...bio je mozda u trenutku kad je stigao i dok sam potrosio tank-dva na njemu... :)

...ali zato kazem: "Po meni jedan od najlosijih kartova"

Vec smo odavno naucili onaj dio u kome "moje iskustvo" je razlicito od "tvog iskustva"...

:pivo:

Povratak na vrh

PostPostano: 29 stu 2012 15:22 

Karo je napisao:
Moji su bili sa HC-a...

To je moje licno iskustvo i ne mora da znaci ako je nekome ovaj cart dobar da mora i meni biti...bio je mozda u trenutku kad je stigao i dok sam potrosio tank-dva na njemu... :)

...ali zato kazem: "Po meni jedan od najlosijih kartova"

Vec smo odavno naucili onaj dio u kome "moje iskustvo" je razlicito od "tvog iskustva"...

:pivo:

:pivo: nego ja imam drugi problem s njima.... ako je tekucina malo gušća jako teško se kreće kroz tank pa sporo dolazi do fibera....Vivi nova mi je stalan tank a ove male koristim za tekucine koje su mi preintenzivne za cjelodnevno parenje ;-)

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh

PostPostano: 29 stu 2012 17:11 

šta točno utječe na rezanje grla ili th ?? I kako i s čim to pojačati ?
i ako neko može odgovorit u čemu je razlika lr i hr atomizera ?

Povratak na vrh

PostPostano: 29 stu 2012 20:21 

Rezanje grla ili th je mit s kojim se plaše novaci u parenju a potiče najčešće od suhog attyja, tj. setupa. Početnici traže šut koji je imala klasična cigareta i grebanje grla ujutro. Kod parenja toga nema i ne smije biti. Ako ima onda si pario suh atty i odatle grebanje grla. Dosta toga ovisi i o tekućini, neke baš daju to grebuckanje. Neki tvrde da se može pojačati dodatkom 2 kapi votke ili alkohola.

LR atty treba niskim otporom simulirati parenje na većoj voltaži od one na kojoj pariš. Otpor mu ide od 1.5 do 2.0 ohma.

Isto tako HR atty je predviđen za parenje na 5 i više volti a otpor mu se kreće od 2.8 pa do 3.5 ili čak i 4 ohma.

Drži se setupa i attyja iznad 2 ohma, 1.8 nek bude donja granica.

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh

PostPostano: 29 stu 2012 23:11 

Corto_1973 je napisao:
Rezanje grla ili th je mit s kojim se plaše novaci u parenju a potiče najčešće od suhog attyja, tj. setupa. Početnici traže šut koji je imala klasična cigareta i grebanje grla ujutro. Kod parenja toga nema i ne smije biti. Ako ima onda si pario suh atty i odatle grebanje grla. Dosta toga ovisi i o tekućini, neke baš daju to grebuckanje. Neki tvrde da se može pojačati dodatkom 2 kapi votke ili alkohola.
LR atty treba niskim otporom simulirati parenje na većoj voltaži od one na kojoj pariš. Otpor mu ide od 1.5 do 2.0 ohma.
Isto tako HR atty je predviđen za parenje na 5 i više volti a otpor mu se kreće od 2.8 pa do 3.5 ili čak i 4 ohma.
Drži se setupa i attyja iznad 2 ohma, 1.8 nek bude donja granica.

Megalajk! Amen!

Povratak na vrh

PostPostano: 29 stu 2012 23:45 

Do pre nekog vremena koristio sam iskljucivo LR attyje jer sam tvrdoglavo mislio da jaka voltaza i sto manji otpor rezultira jacem TH-u....ali nije bas tako.
Treba se doci do tacke na koju tekucina dobro sagoreva i oslobadja jacinu nikotina u vidu TH-a a tokom vremena sam stekao i iskustvo da LR atty na nizu voltazu nije isto sto i koristenje HV opreme,t.j. da je parenje opcenito kvalitetnije na vecim otporom i vecom voltazom.
U biti,LR (nizi-manji otpor) se koristi zbog prakticnih razloga,zbog baterije koje su jacine 3.7V pa su adekvatni nekom nizem otporu do nekih 1.8Ohm a ne zbog toga sto je to pravilna opcija...
Onda dolazimo do omjera,onda kvalitet opreme,PG ili VG tekucine,ovakav ili onakav kanthal itd....

...sve zavisi od svega i svako od svakoga :)

Zadnjih 6-7 mjeseci parim na otporu od 2.8hm do 4.0ohm i na (normalno) vecim voltazama a parenje je postalo pravi uzitak.Para,aroma i TH su na konstantno kvalitetnom nivou a dobar udjeo ima i V-Max iako nije presudan jer sam isti kvalitet imao i na puno jeftinijim modovima...
Svaki veteran u ovom sportu jako dobro zna da se kvalitet moze dobiti kako sa skupim tako i sa jevtinim stvarima,kupujem i jedne i druge ali nikada ekstremno skupe jer bi tad u prvi plan stavio ku.cenje a tek onda parenje.
Svaki dan se prodaje po neki atty ili mod za kojima je bilo prava umjetnost stici na listu,kamoli naruciti taj isti...puno ljudi se na pocetku zalece ali kad vreme prodje i kad svatko uvidi da takva skupa oprema skuplja prasinu onda je na redu prodaja :)

Tema je o "savjetu" pa usput nek i ovo bude jedan od savjeta,ne mora biti skupo-nek bude pravo....

...ali na kraju ipak ostajem na mom misljenju da je Vision kartomizer samo nacin da ljudi potrose sto je moguce vise novca na nekvalitetnu prividno parljivu stvarcicu. :)

Povratak na vrh

PostPostano: 30 stu 2012 00:03 

Corto_1973 je napisao:

Kaj je sad,ne postoji ni tzv. TH ?

Znaci ja sam vec trecoj godini zaredom u nekoj zabludi ?

Ili je neka hipnoza ili sam ja mythbuster jbg...

Jer ako ne postoji "TH" (NE GREBENJE GRLA,suv atty ili neka glupost...to smo prosli pre tri godine na ovom istom forumu) ja se od sutra vracam na crveni MB !!!

Povratak na vrh

PostPostano: 30 stu 2012 00:26 

Ja na Kolumbo...
...ima bolji TH!
:51:

Povratak na vrh

PostPostano: 30 stu 2012 01:23 

Karo je napisao:
Kaj je sad,ne postoji ni tzv. TH ?

Znaci ja sam vec trecoj godini zaredom u nekoj zabludi ?

Ili je neka hipnoza ili sam ja mythbuster jbg...

Jer ako ne postoji "TH" (NE GREBENJE GRLA,suv atty ili neka glupost...to smo prosli pre tri godine na ovom istom forumu) ja se od sutra vracam na crveni MB !!!

:plus: :plus:

Povratak na vrh

PostPostano: 04 pro 2012 16:47 

u vražju mat... :di: tek sam sad skužio da sam naručio vivi mini , a ne vivi nova mini ..
tj naručio sam ovo : http://www.e-dym.pl/Kartomizery/512-Clearomizer_ViVi_mini_CC.html

jel vridi ovo išta ??

Povratak na vrh

[ 31 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 25 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: